برنامه‌ریزی برای افزایش ۷ هزار و ۷۸۷ مگاواتی ظرفیت تولید برق

تهران- ایرنا- معاون برق و انرژی وزیر نیرو از برنامه‌ریزی برای افزایش ۷ هزار و ۷۸۷ مگاوات ظرفیت تولید برق تا سال آینده خبر داد و گفت: امسال وزارت نیرو موفق شد ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید را افزایش داده و ۷ هزار مگاوات نیز مدیریت مصرف انجام دهد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، "همایون حائری" در نشست وزیر نیرو با مدیران صنعت برق در سالن همایش‌های ساختمان ستادی وزارت نیرو افزود: رقم ۳ هزار و ۰۲۶ مگاوات از طریق واحدهای حرارتی جدید، ۱ هزار و ۴۷۸ مگاوات از طریق تولید نیروگاه‌های صنایع، ۸۵۰ مگاوات از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، ۱۸۸ مگاوات از طریق مراکز تولید پراکنده و ۲ هزار و ۲۴۵ مگاوات نیز با ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی و رفع محدودیت‌های تولید محقق خواهد شد.

وی ضمن تشکر از همه مدیران و کارکنان صنعت برق و نیز سایر دستگاه‌های اجرایی که در مدیریت مصرف برق در تابستان سال جاری نهایت همکاری را به عمل آوردند، از برنامه‌های این وزارتخانه برای عبور بدون خاموشی از اوج مصرف برق در سال آینده رونمایی کرد.

معاون وزیر نیرو گفت: پیش‌تر فعالیت‌های مرسوم در سال‌های گذشته برای عبور از اوج مصرف برق به این صورت بود که شرکت‌ها و نهادها به مدت ۸ ماه فعالیت‌های توسعه محور را در دستور کار خود قرار می‌دادند و در ادامه ۴ ماه نیز فعالیت‌های بهره‌برداری محور را در پیش می‌گرفتند.

حائری افزود: اما فعالیت‌های امروز با حفظ فعالیت‌های سابق، بر دو شاخص مهم افزونگی همه فعالیت‌ها و نیز افزایش انعطاف‌پذیری در مقابله با هرگونه مشکل اعم از تحریم‌ها، حوادث طبیعی و... متمرکز شده است.

وی ادامه داد: جهش در تولید برق برای زمان پیک، ارتقای واحدها و مدیریت تقاضا، افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت در بخش انعطاف‌پذیری، مورد تأکید است.

امسال ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق افزایش یافت

معاون برق و انرژی وزیر نیرو خاطرنشان کرد: امسال وزارت نیرو موفق شد ۶ هزار مگاوات ظرفیت تولید را افزایش داده و ۷ هزار مگاوات نیز مدیریت مصرف انجام دهد.

حائری دررابطه‌با نحوه افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی گفت: از ۶ هزار مگاوات افزایش ظرفیتی که در سال جاری محقق شد، ۱ هزار و ۴۵۰ مگاوات آن مربوط به بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی بود که ۲.۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی به همراه داشت که بنا داریم این میزان را در سال آینده به ۲ هزار مگاوات برسانیم.

وی دررابطه‌با برنامه‌های صنعت برق کشور برای عبور از پیک مصرف سال آینده خاطرنشان کرد: توسعه ظرفیت و ارتقای واحدها، افزایش پایداری گذرا و دینامیک شبکه، اصلاح اقتصادی صنعت برق و مدیریت میدانی هوشمند و پاسخگو از برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت برق در سال ۱۴۰۲ است.

تدوین ۱۴۰ برنامه برای عبور از دومین سال بدون خاموشی

معاون برق و انرژی وزیر نیرو دررابطه‌با جزئیات برنامه‌های صنعت برق در سال آینده که به‌زودی به واحدهای زیرمجموعه ابلاغ خواهد شد، گفت: برای سال آینده نیز ۱۴۰ اقدام راهبردی برنامه‌ریزی شده که ۲۵ برنامه مربوط به بخش تولید، ۳۱ برنامه مربوط به مدیریت بخش مصرف، ۷۱ برنامه مربوط به رفع محدودیت‌ها در نقاط مشکل‌ساز و ۱۳ برنامه مربوط به همکاری‌ها، آگاه‌سازی و دیگر اقدام‌های ستادی است.

برنامه‌ریزی برای صرفه‌جویی ۱۴ هزار و ۵۰ مگاواتی در سال آینده

حائری دررابطه‌با میزان برقی که قرار است در بخش مصرف و تقاضا در سال آینده مدیریت شود، گفت: در برنامه‌های مدیریت مصرف و تقاضا نیز در مجموع انتظار داریم صرفه‌جویی ۱۴ هزار و ۵۰ مگاواتی محقق شود که ازاین‌بین ۳ هزار و ۲۰۰ مگاوات مربوط به مدیریت مصرف بخش‌های مختلف اعم از خانگی، اداری، تجاری و صنعت، ۴ هزار و ۷۰۰ مگاوات مربوط به مشارکت صنایع، ۱ هزار و ۷۵۰ مگاوات مربوط به روش‌های نوین مدیریت مصرف، ۴۵۰ مگاوات مربوط به کنترل مصارف غیرمجاز و ۸۰۰ مگاوات مربوط به تولید پراکنده در محل مصرف و ۳ هزار و ۱۵۰ مگاوات نیز مربوط به سایر اقدام‌های بهینه‌سازی و مدیریت خواهد بود.

وی دررابطه‌با برنامه‌های ضروری برای رفع محدودیت نقاط مشکل‌ساز در تابستان سال آینده نیز گفت: ۴۷ برنامه برای بیش از ۷۰ نقطه از برق کشور در نظر گرفته شده است که از جمله به احداث و افزایش پست‌های انتقال ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت خطوط آن، احداث و افزایش ظرفیت پست‌های فوق توزیع ۱۳۲ و ۶۳ کیلوولت و خطوط آنها، جایگزینی هادی‌های پرظرفیت و به مدار آوردن خطوط چند مداره در سطوح مختلف ولتاژ، تکمیل خطوط نیروگاه‌های تازه‌ساخت و رفع هرگونه افت ولتاژ و حبس تولید در شبکه می‌توان اشاره کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha