به گزارش خبرنگار ایرنا ، در ابتدا عنوان و کارکرد شرکتهای دانش بنیان برای بسیاری از افراد، هویتی مجهول داشت و غالب جامعه آنها را به عنوان شرکتهایی میدانستند که همچون شرکتهای تولیدی ساخت ابزار سخت افزاری را در دستور کار دارند اما به مرور زمان با اطلاع رسانیهای صورت گرفته و معرفی تولیدات علمی و پژوهشی این شرکتها شاهد آشنایی هر چه بیشتر افراد با این شرکتها هستیم.
به موجب آییننامه تشخیص شرکتها و موسسات دانش بنیان ،شرکتهای دانش بنیان ،موسسات خصوصی یا تعاونی هستند که به منظور افزایش علم و ثروت ، توسعه اقتصادی بر پایه دانش و تحقق اهداف علمی و اقتصادی در راستای گسترش اختراع و نوآوری و در نهایت تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه ( شامل طراحی و تولید کالا و خدمات ) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده فراوان ( به ویژه در تولید نرم افزارهای مربوط ) تشکیل میشود.
طبق آیین نامه مصوب،شرکتهای دانش بنیان ،اهدافی نظیر ، ترغیب هیات علمی دانشگاهها و واحدهای پژوهشی برای فعالیتهای بیشتر در رفع نیاز جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیات علمی، تجاری سازی یافتههای پژوهشی، افزایش درآمدهای اختصاصی دانشگاهها و واحدهای پژوهشی موضوع کلی فعالیت دانش بنیان را دنبال می کنند.
خصوصیات شرکتهای دانش بنیان آن است این شرکتها، کالا تولید نمی کنند و زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارند بلکه همیشه عدهای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید میکنند که این اطلاعات ، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد.
سابقه فعالیت پارک علم و فناوری مازندران به سال ۱۳۹۸ میرسد که باتوجه به ناشناخته بودن فعالیت این مجموعهها در بین آحاد جامعه به ویژه نسل جوان و تحصیلکرده تا سالها بعد از راه اندازی این مجموعه در ساختمانی سه طبقه و با فضایی محدود فعالیت خود را انجام میداد.
طی این سالها همراه با پشت سرگذاشتن شرایط کشور درخصوص شرکتهای دانش بنیان شاهد هستیم که شرکتهای مختلف و متعددی در مازندران فعالیت خود را آغاز کردند و درحال حاضر ۲۵۳ شرکت فناور دارد که از این تعداد ۱۰۸ شرکت دانش بنیان هستند و ۵۸۰ محصول تاییدیه دارند.
ترکیب جمعیتی متنوع از تحصیلکردگان دانشگاهی در جمع فعالان و شاغلان شرکت های دانش بنیان مازندران نشان از آن است که این شرکتها و کارکردهای آنها توانست افراد از گروههای مختلف سنی و تحصیلی را گردهم آورد.
۲ هزار و ۵۶۵ نفر در شرکتهای دانش بنیان مازندران مشغول بکار هستند که در این میان دانشجو، فارغ التحصیلان دانشگاهی مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری حضور دارند و مشغول به ارائه خدمات هستند.
تنوع به همراه تخصص ویژگی نیروهای شرکت دانش بنیان مازندران
رئیس پارک علم و فناوری مازندران گفت: شرکتهای دانش بنیان استان در ابتدای فعالیت به دلیل عدم شناخت و آگاهی جامعه از نوع فعالیت آنها کمتر مورد استقبال و توجه افراد به ویژه تحصیلکردگان دانشگاهی قرار می گرفتند.
قربانعلی نعمت زاده افزود : تلاش ها و پیگیری ها برای نشان دادن فعالیت و کارکردها از جمله برنامه هایی بود که طی این سالها توسط پارک علم و فناوری مازندران برنامه ریزی و هدایت شد.
وی ادامه داد : در این مسیر تلاش هایی به سمت و سویی سوق داده شد تا شرکت های دانش بنیان تازه تاسیس با حداقل مشکلات بتوانند فعالیت های خود را ادامه بدهند و در کار آنها خلل وارد نشود.
رئیس پارک فناوری مازندران گفت: فضای کار از جمله مواردی بود که به عنوان چالش برای فعالیت شرکت ها به شمار می رفت و برای این موضوع تلاش شد تا با راه اندازی مراکز رشد در شهرستان های مختلف این موضوع برطرف شود.
وی افزود : همین موضوع باعث شد تا افراد تحصیلکرده بیشتری به سمت فعالیت در این شرکت ها روی بیاورند و مشغول به کار شوند به طوریکه در حال حاضر ۲ هزار و ۵۶۵ نفر در شرکت های دانش بنیان مازندران مشغول به کار هستند.
به گفته نعمت زاده افراد با تحصیلات در مقاطع تحطیلی متنوع از جمله ویژگی شاغلان شرکت های دانش بنیان مازندران است که باعث ایجاد بستری برای حضور افراد با گرایش های تحصیلی مختلف را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: به طوریکه از مجموع شاغلان شرکت های دانش بنیان مازندران یک هزار نفر دانشجو هستند که همراه با تحصیل در دانشگاهها مسیر کار و اشتغال خود را در شرکت های دانش بنیان پیدا کرده اند و در حال پیمودن این مسیر هستند.
رئیس پارک فناوری مازندران افزود: همچنین ۹۰۰ نفر از شاغلان شرکت های دانش بنیان استان در مقطع کارشناسی تحصیل کرده اند و اکنون برای کار و فعالیت در این شرکت ها جذب شده اند.
وی اظهارکرد: همچنین حضور تحصیلکردگان دانشگاهی با مدارج بالا بخش دیگری از ویژگی شرکت های دانش بنیان مازندران است که در حال حاضر ۱۵۰ نفر در مقطع دکتری و ۵۱۵ نفر در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.
نعمت زاده از راهاندازی مراکز رشد در تمامی شهرستانها در سال جاری خبر داد و بیان کرد: با راه اندازی این مراکز مشکلات ناشی از کمبود و نبود فضا برای فعالیت شرکتهای فناور در شهرستانهای مازندران برطرف میشود.
وی گفت: با اقداماتی که طی سال های اخیر به ویژه امسال انجام شد در حال حاضر مراکز رشد در ساری ، قائمشهر ، بهشهر ، سیمرغ ، آمل ، نوشهر ، تنکابن و بابلسر فعال شدند و راه اندازی مرکز رشد در مابقی شهرستان ها در برنامه قرار دارد.
مراکز رشد، مراکزی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک ایجاد میشوند. مراکز رشد طرحهایی مبتنی بر نوآوری هستند و از کادر مدیریتی کوچکی تشکیل میشوند و این مراکز دارای مکان فیزیکی و تسهیلات مشترک هستند.
نظر شما