استاندار کرمانشاه: دستگاه‌های فرهنگی از ناشران و مولفان حمایت کنند

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه با بیان اینکه کرمانشاه استانی با غنای فرهنگی و تاریخی است و ‌«کتاب» از موثرترین اهرم‌ها برای معرفی ظرفیت‌های استان است از دستگاه های فرهنگی خواست از ناشران و مولفان استان حمایت جدی کنند.

به گزارش ایرنا؛ «بهمن امیری‌مقدم» در پیامی با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی به مردم فرهنگ دوست استان، افزود: توقع می‌رود عموم دستگاه‌های دولتی به ویژه دستگاه‌های ذیربط در حوزه فرهنگ و کتاب، با حمایت همه‌جانبه و تمام‌قد از ناشران و مولفان استانی، زمینه‌ی بهره‌مندی از آثار آنها در کتابخانه‌های عمومی و همچنین کتابفروشی‌های استان را برای عموم مردم فراهم آورند و از این طریق ضمن تلاش در معرفی جایگاه حقیقی استان کرمانشاه، موجب دلگرمی اصحاب فرهنگ و ادب و هنر استان شوند.

وی در ادامه گفت: در اهمیت کتاب و کتابخوانی همین بس که اراده خداوند متعال بر آن قرار گرفت که معجزه خاتم النبیین حضرت ختمی مرتبت (ص) را «قرآن کریم» قرار دهد.

استاندار کرمانشاه ادامه داد: سرزمین کهن ایران عزیز نیز از دیرباز مهد فرهنگ، هنر، ادب و تمدن بوده و با ورود دین مبین اسلام و توصیه‌های مکرر شریعت نبوی نسبت به اهمیت دانش و حکمت، این سامان جهشی شگفت‌انگیز در عرصه‌های متعدد علمی و فرهنگی داشته و چهره‌های برجسته‌ای در ادوار گذشته تا کنون به جهان معرفی نموده است که آوازه‌ی آن فرزانگان در عالم علم و حکمت و معرفت طنین‌انداز و متجلی بوده و خواهد بود.

امیری‌مقدم افزود: بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر لزوم ارتقا فرهنگ مطالعه و گرایش مردم عزیز به مقوله کتابخوانی تاکیدات مستمر داشته‌اند که این مهم بیانگر رویکرد فرهنگ ‌سالارانه در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

وی اضافه کرد: بی‌گمان از جمله ملزومات محوری در نیل هر جامعه‌ای به توسعه همه‌جانبه و پایدار، برنامه‌ریزی مطلوب در راستای افزایش سرانه مطالعه و پویایی فرهنگ کتابخوانی است و استان فرهنگ‌مدار کرمانشاه نیز از این قاعده مستثنی نیست.

استاندار کرمانشاه اظهار کرد: لزوم برنامه‌ریزی منسجم و علمی در راستای ایجاد علاقه و گرایش کودکان و نوجوانان عزیز به عنوان آینده‌سازان ایران اسلامی، نسبت به مقوله کتابخوانی از دیگر موضوعات مهم برای توسعه استان است که تحقق آن نیازمند هم‌افزایی و همدلی در میان دستگاههای متولی فرهنگی است.

امیری مقدم افزود: اینجانب هفته ارزشمند کتاب و کتابخوانی را به یکایک فعالان شریف این عرصه به ویژه کتابداران گرامی، کتابخوانان فهیم، ناشران پرتلاش، مولفان ارجمند و دیگر فعالان عزیز حوزه چاپ و نشر و کتابداری، و عموم مردم فرهنگ‌دوست استان، تبریک گفته و امیدوارم شاهد رشد روزافزون فرهنگ کتابخوانی در کشور عزیز و به ویژه استان کرمانشاه باشیم.

به گزارش ایرنا و براساس اعلام اداره کل کتابخانه های عمومی استان؛ در استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، ۹۰ کتابخانه عمومی و ۲۳ کتابخانه مشارکتی فعال است که این تعداد شامل ۶۴ کتابخانه شهری و ۲۳ مورد روستایی و سه کتابخانه سیار در در شهرستان های جوانرود، هرسین و قصرشیرین است.

همچنین در کتابخانه های استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار جلد کتاب موجود است که برای هر ۲ نفر یک کتاب در کتابخانه های عمومی وجود دارد، در حالی که باید به ازای هر نفر چهار کتاب وجود داشته باشد.

اکنون حدود ۶۰ هزار نفر از جمعیت استان عضو فعال این کتابخانه‌ها هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha