به گزارش ایرنا، «یوسف یوسفی» روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان مرکزی در اراک، افزود: میزان تولید سالانه پسماند بیمارستانی این استان نیز ۲ هزار و ۶۰۰ تن و میزان تولید فاضلابهای شهری، روستایی و صنعتی هم سالانه حدود ۷۰ میلیون متر مکعب است.
وی بیان کرد: بیش از ۵۰۰ واحد بالقوه آلاینده مشمول خود اظهاری در پایش و حدود ۳۳ واحد آلاینده و ۴۱ صنعت بزرگ مشمول پایش آنلاین در این استان وجود دارد.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: این استان رتبه دوم صنایع مادر و رتبه چهارم تنوع صنعتی کشور را به خود اختصاص داده و دارای هشت معدن با ۳۰۰ محدوده معدنی از جمله سولفات سدیم، سنگ تزیینی تراورتن، طلا، مس، آهن، سرب و روی است.
یوسفی یادآور شد: میزان تولید پسماند خانگی و شهری استان مرکزی نیز حدود ۹۰۰ تن در روز است.
وی گفت: استان مرکزی دارای ۳۸ شهرک، ناحیه و قطب صنعتی دولتی و غیردولتی مصوب است و در این خطه حدود سه هزار واحد صنعتی مستقر است.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۶۵ پستاندار، ۲۲۲ پرنده، ۵۵ خزنده، چهار دوزیست و ۱۷ گونه ماهی نیز در استان مرکزی شناسایی شده است.
یوسفی بیان کرد: ۲۵ گونه در خطر انقراض در این استان وجود دارد و پاژن نماد تنوع زیستی استان مرکزی است.
وی اضافه کرد: در این استان یک هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی، ۱۴۴ گیاه دارویی، ۱۰ گونه انحصاری و ۲۰۲ گونه در معرض خطر انقراض وجود دارد.
سرپریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: اراک جزو هشت شهر آلوده کشور است و بیش از ۵۰ درصد روزهای چهار شهر استان از جمله، اراک، شازند، دلیجان و ساوه به طور متوسط سالانه آلوده است.
یوسفی افزود: ۱۱ تصفیه خانه فاضلاب شهری و ۲ تصفیه خانه فاضلاب روستایی با پوشش ۷۱ و ۹ دهم درصد جمعیت استان با ۳۸ میلیون و ۸۲۱ هزار و ۶۰۲ متر مکعب در سال و روستایی ۲۰۰ متر مکعب در روز وجود دارد.
وی عنوان کرد: شهرهای فاقد سیستم تصفیه فاضلاب در مدار شازند، آستانه، داود آباد، کارچان، ساروق، خنداب، قورچی باشی، نراق، رازقان، پرندک، خشک رود، زاویه، مامونیه، نوبران، هندودر، توره، شهباز، خنجین، کمیجان، میلاجرد، نیمور و فرمهین هستند.
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: در سال ۹۵ استان مرکزی ۲۶۱ روز سالم و ۱۰۵ روز ناسالم، سال ۹۶، ۳۰۲ روز سالم و ۶۳ روز ناسالم، سال ۹۷ بالغ بر ۳۱۸ روز سالم و ۴۷ روز ناسالم، سال ۹۸ بالغ بر ۳۱۲ روز سالم و ۵۳ روز ناسالم، سال ۹۹، ۳۱۱ روز سالم و ۵۵ روز ناسالم و در سال گذشته ۲۰۰ روز سالم و ۱۶۵ روز ناسالم داشته است.
یوسفی ادامه داد: استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه حرارتی شازند، افزایش کانون های طبیعی ریزگرد و غبار پیرامون شهر اراک و وجود کانون های بحرانی، کمبود شدید منابع آبی و آلودگی منابع آب های سطحی و زیرزمینی، نبود تصفیه خانه های فاضلاب انسانی در برخی شهرستان های استان، نبود محلهای مشخص برای دفن بهداشتی و اصولی پسماندهای صنعتی و وجود صنایع بزرگ آلاینده، از جمله مهمترین چالش های زیست محیطی استان مرکزی است.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی هم در این نشست گفت: اداره کل هواشناسی این استان بر اساس برنامه ششم توسعه تجهیز و توسعه شبکه ایستگاههای هواشناسی خود را که از طرف سازمان هواشناسی کشور تهیه و ابلاغ شده بود در دستور کار قرار داد.
«امان محمدکمالی» افزود: هواشناسی استان مرکزی در برنامه ششم چهار برنامه کمی برای خود ترسیم و با جدیت دنبال کرد.
وی بیان کرد: تعداد شبکههای سنجش برخط هواشناسی این استان از ۱۴ ایستگاه در سال ۹۴ به ۲۰ ایستگاه در پایان برنامه رسید که ۲۰ درصد این برنامه محقق شد.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی ادامه داد: تکمیل و تجهیز شبکه برخط ایستگاههای پایش سیل و رادار هواشناسی هم از ۱۳۶ ایستگاه به ۱۴۰ ایستگاه رسیده که در این بخش نیز ۶ درصد برنامه محقق شده است.
کمالی عنوان کرد: به جهت تغییر رویکرد، استانداردها و الزامات سازمان هواشناسی، ایستگاههای تابش سنجی استان مرکزی در سال ۱۴۰۰ از ۱۹ ایستگاه به ۲ ایستگاه تقلیل یافته است.
استان مرکزی با ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۸۰ هزار نفر جمعیت است.
نظر شما