**گفت وگوی تلفنی وزیر خارجه قطر و مشاور امنیت ملی آمریکا
منابع خبری جمعه شب گزارش دادند، وزیر خارجه قطر تلفنی با مشاور امنیت ملی آمریکا درباره تحولات منطقه گفت وگو کرده است.
«محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» با «جیک سالیوان» تلفنی گفت وگو کرده است.
بر اساس این گزارش، دو طرف درباره روابط دوجانبه و آخرین آمادگیها برای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ قطر صحبت کردند.
این گزارش میافزاید، وزیر خارجه قطر و مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین درباره مسائل منطقهای و بین المللی به ویژه درباره بحران بین روسیه و اوکراین و راهکارهای مسالمیت آمیز حل این بحران صحبت کردند.
جزئیات بیشتری درباره این گفت وگوی تلفنی منتشر نشده است.
پیش تر وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده بود که آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این کشور روزهای ۲۱ و ۲۲ نوامبر (۳۰ آبان و ۱ آذر) به قطر سفر خواهد کرد تا در پنجمین گفت وگوی راهبردی سالانه واشنگتن - دوحه شرکت کند.
**اولیانوف: قطعنامه شورای حکام بسیار نابهنگام بود
به گفته میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که توسط آلمان، انگلیس و فرانسه پیشنهاد شد، بسیار نابهنگام بود.
میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین جمعه شب گفت، کشورهای غربی از آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ایجاد مشکل در ادامه مذاکرات بر سر بازگرداندن توافق هستهای ایران استفاده میکنند.
وی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ افزود: اینکه چرا نیاز به ایجاد مشکل برای مذاکرات وین و بازگرداندن توافق هستهای وجود داشت مشخص نیست، اگرچه امروز به نظر میرسد دلایل آن واضحتر شده است. زیرا پنتاگون اعلام کرد در شرایط کنونی توافق در مورد احیای برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام، بی مناسبت است.
وی افزود: قرار است دور دیگری از رایزنیها بین کارشناسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و طرف ایرانی تا پایان ماه جاری در تهران صورت گیرد.
قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا و تروئیکای اروپا که در تداوم سیاست فشار حداکثری و اتهام پراکنی به جمهوری اسلامی ایران پیرامون مسائل ادعایی پادمانی ارائه شد دیروز پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ به تائید شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسید.
در این قطعنامه که با مخالفت چین و روسیه روبه رو شد، نویسندگان با تکرار ادعاهای ساختگی درباره کشف مواد هستهای در سه مکان اعلام نشده در ایران، خواستار همکاری ایران با آژانس بینالمللی هستهای شدهاند.
قطعنامه یادشده «ضروری و فوری میداند» که ایران بدون تأخیر «توضیحات فنی موجهی» را درباره ادعاهای مطرح شده و همچنین امکان «دسترسی به سایتها و تجهیزات» برای «جمعآوری نمونهها» فراهم کند.
این سومین قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران پس از اجرایی شدن برجام و بسته شدن پرونده مسائل ادعایی پادمانی است که با فشار رژیم صهیونیستی در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی صادر میشود. ۳۰ خرداد ۱۳۹۹ و ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ هم قطعنامه مشابهی توسط سه کشور اروپایی عضو برجام و حمایت آمریکا پیشنهاد و تصویب شده بود.
در ادامه، آمریکا و سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه روز جمعه با صدور بیانیهای مشترک درباره قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ادعاها علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران را تکرار کردند.
**ادعای آمریکا: به دفاع از کره جنوبی و ژاپن پایبندیم
وزارت امور خارجه آمریکا با محکوم کردن آزمایش موشک بالستیک کره شمالی ادعا کرد که واشنگتن به تعهداتش در دفاع از کره جنوبی و ژاپن پایبند است.
مقامات دفاعی آمریکایی روز جمعه به وقت محلی اعلام کردند موشک بالستیک قاره پیما کره شمالی که امروز آزمایش شد و قادر به حمل کلاهک هسته ای است، دارای برد لازم برای هدف قرار دادن هر نقطه از آمریکا است.
این موشک در ۱۳۰ مایلی سواحل ژاپن فرود آمد و مرکز فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا اعلام کرد که با مقامات ژاپنی و کره جنوبی در ارتباط نزدیک است.
ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز جمعه به وقت محلی در خصوص آزمایش موشکی کره شمالی گفت که آمریکا آزمایش موشک بالستیک کره شمالی را محکوم می کند.
وی افزود: این آزمایش نقض آشکار قطعنامههای متعدد شورای امنیت سازمان ملل و نشاندهنده تهدیدی است که برنامههای تسلیحات کشتار جمعی و موشکهای بالستیک غیرقانونی کره شمالی برای همسایگان، منطقه، صلح و امنیت بینالمللی و رژیم جهانی منع گسترش سلاحهای هستهای ایجاد میکند.
پرایس اضافه کرد: این اقدام نیاز اجرای کامل قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل مربوط به کره شمالی از سوی همه کشورها را نشان می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: ما همراه با جامعه بینالمللی، از کره شمالی میخواهیم که از اقدامات تحریک آمیز بیشتر خودداری و در گفتگوی پایدار و اساسی شرکت کند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد:تعهدات ما به دفاع از کره جنوبی و ژاپن همچنان پابرجاست.
کاخ سفید در حالیکه مقامات دفاعی آمریکا گویند آزمایش جدید موشک بالستیک قاره پیمای پیونگ یانگ می تواند هر نقطه از آمریکا را هدف قرار دهد، اعلام کرد این موشک واشنگتن را تهدید نمی کند.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: اگرچه این آزمایش بسیار نگرانکننده بود، ما آن را تهدیدی برای آمریکا نمی دانیم.
مرکز فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا بلافاصله آزمایش موشکی پیونگ یانگ را محکوم کرد و از کره شمالی خواست از هرگونه اقدام غیرقانونی و بی ثبات کننده بیشتر خودداری کند.
مقامات دفاعی آمریکا افزودند که آزمایش موشکی کره شمالی تهدید فوری برای آمریکا یا متحدان این کشور نیست، با این حال آمریکا به نظارت بر وضعیت ادامه خواهد داد.
مرکز فرماندهی هند و اقیانوسیه بامداد جمعه در بیانیه ای اعلام کرد: آمریکا تعهد راسخی به دفاع از کره جنوبی و ژاپن دارد.
آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت که پرتاب این موشک تنش ها را به شکلی غیر ضروری افزایش می دهد و نشان می دهد که برای کره شمالی توسعه نظامی در مقایسه با دیپلماسی در اولویت قرار دارد.
در پی آزمایش های موشکی پی در پی کره شمالی و هراس ایالات متحده آمریکا، یک مقام ارشد دولت بایدن اعلام کرد واشنگتن از چین می خواهد از نفوذ خود بر پیونگ یانگ استفاده کند.
این مقام ارشد دولت آمریکا روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران گفت که شورای امنیت سازمان ملل باید برای بررسی آخرین آزمایش های موشکی کره شمالی تشکیل جلسه دهد.
این مقام دولت بایدن که نامش بیان نشده است، اظهار داشت که آمریکا می خواهد چین از نفوذ بر کره شمالی استفاده و پیونگ یانگ را کنترل کند.
این مقام ارشد آمریکایی که به همراه کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا در سفر آسیایی، همراه اوست، توضیح داد: قطعا کره شمالی بخشی از دیپلماسی ما با چین خواهد بود. ما تلاش خواهیم کرد که چین به جمع کشورهای منتقد آزمایش های موشکی کره شمالی بپیوندد و از نفوذ خود برای متقاعد کردن کره شمالی استفاده کند.
این مقام آمریکایی درعین حال گفت: کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا در حاشیه نشست همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه در روز جمعه در بانکوک دیداری سازنده با رهبران کره جنوبی، ژاپن، کانادا، نیوزلند و غیره داشت.
ارتش کره جنوبی بامداد جمعه اعلام کرد کره شمالی بار دیگر یک موشک بالستیک پرتاب کرده است.
این دومین موشک بالستیک ارتش کره شمالی است که تنها در ۲۴ ساعت گذشته شلیک می شود.کره جنوبی جزییات بیشتری از این شلیک جدید موشکی توسط پیونگ یانگ را منتشر نکرده است.
ارتش کره جنوبی بامداد پنجشنبه نیز اعلام کرد که اعلام کرد، کره شمالی یک موشک بالستیک را در سواحل شرقی خود شلیک کرده است.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز گزارش داد، کره شمالی یک موشک بالستیک کوتاه برد را به سمت دریای شرقی (دریای ژاپن) شلیک کرده است که به گفته این خبرگزاری اولین اقدام تحریک آمیز موشکی این کشور در یک هفته اخیر بوده است.
براساس این گزارش، این پرتاب اندکی پس از آن انجام شد که «چو سون هوی»، وزیر امور خارجه کره شمالی هشدار داده بود که در صورت ادامه مداخلات آمریکا در منطقه، پیونگ یانگ اقدامات نظامی «شدیدتری» انجام خواهد داد.
از دو هفته پیش تا کنون، کرهشمالی در اعتراض به برگزاری رزمایش مشترک هوایی سئول و واشنگتن، ۳۶ فروند موشک کوتاه برد، میان برد و برد بلند بالستیک را به سمت دریای شرقی و دریای زرد شلیک کرده است.
**تداوم اتهامپراکنی انگلیس: تسلیحات ایرانی کل منطقه را تهدید میکند
وزیر امورخارجه انگلیس ضمن اعتراف به توانمندیهای نظامی و پیشرفت اتمی ایران، در تداوم اتهامپراکنیها و رویکرد دوگانه کشورش مدعی شد که تسلیحات ساخت ایران کل منطقه غرب آسیا را تهدید میکند.
«جیمز کلورلی» وزیر امورخارجه انگلیس قرار است این مطلب را طی کنفرانسی که در پایتخت بحرین جریان دارد مطرح کند. در فرازهایی از سخنرانی ادعایی وی که در اختیار رسانهها قرار گرفته است، وزیر خارجه انگلیس، ایران و روسیه را تهدیدی برای امنیت خاورمیانه خوانده است.
کلورلی با تکرار ادعاهای سیاسی علیه فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران مدعی است: امروز برنامه اتمی ایران پیشرفتهتر از هر زمان دیگری است. وی ادعای مشارکت ایران در جنگ اوکراین را نیز تکرار کرده و در متن سخنرانی خود آورده است: ایران به فروش پهپادهای مسلحی که غیرنظامیان در اوکراین را میکشد به روسیه متوسل شده است.
وی ادعا میکند: «بریتانیا مصمم است در کنار دوستان خود برای مقابله با تهدید ایران، جلوگیری از قاچاق تسلیحات متعارف، و جلوگیری از دستیابی این کشور به قابلیت تسلیحات هستهای همکار کند.»
او درباره جنگ در اوکراین هم مسکو را به نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین متهم خواهد کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی انگلیس میگوید: هیچ کشوری از آشفتگی هایی که [ولادیمیر] پوتین برای بازارهای انرژی جهانی به ارمغان آورده یا آسیبی که به امنیت غذایی جهانی وارد کرده است مصون نیست.
کلورلی بدون اشاره به نقش کشورش در تامین تسلیحات برای ائتلاف متجاوز عربستان در جنگ یمن و تجهیز گروههای معارض در سوریه اضافه میکند: «جنگ پوتین رنج بیشتری را به سوریها و یمنیها وارد میکند که از قبل محرومیتهای بشردوستانه را تحمل میکردند و لبنانیهای عادی که در بحران اقتصادی گرفتار شدهاند.»
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین به بازیگری فعال در حمایت از کییف تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور همچنین به بهانه مسائل حقوق بشری و ادعای مشارکت ایران با روسیه در جنگ اوکراین، تحریمهایی را وضع کرده که با پاسخ متقابل ایران روبه رو شده است.
بر اساس گزارش وزارت امورخارجه انگلیس، کلورلی در جریان سفرش به منامه قرار است با شماری از همتایان بینالمللی خود دیدار و در میزگردهای پیرامون تحولات منطقهای مشارکت کند.
وی سپس راهی قطر خواهد شد و در آنجا ضمن شرکت در مراسم افتتاحیه جام جهانی و نخستین بازی انگلیس، به انجام ملاقاتهای دوجانبه با مقامهای کشورهای مختلف ادامه خواهد داد.
**رابرت مالی: پایبندی ایران به ان پی تی ضروری است
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در پی قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: پایبندی ایران به ان پی تی ضروری است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و مذاکره کننده ارشد این کشور جمعه شب به وقت محلی افزود: اجرای تعهدات پادمانی ذیل معاهده ان پی تی توسط ایران، امری ضروری و فوری بوده که به تعویق نیز افتاده است.
این مقام آمریکایی با به اشتراک گذاشتن قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام در حساب کاربری خود در توییتر، از متحدان آمریکا در تصویب این قطعنامه قدردانی کرد.
قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه برنامه صلح آمیز اتمی ایران درحالی به تائید رسید که به رغم فشار شدید سیاسی ایالات متحده و تروئیکا برای توجیه تحرکات ضد ایرانی، با ریزش آراء موافقان پیام روشنی را به واشنگتن و شرکایش مخابره کرد.
زمزمهها برای صدور قطعنامه علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از هفته پیش که مدیرکل آژانس ادعا حل نشدن اختلافات با ایران بر سر مسائل پادمانی را مطرح کرد آغاز شد.
رسانههای وابسته به کاخ سفید و رژیم صهیونیستی موجی از فشارها را علیه ایران به راه انداختند تا سرانجام به گفته منابع دیپلماتیک متن قطعنامه پیشنهادی سهشنبه شب به دبیرخانه آژانس تحویل شد. نویسندگان در این قطعنامه با تکرار ادعاهای ساختگی درباره کشف مواد هستهای در سه مکان اعلام نشده در ایران، همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را فوری و ضروری ارزیابی کردهاند. در این قطعنامه همچنین از ایران خواسته شده تا بدون تأخیر «توضیحات فنی موجهی» را درباره ادعاهای مطرح شده و همچنین امکان «دسترسی به سایتها و تجهیزات» برای «جمعآوری نمونهها» فراهم کند.
این اقدام با واکنش ایران مواجه شد و ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران تصریح کرد: اقدام به صدور قطعنامه در شورای حکام هیچ کمکی به حل و فصل مسائل فنی و پادمانی نخواهد کرد و صرفاً در روند همکاری های فنی اخلال ایجاد می کند. وی یادآور شد: این کشورها قبلا نیز دست به چنین اقدام غیرسازندهای زدند و ایران مبتنی بر قانون مجلس شورای اسلامی اقدامات متقابل را نشان داد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان طرفهای اروپایی را به رفتار توأم با درایت و تدبیر و حرکت به سمت دیپلماسی دعوت کرد و هشدار داد: حرکت به سمت رفتارهای غیرسازنده روند دیپلماتیک را دچار خدشه خواهد کرد.
روز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نخستین روز از برگزاری نشست شورای حکام تلاش کرد تا از تحرکات ضد ایرانی تروئیکا و ایالات متحده فاصله گرفته و اعلام کند که صدور قطعنامه تاثیری بر تلاشهای او در زمینه حلوفصل مسائل با ایران ندارد. او در جمع خبرنگاران تصریح کرد که صرف نظر از قطعنامه، به دنبال تعامل با ایران برای رسیدن به سازوکاری است که سووالات آژانس درباره مسائل پادمانی پاسخ داده شود.
گروسی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیتهای هستهای اعلام نشده در مکانهایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانهها و مذاکرهکنندگان غربی دامن زده شد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده تاکید کرده است که آژانس نباید بر مبنای اسناد ساختگی رژیم صهیونیستی که با اهداف خاص سیاسی در اختیار این سازمان قرار داده میشود، قضاوت و براساس آنها اعلام نظر کند.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان چهارشنبه در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران تصریح کرد که ایران به همه موارد ادعایی و اتهامی پاسخهای مستدل داده و انتظار میرفت طرفهای پیشنهادکننده قطعنامه «اجازه دهند مسیر طبیعی و غیرسیاسی و روش حرفه ای و ضوابط پادمان ملاک باشد.»
او همچنین برنامه سفر هیات آژانس به ایران را زیر سوال برد و گفت: فعلا سفری از طرف آژانس در دستور کار نیست. اسلامی توضیح داد: هفته گذشته هیاتی متشکل از سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت خارجه طی سفر به وین دیدارهایی با مدیرکل و تیم فنی آژانس داشت، طی این دیدارها قرار شد هیاتی از آژانس نیز به ایران سفر کند این مطلب پیشتر توسط مدیر کل آژانس اعلام شده بود؛ بدیهی است چنانچه پیش نویس قطعنامه مورد نظرآمریکا و سه کشور اروپایی تصویب شود، معلوم نیست سفر هیات آژانس به ایران نتیجهای به دنبال داشته و مفید باشد.
این اظهارات با واکنش مدیرکل آژانس مواجه شد و وی تصریح کرد: من اطمینان دارم که وقتی ملاقات کنیم، میتوانیم پیشرفتهای لازم را در مورد موضوعات باقیمانده بدست آوریم که راهحل آن اطمینان و ثبات بیشتری را برای منطقه و جهان به ارمغان میآورد.
روز پنجشنبه سفیر ایالات متحده آمریکا از جلسه اجرای توافقنامه پادمان با ایران استفاده کرد تا با تکرار ادعاهای ساختگی و اتهامپراکنی درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران برای قطعنامه علیه ایران حمایت جلب کند. لورا هولگیت گفت: قطعنامه پیشنهادی درحالی ارائه می شود که تعامل آژانس با ایران در مورد این موضوعات برای نزدیک به چهار سال ادامه داشته است. متأسفانه در طول این مدت، سؤالات بیشتری مطرح شده است. به دلیل ناکامی ایران در همکاری با آژانس، مدیرکل بارها گزارش داده است که نمی تواند صحت یا کامل بودن اظهارات ایران را تایید کند و اطمینان دهد که برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است.
وی در ادامه تلاشها برای بازکردن پروندههای بسته شده در برجام، مدعی شد: همه اعضای شورای حکام باید این مساله را عمیقاً نگران کننده بدانند.
سفیر فرانسه نیز در اظهارات ادعایی مشابهی، بیانیه مشترک تروئیکا را قرائت کرد تا صدور قطعنامه علیه ایران را امری ضروری، بهموقع و حساب شده ادعا کند.
در پاسخ، محسن نذیری اصل سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین ضمن ابراز ناامیدی از اینکه شورای حکام به جای اقدام بر اساس اساسنامه خود در کمک به صلح و امنیت بین المللی کمک کند، در حال بررسی یک موضوع ساختگی است، افزود: سه نشست اخیر شورای حکام توسط تروئیکا و ایالات متحده به منظور پیگیری منافع سیاسی محدود خود مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
وی با ابراز تاسف از اینکه ایالات متحده و تروئیکا عمداً مذاکرات جاری برای ازسرگیری اجرای برجام و همچنین همکاری ایران با آژانس را نادیده می گیرند، افزود: بدون تردید آنها در حال تلاشی سیستماتیک برای از بین بردن روندی هستند که جامعه بین المللی بر روی آن سرمایه گذاری زیادی کرده است.
سفیر کشورمان خاطر نشان کرد: پذیرش قطعنامه غیر توافقی نه ایران را تشویق به فراتر رفتن از سطح بالای همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی می کند و نه آن را مجبور می نماید از مواضع اصلی خود دست بردارد. وی ضمن ابراز تاسف از اینکه حامیان قطعنامه دوباره همان مسیر اشتباه را طی می کنند، صدور آن را اقدامی نابخردانه از سوی تروئیکا و ایالات متحده دانست که به دنبال اعمال فشار سیاسی بیشتر بر ایران هستند.
هم زمان میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده روسیه نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین با انتشار پیامی در توئیتر از عدم اجماع بر سر متن قطعنامه پیشنهادی خبر داد؛ اما اعلام کرد که رایگیری درباره آن اجتناب ناپذیر است. اشتفنی لیختناشتاین خبرنگار اتریشی هم در توئیتی نوشت: چندین دیپلمات که با آنها صحبت کردم می گویند که انتظار دارند این قطعنامه به راحتی تصویب شود، اما همچنین میگویند که ممکن است با توجه به ترکیب جدید شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی، حمایت از قطعنامه این بار کمتر شود.
عصر پنجشنبه در نتیجه رایگیری صورت گرفته ۲۶ کشور به قطعنامه ضدایرانی رای موافق، ۵ کشور رای ممتنع و ۲ کشور روسیه و چین رای مخالف دادند. «فیلیپه ارهرا» مدیرکل سیاسی وزارت امور خارجه فرانسه با استقبال از نتیجه رایگیری پنجشنبه در توئیترش نوشت: بیش از سه چهارم اعضای شورا به قطعنامه رای مثبت دادند. پیامی که ایران باید بلند و واضح بشنود.
اما بررسی نتیجه رایگیری صورت گرفته در قیاس با قطعنامه مشابه خرداد ماه، واقعیت دیگری را نشان میدهد. در قطعنامه پیشین، بغیر از روسیه و چین که مخالفت کردند، ۳۰ کشور رای موافق و سه کشور رای ممتنع دادند و از این منظر، آراء موافق در قطعنامه جدید که نه تنها به لحاظ حقوقی جایگاهی در نظام و رژیمهای سازمانهای بینالمللی ندارد، بلکه از نظر کارشناسان، غیرضرور و غیر موجه تلقی میشود، یازده درصد کاهش داشته است.
اولیانوف اقدام تروئیکا و ایالات متحده علیه ایران را غیرسازنده و نابهنگام توصیف و تصریح کرد: صرف نظر از انگیزه بانیان قطعنامه، فضای پیرامون مسائل پادمانی و گفتوگوهای وین درباره برجام را پیچیدهتر کرد. به همین دلیل روسیه رای مخالف داد.
ایران هم ضمن محکوم کردن قطعنامه یادشده درباره تبعات آن بر روند همکاری و تعاملات با آژانس هشدار داده است. نذیری در واکنش به قطعنامه امروز گفت: ما قویا معتقدیم این قطعنامه هیچ نتیجه ای برای بانیان آن به ویژه در زمینه ترمیم وجهه مخدوش شده آنها به عنوان ناقضان اصلی برجام و زمینه سازی برای توجیه تحریم های یکجانبه بیشتر علیه ملت ایران، نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران ضمن پایبندی به اصل وفای به عهد در اجرای تعهدات بین المللی خود، در دفاع از منافع و حقوق کشور و مقابله با فشارها و زیاده خواهی های آمریکا و کشورهای غربی مصمم و پایدار خواهد بود.
**رهبر کره شمالی: به تهدیدهای دشمنان با سلاح اتمی پاسخ خواهیم داد
«کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی بامداد شنبه گفت کشورش در صورت تداوم تهدیدهای آمریکا و متحدانش، با سلاح اتمی به آن پاسخ خواهد داد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی گزارش داد، «کیم جونگ اون» شخصا بر پرتاب یک موشک بالستیک قاره پیمای جدید به نام «موشک بی رحم» نظارت داشت.
بر اساس این گزارش، کیم جونگ اون اعلام کرده است که اگر دشمن به تهدید آشکار با استفاده از ابزار حمله هستهای ادامه دهد، حزب و دولت قاطعانه با سلاحهای هستهای و رویارویی مستقیم پاسخ خواهند داد.
رهبر کره شمالی همچنین خواستار توسعه سلاحهای راهبردی و آموزش یگانهای هستهای تاکتیکی این کشور شده است.
این گزارش میافزاید، «Hwasong-۱۷» بزرگترین موشکی است که تا به حال ساخته شده و به طور بالقوه قادر به حمل کلاهک هستهای و حمله به هر نقطه از آمریکا است.
آزمایشهای اخیر کره شمالی با هدف توسعه زرادخانه هستهای این کشور انجام شده است.
از دو هفته پیش تا کنون، کرهشمالی در اعتراض به برگزاری رزمایش مشترک هوایی سئول و واشنگتن، ۳۷ فروند موشک کوتاه برد، میان برد و برد بلند بالستیک را به سمت دریای شرقی و دریای زرد شلیک کرده است.
**چین ادعای آمریکا مبنی بر دایر کردن مقرهای پلیس در خاک ایالات متحده را رد کرد
دولت چین ادعای پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) مبنی بر دایر کردن مقرهای پلیس در خاک ایالات متحده را رد کرد.
سخنگوی سفارت چین در واشنگتن در بیانیهای اعلام کرد به منظور خدمات رسانی به اتباع چین از جمله تمدید گواهینامههای رانندگی و یا آزمایشهای پزشکی مربوطه، مراکزی از جمله در نیویورک با همکاری شهروندان چینی تبار داوطلب مقیم آمریکا دایر شده است ولی این مراکز هیچ فعالیت پلیسی ندارند.
این بیانیه سفارت چین در واشنگتن پس از آن منتشر شد که کریستوفر رای مدیر اف بی آی روز پنجشنبه در یک جلسه استماع در سنای آمریکا گفت بسیار زشت و زننده است که چین تلاش میکند در خاک ایالات متحده آمریکا حضور پلیسی داشته باشد.
مدیر اف بی آی این اقدام دولت چین را نقض تمامیت ارضی ایالات متحده و مغایر با رویههای معمول همکاریهای انتظامی و قضایی دوجانبه توصیف کرد.
سازمان حقوق بشری "سیفگارد دیفندرز" که مقر آن در اروپاست ماه سپتامبر گذشته در گزارشی اعلام کرد دولت چین در دهها شهر بزرگ کشورهای مختلف از جمله نیویورک، "مقر پلیس" دایر کرده است.
چندی پیش نیز دولت هلند و نیز پارلمان انگلیس ضمن درخواست برای تحقیق در مورد فعالیت مراکز مشابه در خاک این کشورها، خواستار تعطیلی آنها شدند.
**قتل عام خانوادگی در ویرجینیا / چهار نفر کشته شدند
در یک قتل عام خانوادگی در ایالت ویرجینیای آمریکا، یک مادر و سه فرزندش در محل زندگیشان کشته شد.
بر اساس بیانیه پلیس محلی، ماموران در شهرستان چسترفیلد ایالت ویرجینیای آمریکا ساعت ۵ صبح جمعه به وقت محلی و بعد از دریافت گزارش یک درگیری به محل حادثه که خانهای در جاده لورل اوک بود رفتند و با صحنه وحشتناک یک قتل عام خانوادگی مواجه شدند.
به گفته پلیس قربانیان این حادثه «جوآنا ام. کوتل» (۳۹ ساله)، «کیلین ام. پارسون» (۱۳ ساله)، «کینزی ام. کوتل» (۴ ساله) و «جیسون ال. کوتل» (۴ ساله) هستند که همگی به ضرب گلوله کشته شدهاند.
پس از انجام تحقیقات، ماموران اداره مشروبات الکلی، تنباکو، اسلحه گرم و مواد منفجره (ATF) در مریلند، مردی ۳۵ ساله به نام یوهان ال. آدامز را به اتهام چهار فقره قتل درجه یک دستگیر کردند.
به گفته پلیس، قاتل پدر خانواده است و در حال حاضر در ایالت مریلند در بازداشت بسر میبرد.
**زلنسکی: وضعیت سخت تامین انرژی در اوکراین ادامه دارد
رئیس جمهور اوکراین جمعه شب با اشاره به خاموشیهای گسترده در این کشور گفت: وضعیت سخت تامین انرژی در ۱۷ بخش و پایتخت همچنان ادامه دارد.
زلنسکی افزود، اوضاع در کییف، اودسا و همچنین مناطق وینیتسیا و ترنوپیل بسیار بحرانی است.
وی در ادامه از حضور روز جمعه دومبروسکیس نایب رئیس کمیسیون اروپا در کییف خبر داد و افزود: ما در مورد مساله انرژی و تحریمهای جدید علیه روسیه که ممکن است در سطح اروپا اعمال شود با یکدیگر گفت وگو کردیم.
وی گفت، در این دیدار همکاریهای مالی اوکراین و اتحادیه اروپا، نیازهای مالی تا پایان سال جاری و در سال آینده نیز به تفصیل مورد بحث قرار گرفت.
رئیس جمهور اوکراین اظهار داشت، در سال جاری، منتظر دو کمک مالی کلان ۲.۵ میلیارد یوروی در اوایل آذر ماه و ۰.۵ میلیارد یوروی در اواسط آذر ماه هستیم.
زلنسکی با بیان اینکه نبردهای شدید در منطقه دونتسک تا امروز ادامه داشت، مدعی شد، عقب نشینی از جانب اوکراین در این جبهه صورت نگرفته به طوریکه تنها در روز پنجشنبه حدود یکصد حمله روسیه در منطقه دونتسک دفع شده است.
رئیس جمهور اوکراین در ادامه اضافه کرد: امروز در گفتوگو با رئیس جمهور ترکیه از او به خاطر تلاشهای آنکارا برای گسترش ابتکار عمل صادرات غلات تشکر کردم.
وی افزود، ما همچنین درباره جزئیات طرح جدید بشردوستانه اوکراین تبادل نظر کردیم که امیدوارم ترکیه به اجرای آن بپیوندد.
زلنسکی همکاری امنیتی و مسائل انرژی را از دیگر محورهای این گفت وگو بیان کرد.
**دهها فلسطینی در کرانه باختری توسط نظامیان صهیونیست زخمی شدند
منابع خبری بامداد شنبه گزارش دادند، در پی تظاهرات فلسطینیان علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی در کرانه باختری، دهها فلسطینی زخمی شدند.
در درگیریها بین نظامیان رژیم صهیونیستی و معترضان فلسطینی علیه اشغالگری در شهرک بیت دجن واقع در شرق نابلس، ۲۳ فلسطینی زخمی شدند.
بر اساس این گزارش، تظاهرات دیگری در شهرک بیتا، جبل صبیح، کفر قدوم، الخلیل، سلفیت و طولکرم برگزار شد که نظامیان صهیونیستی با خشونت به این تظاهرات حمله کردند که منجر به زخمی شدن دهها فلسطینی شد.
حمله به معترضان فلسطینی علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی درحالی صورت گرفته که در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر به شدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
تا پیش از این صهیونیستها فقط در جنوب سرزمینهای اشغالی و در منطقه غزه با فلسطینیها درگیر بودند ولی هم اکنون کرانه باختری در شرق فلسطین به دلیل مسلح شدن جوانان آن به کمینگاهی برای صهیونیستهای بزدل تبدیل شده و خواب راحت را از چشمان آنها گرفته است.
**مکرون: نظم جهانی کنونی مانند یک «جنگل» است
امانوئل مکرون رئیسجمهور فرانسه با بیان اینکه نظم جهانی کنونی مانند یک «جنگل» است، گفت: جامعه بینالمللی در حال حاضر با بحرانهای همپوشانی از تغییرات آبوهوایی گرفته تا ناآرامیهای اقتصادی مواجه است و به یک واکنش هماهنگ نیاز میباشد.
رئیسجمهور فرانسه روز جمعه در اجلاس بیست و یکم گروه همکاریهای اقتصادی آسیا - اقیانوسیه (APEC) در بانکوک، چشمانداز خود را برای تعامل فرانسه با منطقه آسیا و اقیانوسیه تشریح کرد.
مکرون در سخنرانی خود در حاشیه اجلاس همکاری اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC)، فرانسه را به عنوان یک قدرت موازنه در منطقهای معرفی کرد که مدتها تحت سلطه کشمکش ابرقدرتها بین چین و آمریکا بود.
رئیس جمهور فرانسه با بیان اینکه ما به هژمونی و تقابل اعتقاد نداریم، گفت: ما به ثبات اعتقاد داریم.
او مدعی شد که قدرتهای منطقهای از جمله فرانسه که دارای سرزمینهای ماوراء بحری در اقیانوسهای هند و آرام است باید در آسیا و اقیانوسیه نقش داشته باشند.
مکرون گفت که جامعه بینالمللی در حال حاضر با بحرانهای همپوشانی از تغییرات آبوهوایی گرفته تا ناآرامیهای اقتصادی مواجه است و به یک واکنش هماهنگ نیاز میباشد.
رئیس جمهور فرانسه افزود: استراتژی هند و اقیانوس آرام ما این است که یک تعادل پویا را در این محیط ایجاد کنیم.
وی درباره جنگ روسیه در اوکراین که او آن را منبع اصلی بیثباتی جهانی دانست، گفت: همه کشورهای آسیایی و مناطق دیگر باید وظیفه خود را در این خصوص به جا بیاورند.
رئیس جمهور فرانسه در سخنرانی خود که به زبان انگلیسی ایراد کرد، ادعا کرد فرانسه در تلاش است تا یک اجماع فزاینده ایجاد کند.
مکرون در ادامه نظم جهانی کنونی را یک «جنگل» توصیف کرد و ایالات متحده و چین را دو فیل بزرگ که تلاش میکنند هر چه بیشتر عصبی شوند معرفی کرد و گفت: ما در جنگل هستیم و دو فیل بزرگ داریم که سعی میکنند بیشتر و بیشتر عصبی شوند. اگر آنها بسیار عصبی شوند و جنگ را شروع کنند، مشکل بزرگی برای بقیه جنگل خواهد بود.
نشست سران اپک چند روز پس از آن برگزار میشود که دیدار پرمخاطره بین جو بایدن رئیسجمهور آمریکا و شی جین پینگ رهبر چین تا مدت ها به تیتر اول رسانهها بدل شده بود.
تنشها بین واشنگتن و پکن در سالهای اخیر بر سر آینده تایوان، مسائل حقوق بشر، امور تجاری و سیاستهای چین به شدت افزایش یافته است.
**دو کشته در سانحه فروگاه پرو
مقامات پرو اعلام کردند، بر اثر برخورد یک هواپیمای مسافربری در حین برخاستن از فرودگاه لیما، با ماشین آتش نشانی مستقر در باند فرودگاه، دو آتش نشان کشته شدند.
شرکت هواپیمایی LATAM که روز جمعه (به وقت محلی ) این پرواز داخلی را انجام میداد، گفت در این حادثه به هیچ یک از ۱۰۲ مسافر و خدمه هواپیما آسیبی نرسیده است.
تصاویر گرفته شده توسط شاهدان نشان میدهد که هواپیمای مزبور که یک ایرباس A۳۲۰ بوده، با سرعت کامل از زمین برخاسته و با ماشین آتش نشانی برخورد میکند.
مسئولان فرودگاه خورخه چاوز در اطلاعیهای اعلام کردند، علت حادثه در دست بررسی است و عملیات فرودگاه "تا اطلاع بعدی" به حالت تعلیق درآمده است.
ماه گذشته نیز یک فروند هواپیمای LATAM با ۴۸ مسافر پس از مواجه شدن با طوفان شدید، در آسونسیون پاراگوئه فرود اضطراری کرد.
**دیپلمات روس: کییف در تلاش برای ایجاد رویارویی نظامی بین روسیه و ناتو است
آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در واشنگتن، اوکراین را متهم کرد که به دنبال ایجاد درگیری نظامی مستقیم بین روسیه و ناتو است.
آنتونوف در اظهاراتی که در نشریه آمریکایی نیوزویک منتشر شده است، گفت: ما دریافتهایم که موشک پرانی اوکراین به سوی خاک لهستان ادامه دارد تا آمریکا را به واکنش در برابر روسیه تحریک کند.
وی افزود: مقامات، رسانهها و سازمانهای غیردولتی ایالات متحده همچنان این شعار را مطرح میکنند که «روسیه مقصر همه چیز است». طرف آمریکایی در هر شرایط دشواری به چنین روشی متوسل میشود حتی زمانی که ایالات متحده علناً این واقعیت را تأیید میکند که کییف مسئول مرگ غیرنظامیان لهستانی است.
این دیپلمات روس با تقبیح برخی تلاشها برای مقصر دانستن روسیه، هشدار داد: این قبیل تلاشها تنها میتواند رژیم کییف را تحریک کند که همواره احساس کند میتواند هر کاری را که دوست دارد، انجام دهد.
آنتونوف گفت: مسئولان اوکراین نه تنها به آمریکا التماس میکنند تا کمک نظامی بیشتری در اختیار کییف قرار دهد بلکه سعی دارند بین روسیه و ناتو درگیری نظامی مستقیمی به راه بیندازند.
**مجلس نمایندگان جمهوریخواه و آینده سیاسی بایدن
درحالیکه جمهوریخواهان صاحب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا شدند، به نظر میرسد تحت این ترکیب جدید جو بایدن به شدت ناتوان خواهد بود و آینده سیاسی او بیش از پیش با اما و اگرها روبرو است.
اکثریت جمهوریخواهان در کنگره، صرف نظر از اینکه این اکثریت چقدر شکننده باشد، اوضاع را به شدت برای کاخ سفید پیچیده خواهند کرد.
رئیس جمهور آمریکا از یک نتیجه تاریخی در انتخابات میاندورهای لذت برد، نتیجهای که فقط خوشبینترین دموکراتها میتوانستند تصور کنند اما کاخ سفید او همچنان قرار است با واقعیتهای سخت جدیدی روبرو شود.
کاخ سفید باید از یک بن بست بالقوه فاجعهبار بر سر سقف بدهی جلوگیری کند و موجی از تحقیقات جدیدی را که اکثریت جمهوریخواه کنگره آغاز خواهد کرد را دور بزند، تحقیقاتی که از همین حالا زنگ خطر را برای بایدن به صدا درآورده است.
جیمز کامر نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی که قرار است ریاست نظارت مجلس نمایندگان و کمیته اصلاحات را بدست آورد، به خبرنگاران گفت: این هیات تحقیقات درباره گزارشهای مالی و ادعاهای افشاگرانه که به طرز ناشناس درباره ارتباطهای میان جو بایدن و فعالیتهای تجاری هانتر بایدن پسر ۵۲ سالهاش را نشان میدهد، آغاز خواهد کرد.
فراتر از آن، ترس از جنگهای شدید بودجه و حاشیههایی وجود دارد که میتواند توانایی بایدن را برای حکومت کردن و محدود کردن بیش از پیش او در صورت شکست احتمالی اقتصادی دولت او، تضعیف کند.
پس از گذراندن دو سال از اعتقاد پرشور بایدن مبنی بر اینکه دولت میتواند کارهای بزرگی انجام دهد، چالش بعدی پیش روی دموکراتها ممکن است تضمین عملکرد دولتشان باشد.
یکی از مشاوران کاخ سفید گفت: از این پس باید انتظار داشته باشیم که انجام هر کاری به صورت قانونی بسیار دشوار خواهد بود. همچنین فعالیتهای اساسی مانند افزایش سقف بدهی و تامین مالی دولت با تردید مواجه خواهد شد.
درحالیکه دموکراتها اکثریت سنا خود را حفظ کردند و حتی میتوانند با پیروزی در جورجیا در ماه آینده، آن را گسترش دهند اما تحت ترکیب جدید مجلس نمایندگان، بایدن به شدت ناتوان خواهد بود.
حتی یک اکثریت کوچک مجلس نمایندگان جمهوریخواه، موانع بزرگی را جلوی رئیسجمهور خواهد گذاشت، موانعی که از کمک به کووید گرفته تا لایحه زیرساختهای دو حزبی و اولویتهای دیرینه دموکراتها در مورد تغییرات اقلیمی و مراقبتهای بهداشتی را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
تیموتی نفتالی استاد دانشگاه نیویورک و مورخ ریاست جمهوری گفت: ریاست جمهوری بایدن از اوایل ژانویه سال ۲۰۲۳ به بعد مورد حمله جدی قرار خواهد گرفت. در چنین محیطی، دستیابی به هرگونه مصالحه حتی در مورد سادهترین و غیرحزبیترین مسائل برای هر دولتی بسیار سخت خواهد بود.
یکی از مشاوران بایدن گفت: فکر نمیکنم دستورکار دولت بایدن تغییر کند اما سوال اینجاست که از این به بعد چگونه باید به دنبال اجرای آن دستورکار باشیم؟!
در سال ۲۰۲۳ برنامههای گسترده بایدن برای بازسازی شبکه سلامت اجتماعی و اقتصادی کشور احتمالا ناتمام میماند. در مورد مجموعهای از مسائل مهمی که بایدن قول داده است به آنها رسیدگی کند، از جمله سقط جنین و اسلحه، مشاوران او قبلا اذعان کردهاند که قدرت کمی برای ایجاد پیشرفت قابل توجه خواهند داشت.
در کنار همه این مسائل، موضوع مهم دیگری که به زودی در سرفصلها قرار میگیرد، گمانهزنی درباره آینده سیاسی خود بایدن است.
در آستانه ۸۰ سالگی، بایدن در حال حاضر مسنترین فردی است که ریاست جمهوری آمریکا را بر عهده داشته و برخی از دموکراتها آشکارا بر این باورند که زمان آن فرا رسیده که قدرت را به نسل جوانتر واگذار کنیم.
اما بایدن هیچ نشانه مبنی بر قصد کنارهگیریاش (بعد از پایان دور کنونی ریاست جمهوری) از خود بروز نداده است. در این میان نتایج انتخابات میاندورهای نیز این باور را در او تقویت کرده است که میتواند یک دوره چهار ساله دیگر در کاخ سفید بماند و همین موضوع ممکن است سرآغازی برای ایجاد دو دستگی و هرج و مرج در میان حزب دموکرات باشد.
**کشف انبار بزرگ سلاح تروریستها در درعای سوریه
نیروهای امنیتی سوریه موفق شدند که یک انبار بزرگ سلاح ومهمات تروریست ها را در یکی از محله های شهر درعا در جنوب این کشور کشف و ضبط کنند.
نیروهای امنیتی سوریه در جریان تفتیش خانه موید حرفوش ملقب به "ابوطعجه" سرکرده ارشد گروه تروریستی داعش در محله طریق السد در جنوب شهر درعا انبار بزرگی از انواع سلاح و مهمات را کشف و ضبط کردند.
این انبار شامل مقادیر زیادی بمب به شکل ها و وزن های مختلف و مقایر زیادی مواد منفجره بود.
برخی از بمب ها ویژه بمبگذاری موتورسیکلت و برخی به شکل کپسول های اکسیژن برای حمل و نقل آسان و بی درد سر آنها بود و برخی بمبها هم برای داشتن قدرت تخریب زیاد به هم وصل شده بود.
یک منبع امنیتی گفت: سرنوشت حرفوش و محمد السالمه ملقب به "عفو" معلوم نیست و احتمالا به همراه دیگر سران گروه تروریستی داعش از محله طریق السد -قبل از کنترل نیروهای امنیتی بر مقرهای آنها- فرار کرده باشند.
نیروهای امنیتی سوریه بعد از ۱۵ روز درگیری با بقایای گروه تروریستی داعش توانستند محله طریق السد در جنوب شهر درعا و در مجاورات مرز اردن را پاکسازی کنند.
در این عملیات دهها نفر از عناصر تروریستی داعش کشته و شمار دیگری فرار کردند.
چهار خودروی بمبگذاری شده نیز در جریان عملیات پاکسازی خنثی شد و یک خودروی بمبگذاری شده نیز در آخرین روز عملیات با سرنشین انتحاری آن هدف قرار گرفت.
**آغاز انتخابات پارلمانی مالزی؛ ماهاتیر محمد ۹۷ ساله نامزد انتخابات
ماهاتیر محمد که رکورد مسن ترین رهبر سیاسی جهان را به نام خود ثبت کرده یکی از نامزدهای انتخابات سراسری پارلمانی در مالزی به شمار می آید.
نخستوزیر سابق مالزی هماکنون رهبری ائتلاف «انجمن ملی مبارز» را بهعهده دارد که چندین حزب کوچک و شماری از سازمانهای غیردولتی را به خود اختصاص می دهد.
اسماعیل صبری یعقوب، نخستوزیر مالزی، پیش تر به امید دستیابی به اکثریت پارلمانی و تقویت پایگاه سیاسی خود خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام در مالزی شد.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه نیز در این انتخابات، حزب متعلق به اسماعیل صبری یعقوب موسوم به حزب «سازمان ملی مالاییهای متحد» (یواماناو) با سرسختترین رقیب خود یعنی «ائتلاف امید» به رهبری انور ابراهیم، رهبر کهنهکار اپوزیسیون مالزی، رقابت خواهد کرد.
به استناد گزارش های خبری، بیش از ۲۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر واجد شرایط رای دادن در این انتخابات هستند که از این تعداد ۵ میلیون نفر برای نخستین بار در انتخابات شرکت می کنند.
قراراست نامزدها برای تصدی ۲۲۲ کرسی در این انتخابات با یکدیگر رقابت کنند.
**وزیردفاع لبنان: هرگونه فعالیت هسته های تروریستی را زیر نظر داریم
وزیر دفاع لبنان با اشاره به موفقیت ارتش در مبارزه با گروههای تروریستی گفت که نیروهای ارتش هرگونه فعالیت هسته ای تروریستی را زیر نظر دارد و نگرانی درباره بی ثباتی یا جنگی داخلی وجود ندارد.
موریس سلیم وزیر دفاع لبنان گفت: لبنان در طول دهه ها شاهد مراحلی بوده که تروریسم باعث بی ثباتی اوضاع امنیتی در مناطق معینی از لبنان شده است اما ارتش با درگیری شدید توانسته است که این گروههای تروریستی را در مناطق نفوذ و استقرارشان ریشه کن کند.
وی در گفت وگو با خبرگزاری اسپوتینک افزود: ارتش هرگونه فعالیت هسته های تروریستی در خاک لبنان را زیر نظر دارد و اخیرا یک هسته تروریستی را در منطقه طرابلس در شمال شناسایی و در عملیاتی ویژه شماری از سرکردگان آن را بازداشت کرد.
سلیم گفت: جذب عناصری از لبنان و اجرای حملاتی در داخل لبنان علیه تجمع های مردمی برای برجای گذاشتن بیشترین میزان تلفات از طریق عملیات انتحاری از جمله اهداف آنها بود.
وی وضعیت همه مرزهای لبنان را آرام توصیف کرد و در پاسخ به این سوال که آیا در سایه کشمکش سیاسی ممکن است که بی ثباتی امنیتی یا درگیری داخلی احتمالی بین گروههای سیاسی در این کشور روی دهد، گفت: نگرانی درباره وقوع این امر اصلا وجود ندارد زیرا نقش امنیتی ارتش و نیروهای امنیتی تضمین کننده کنترل بر هرگونه خلل امنیتی احتمالی در هر منطقه از کشور است. همچنین در لبنان هرگونه درگیری سیاسی به ضد و خورد امنیتی منجر نمی شود و نیروهای سیاسی هیچ نیتی یا گرایشی برای توسل به ابزارهای خشونت آمیز ندارند.
**وزیر خارجه ازبکستان: افغانستان نباید در انزوا قرار گیرد
وزیر خارجه ازبکستان در نشست "کشورهای آسیای میانه و اتحادیه اروپا" گفت افغانستان نباید در انزوا قرار بگیرد.
«ولادیمیر نوروف» وزیر خارجه ازبکستان، از جامعه جهانی خواست تا مردم افغانستان را فراموش نکنند.
وزیر خارجه ازبکستان در نشست "کشورهای آسیای میانه و اتحادیه اروپا" تاکید کرد طالبان باید خواستههای جامعه جهانی را برآورده کند.
ولادیمیر نوروف گفت حکومت فراگیر، احترام به حقوق زنان و اقلیتها و قطع روابط با تروریستها از خواسته های جامعه جهانی است و ازبکستان هم از آن پشتیبانی می کند.
در نشست "اتحادیه اروپا و آسیای میانه" وزیران خارجه شماری از کشورهای منطقه و جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حضور داشتند.
در بیانیه وزارت خارجه ازبکستان آمده است در این نشست پیرامون تشکیل یک گروه مذاکره کننده بینالمللی برای هماهنگی و گفتگو با طالبان به منظور اجرای تعهدات گفتگو شده است.
پیشنهاد تشکیل این گروه توسط ازبکستان داده شده است.
ولادیمیر نوروف با تاکید بر اهمیت جلوگیری از انزوای افغانستان و تبدیل آن به یک کشور منفور و همچنین اتخاذ تدابیری برای حل و فصل وضعیت بشری، از جامعه جهانی خواست تا تلاشهای هماهنگ را انجام و کمکهای عملی خود را به مردم این کشور ارائه دهند.
وی همچنان افزود افغانستان امروز نه تنها منبع چالش و تهدید بلکه منبع فرصتهاست.
**مقابله پدافند سوریه با حمله ارتش رژیم اسرائیل
شبکه المیادین امروز شنبه اعلام کرد که پدافند هوایی ارتش سوریه با حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خاک این کشور مقابله کرد.
یک منبع نظامی سوریه گفت که ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز شنبه در حمله ای هوایی از فراز دریای مدیترانه منطقه مرکزی و ساحلی سوریه را هدف قرار داد.
وی افزود: پدافند هوایی سوریه نیز با این حمله مقابله کرد.
به گفته المیادین، در این حمله ارتش رژیم صهیونیستی چهار نظامی سوری شهید و یک نفر دیگر زخمی شد.
**کمک آمریکا به تایلند برای توسعه راکتورهای هسته ای کوچک
کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه اعلام کرد ایالات متحده به تایلند کمک خواهد کرد با هدف مبارزه با تغییرات اقلیمی از طریق راکتورهای کوچک انرژی هسته ای تولید کنند.
آمریکا با هدف جلوگیری از آلودگی هوا اقداماتی را با هدف ترویج انرژی پاک انجام می دهد و کمک به تایلند برای توسعه انرژی هسته ای یکی از مصادیق آن به شمار می آید.
تایلند در حال حاضر به انرژی هسته ای دسترسی ندارد و از سوی دیگر پس از وقوع فاجعه هسته ای فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱، مردم تایلند دیدگاه خوبی در خصوص استفاده از انرژی هسته ای ندارند.
کاخ سفید نیز در بیانیه ای اعلام کرده است، آمریکا تصمیم دارد کمک های فنی برای استقرار فناوری در حال توسعه راکتورهای مدولار کوچک را برای تایلند اختصاص دهد.
بر اساس این گزارش، چنین راکتورهایی به طور کلی ایمن هستند و برای خاموش شدن در مواقع اضطراری نیازی به مداخله انسان ندارند.
در این گزارش به زمان مشخصی برای اجرای این طرح اشاره ای نشده است.
تایلند به عنوان یکی از کشورهایی که با تاثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه است T تصمیم دارد تا سال ۲۰۶۵ میزان گازهای گلخانه ای خود را به حداقل کاهش دهد.
بر اساس این گزارش هریس که در حال حاضر برای شرکت در نشست سازمان همکاری اقتصادی کشورهای آسیا-اقیانوس آرام (اپک) به بانکوک، پایتخت تایلند، سفر کرده است، قرار است در خصوص ابتکار عمل مربوط به انرژی اتمی با «پرایوت چان اوچا» نخست وزیر تایوان دیدار کند.
https://irna.ir/xjL۳QM
**شیوع کمسابقه آنفلوانزا در آمریکا/ بیشترین خطر متوجه کودکان و سالمندان است
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در گزارشی با اعلام خبر شیوع گسترده آنفولانزا در این کشور که در یک دهه گذشته بیسابقه بوده، کودکان و سالمندان را جز گروه های در معرض خطر ارزیابی کرد.
نوعی از آنفولانزا که کودکان و سالمندان را بیش از سایر گروه های سنی درگیر می کند در حال حاضر در آمریکا غالب شده است.
بر اساس گزارشی که دیروز جمعه توسط "مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده" (CDC) منتشر شد، آزمایشگاههای آمریکا آنفلوانزای نوع A (H۳N۲) را در ۷۶ درصد از بیش از سه هزار و ۵۰۰ نمونه شناسایی کردهاند.
به گفته دکتر «خوزه رومرو» مدیر مرکز ملی ایمن سازی و بیماری های تنفسی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، میزان بستری ناشی از ابتلا به آنفولانزا در این فصل در آمریکا به بالاترین حد در یک دهه گذشته رسیده است و نزدیک به هشت نفر از هر یکصد هزار نفر در حال حاضر به دلیل آنفولانزا در بیمارستان بستری می شوند.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، سالمندان و کودکان بیشترین شمار بستری شدگان را تشکیل می دهند.
گزارش ها نشان می دهد نرخ سالمندان بستری شده به دلیل ابتلا به آنفلوانزا بیش از دو برابر سایر گروه های سنی است و ۱۸ نفر در هر یکصد هزار نفر است. برای رده سنی زیر ۵ سال هم نرخ بستری ۱۳ نفر در هر یکصد هزار نفر است.
گفته می شود تاکنون دستکم ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در آمریکا به آنفولانزا مبتلا شده اند که از این میان ۳۸ هزار نفر بستری شده و دو هزار و ۱۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند. هفت کودک در میان جانباختگان قرار دارند.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده به همه افراد بالای ۶ ماه توصیه کرده است که واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و کودکان کمتر از ۸ سال که برای نخستین بار واکسن دریافت می کنند باید به منظور محافظت بهتر دو دوز تزریق کنند. این مرکز تصریح کرده است که واکسن آنفلونزا معمولا ۴۰ تا ۶۰ درصد در پیشگیری از بیماری موثر است و در صورت ابتلا مانع از بستری شدن و یا مرگ می شود.
**مدیرمسئول واشنگتن پست: بایدن به ولیعهد عربستان مجوز قتل داد
«فِرِد رایان» مدیر مسئول و ناشر روزنامه واشنگتن پست با انتقاد شدید از دولت آمریکا به دلیل مصونیت بن سلمان ولیعهد عربستان نوشت: بایدن به شاهزاده سعودی مجوز قتل داد.
تارنمای هیل در واکنش به تصمیم بایدن برای مصونیت قضایی بن سلمان در دادخواست مربوط به قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار منتقد عرب و نویسنده واشنگتن پست از انتقاد شدید رایان به عنوان مشاور سیاسی و فردی که سابقه فعالیت به عنوان رئیس ستاد کارکنان دولت ریگان را داشته خبر داد.
رایان در بیانیه ای که روز جمعه منتشر شد ضمن ابراز محکومیت تصمیم بایدن گفت: بایدن «در حفظ ارزش های آمریکا شکست خورد و به یکی از ناقضان فاحش حقوق بشر در جهان برای قتل و کشتار چراغ سبز نشان داد».
مدیر مسئول واشنگتن پست،گفت: «در حالی که سران قانونی دولت ها باید در برابر دعاوی بیهوده محافظت شوند، تصمیم سعودی ها برای حفظ بن سلمان به عنوان ولیعهد و نخست وزیر عربستان ، تلاشی بدبینانه و حساب شده برای دستکاری در قانون و محافظت از او در برابر مسئولیتش بود».
وی افزود: «بایدن در این تصمیم با این طرح همراهی و به اصول آزادی مطبوعات و برابری پشت کرد».
جمال خاشقچی روزنامه نگار واشنگتن پست ساکن ویرجینیا بود که سال ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسید. دستگاه های اطلاعاتی آمریکا بعدها به این نتیجه رسیدند که بن سلمان دستور قتل این روزنامه نگار را صادر کرده است. ولیعهد عربستان دخالت دراین قتل را انکار کرد.
وزارت خارجه آمریکا به تازگی گزارش داده است با توجه به این که ولیعهد عربستان اکنون در راس قدرت یک کشور خارجی است از نظر حقوقی در برابر دادخواستی که همسر خاشقچی علیه بن سلمان تهیه کرده مصونیت دارد.
این اولین بار نیست که رایان از بایدن به دلیل سیاستش در قبال عربستان انتقاد کرده است.
در ژوئیه گذشته نیز وی از بایدن به دلیل دیدار با ولیعهد عربستان در جریان سفر به خاورمیانه انتقاد کرد و گفت این سفر نمایشی، «اقتدار اخلاقی» آمریکا را «تخریب می کند».
**رئیسجمهوری برزیل خواستار تغییر در شورای امنیت شد
لولا داسیلوا رئیسجمهوری برزیل در اظهاراتی خواستار تغییر شورای امنیت سازمان ملل و حضور نمایندگان تمامی قارهها در آن شد.
«لولا داسیلوا» رئیس جمهوری برزیل گفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد باید تغییر کند و نیاز به اعضای بیشتر به نمایندگی از تمامی قاره ها دارد.
وی که در جریان سفر خود به پرتغال در جمع خبرنگارن این سخنان را اظهار می کرد، افزود: این ایده که یک کشور می تواند حق وتو داشته باشد باید پایان یابد.
**تورم ژاپن رکورد ۴۰ ساله خود را شکست
نرخ تورم مصرف کننده در ژاپن در ماه اکتبر (آبان-آذر) به بیشترین رقم خود در مدت زمان ۴۰ سال گذشته رسیده است.
شاخص قیمت مصرف کننده (تورم) در ژاپن ۳.۶ درصد نسبت به سال گذشته با افزایش روبرو شده است. پیش تر اقتصاد دانان تورم ۳.۵ درصدی را برای ماه اکتبر برای ژاپن در نظر گرفته بودند. نرخ تورم ژاپن در ماه سپتامبر( شهریور-مهر) ۳ درصد گزارش شده بود.
بر اساس این گزارش، نرخ تورم در ژاپن در حال حاضر به بیشترین رقم خود از سال ۱۹۸۲ رسیده است. در سال ۱۹۸۲ به سبب جنگ ایران و عراق اختلالاتی در زمینه عرضه نفت صورت گرفت و بهای انرژی با افزایش روبرو شد.
به استناد گزارش های خبری، اقتصاد ژاپن پس از همه گیری کرونا شکننده شده است..
آمارهای ماه اکتبر نشان میدهد، افزایش قیمت مواد و تضعیف ارزش ین، رشد ۱۲.۵ درصدی هزینه های انرژی را رقم زده است. قیمت مواد غذایی به غیر موادفاسد شدنی ۵.۹ درصد رشد داشته است.
**کرکوک؛ سه نظامی عراقی در حمله داعش کشته شدند
منابع عراقی از کشته شدن سه نظامی عراقی در حمله امروز شنبه داعش به یگانی از نیروهای ارتش عراق در کرکوک خبر می دهند.
یک منبع در پلیس عراق با اعلام این خبر به برخی رسانه های عراقی گفته است که این حمله در شمال غربی استان کرکوک رخ داده است.
بر اساس این گزارش ها، عناصر گروه تروریستی داعش، بامداد امروز در بخش «الدبس» واقع در شمال غربی کرکوک به نیروهای ارتش حمله کردند و سه نظامی عراقی در این عملیات تروریستی کشته شدند.
عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد گروهی که یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، اما عناصر و هستههای پراکنده این گروه تروریستی هنوز در برخی مناطق استانهای «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاحالدین، الانبار و بغداد» فعال هستند.
**شی در دیدار با هریس: امیدوارم اشتباهات محاسباتی آمریکا کاهش یابد
«شی جینپینگ» رئیس جمهوری چین در دیدار با «کامالا هریس» معاون رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه اجلاس رهبران اقتصادی اَپک (APEC) گفت که امیدوار است چین و آمریکا به درک مشترکی دست یابند و آن را تقویت کنند و در عین حال سوتفاهم و اشتباهات محاسباتی نیز کاهش یابد.
شی جینپینگ رئیس جمهوری چین که به درخواست طرف آمریکایی در حاشیه اجلاس رهبران اقتصادی اَپک در تایلند با کامالا هریس معاون رئیس جمهوری آمریکا دیداری کوتاه انجام داد ابراز امیدواری کرد که کامالا هریس بتواند نقشی فعال در برگرداندن روابط دوجانبه به سوی روابطی سالم و باثبات میان دو کشور داشته باشد.
رئیس جمهوری چین همچنین خاطرنشان کرد ملاقاتش با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس گروه ۲۰ که در بالی اندونزی برگزار شد راهبردی و سازنده بود و دستورالعمل مهمی برای روابط چین-آمریکا به سمت مرحله بعدی خواهد بود.
طی این گفتگوی کوتاه کامالا هریس نیز گفت دیدار میان دو رهبر چین و آمریکا موفقیت آمیز بوده است و آمریکا به دنبال تقابل و رویارویی با چین نیست و هر دو طرف باید در زمینه مسائل جهانی همکاری و به ارتباط خود از طریق کانال های دیپلماتیک و باز ادامه دهند.
دیدار روسای جمهوری چین و آمریکا ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) در بالی اندونزی و در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ درحالی برگزار شد که این نخست دیدار رسمی از زمان همه گیری ویروس کرونا بود. در این دیدار رئیس جمهوری چین به همتای آمریکایی خود گفت شرایط روابط کنونی دو کشور نه به نفع مردم دو کشور است و نه خواست جامعه جهانی است.
**اوکراین و ناتو مشترکا سلاح سنگین تولید میکنند
اوکراین به صورت مشترک با دست کم ۶ کشور عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) دست به تولید تسلیحات سنگین و تجهیزات نظامی خواهد زد.
شرکت دولتی «یوکروبُرونپروم» فعال در صنعت دفاعی، اعلام کرد که اوکراین در مجموعه صنعتی- نظامی ناتو ادغام شده و با کشورهایی از جمله لهستان، جمهوری چک، فرانسه، دانمارک و چند کشور دیگر به صورت مشترک جنگ افزارهای سنگین و تجهیزات نظامی تولید خواهد کرد.
بر اساس اعلام این شرکت، اوکراین با این کشورها شرکتهای دفاعی مشترک ایجاد میکند و ایجاد خطوط تولید مهمات و تولید مشترک خودروهای زرهی، سامانههای راکت انداز چندکاره و جنگ افزارهای جدید با فناوری بالا را در دستور کار قرار میدهد.
طبق این گزارش، یکی از توافقهای اخیر با جمهوری چک به دست آمده و در راستای توافقهای ماحصل بین ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و پتر فیالا نخست وزیر جمهوری چک است.
کمبود تسلیحات و عدم توانایی شرکت های تسلیحاتی آمریکایی در افزایش تولید، به نظر یکی از عوامل محرک برای اوکراین بمنظور تولید تسلیحات بومی است زیرا تا به اینجا که تقریبا ۹ ماه از جنگ این کشور با روسیه میگذرد کییف کاملا متکی به دریافت تسلیحات از غرب به خصوص واشنگتن بوده است.
یک مقام آگاه هفته گذشته به شبکه خبری سیانان گفت که ذخایر برخی از سیستمها کاهش یافتهاند، زیرا آمریکا ذخایر محدود مازاد تسلیحات برای ارسال به اوکراین در اختیار دارد.
آمریکا بعد از خروج از افغانستان و تغییر دادن نقش خود به نقش نظارتی در عراق برای نخستین بار در طی دو دهه گذشته درگیر هیچ جنگ مستقیمی نیست. بر همین اساس، شرکتهای آمریکایی با توجه به نبود نیاز، تولید خود از سلاحها و مهمات مورد نیاز در جنگ را به اندازهای که یک جنگ طولانی را تامین کند، افزایش ندادهاند.
**هند: افغانستان نباید به پناهگاه امن تروریستها تبدیل شود
مادو سودان نماینده دائمی هند در سازمان ملل متحد گفت افغانستان نباید به پناهگاه امن تروریست ها تبدیل شود.
مادو سودان در یک نشست غیر رسمی در مقر سازمان ملل متحد افزود کمک و همکاریهای کنونی جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی با مردم افغانستان کافی نیست.
وی خواستار گسترش و توسعه این همکاریها شده است.
سودان افزود طالبان نیز باید به هیچ گروهی اجازه ندهد که از افغانستان بر ضد کشورهای دیگر استفاده کنند.
**هاآرتص: اسرائیل "مواد استراتژیک" به اوکراین داد
در سایه تداوم بحران در روابط تل آویو و مسکو، روزنامه صهیونیستی "هاآرتص" نوشت که رژیم صهیونیستی تحت فشار آمریکا میلیونها دلار برای تهیه "مواد استراتژیک "مورد نیاز اوکراین پرداخت کرده است.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص به نقل از سه مقام بلندپایه دیپلماتیک اروپایی نوشت: ایالات متحده چند هفته پیش از تل آویو خواسته بود که از تلاش های ناتو و کشورهای غربی در مقابله با روسیه حمایت کند.
برپایه این گزارش، ایالات متحده از رژیم اسرائیل خواسته بود تا باتریهای مورد استفاده در سامانه های پدافند هوایی برای اوکراین را تامین کند، اما پس از مذاکرات دوجانبه، مسوولان رژیم اسرائیلی، یعنی یائیر لاپید نخستوزیر و بنی گانتس وزیر جنگ، تصمیم گرفتند که به جای این کمک، با تأمین مالی "مواد استراتژیک "برای اوکراین موافقت کنند.
به نوشته هاآرتص، رژیم اسرائیل میلیونها دلار به یکی از کشورهای ناتو برای تامین این مواد پرداخت کرده تا کالاهای مورد نظر به اوکراین ارسال شود، ولی درخواست کرده است که ماهیت این مواد خریداریشده برای اوکراین فاش نشود.
درهمین ارتباط، دکتر "سعید عکاشه" کارشناس امور رژیم اسرائیل تاکید کرد: روابط روسیه و اسرائیل از مدتها پیش متشنج شده است.
روابط مسکو با تل آویو پس از اعلام حمایت محافظه کارانه رژیم اسرائیل از غرب در جنگ اوکراین تیره شده است. روسیه فعالیت آژانس یهود در خاک خود را تعلیق کرده و درباره ارسال سلاح به اوکراین به تل آویو هشدار داده است.
**تقابل احتمالی مجلس جمهوریخواه آمریکا با پنتاگون
پولیتیکو نوشت: جمهوریخواهان ۶ هفته تا به دست گرفتن کنگره فاصله دارند، اما از حالا در حال مرور برنامه خود برای رویارویی با سیاستهای پنتاگون هستند.
رسانههای آمریکایی چهارشنبه شب به وقت محلی در گزارشهایی، حزب جمهوریخواه را با اختلافی اندک صاحب اکثریت مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند.
در حالی که هنوز نتایج نهایی انتخابات میان دورهای ۲۰۲۲ آمریکا اعلام نشده است، براساس آخرین تخمین شبکه خیری ان بی سی آمریکا، جمهوریخواهان ۲۲۱ کرسی و دموکراتها ۲۱۴ کرسی در مجلس نمایندگان را کسب خواهند کرد.
نشریه پولیتیکو در گزارش خود درباره تقابل نمایندگان جمهوریخواه کنگره با سیاستهای وزارت دفاع دولت بایدن نوشت: کوین مک کارتی رهبر جمهوریخواهان مجلس نمایندگان در اظهاراتی با اشاره به «قانون مجوز دفاع ملی» (NDAA) - قانون سالانه مرتبط با بودجه و سایر قوانین وزارت دفاع آمریکا- گفته است کنگره باید بررسی این قانون را تا شروع سال آینده میلادی (آغاز به کار مجلس جدید) به تعویق بیاندازد.
وی تاکید کرده است که اکثریت در مجلس جدید به دنبال بررسی مجدد این لایحه و لغو برخی سیاستهای که برپایه دربرگیری بیشتر ارتش تنظیم شدهاند، خواهند بود.
این درحالی است که وزارت دفاع آمریکا از سیاستهای خود دفاع و اعلام کرده است که اجرای برنامههای آگاهسازی و تفاوتهای فردی (نژادی و جنسیتی) در ارتش باعت تقویت قوای نظامی شده و ظرفیتهای تازهای را در بحبوحه بحران جذب نیرو در ارتش ایجاد میکند.
گفتنی است که مخالفت جمهوریخواهان با سیاستهای وزارت دفاع و تمرکز آنها بر جنگ فرهنگی موضوع جدیدی نیست. در ۲ سال گذشته، محافظهکاران در این راستا تلاش کردهاند اما از آنجایی که در اقلیت مجلس نمایندگان بودند، این تلاشها تاثیر چندانی بر سیاستهای ارتش نداشتهاست.
اما همه اینها در تاریخ سوم ژانویه ۲۰۲۳ تغییر خواهد کرد، هنگامی که همان جمهوریخواهان قدرت را به دست گرفته، جلسات را برپایه موضوعات مدنظر خود برقرار کرده، نگرانیهای خود را در اولویت قرار داده و قوانین مورد پسندشان را تصویب کنند.
بر اساس این گزارش، جمهوریخواهان به احتمال زیاد سال آینده از سیاست جدید پنتاگون در راستای پوشش هزینههای سفر سربازان برای سقط قانونی جنین جلوگیری کنند.
همچنین آنها به احتمال زیاد در جهت لغو یا محدود کردن تلاشهای پنتاگون برای اعمال تغییرات در راستای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و مبارزه با تغییرات آب و هوایی از جمله استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی، فشار خواهند آورد. همانطور که در برخود با سیاستهای باراک اوباما رییس جمهور اسبق آمریکا مبنی بر استفاده از سوختهای جایگزین در صنایع ارتش مقاومت کرده و آنها را پرهزینه و مخل عملکرد ارتش دانستند.
اگر چه در واقعیت، تلاشهای جمهوریخواهان برای ضربه زدن به تصویب قانون سالانه دفاعی با رسیدن به به دست مجلس سنا متوقف شده و یا تلطیف خواهد شد. زیرا سنای آمریکا در کنترل دموکراتها باقی مانده است و همچنین در سنا برای تصویب یک لایحه بدون در نظر گرفتن جبهه غالب حمایت هر دو حزب مورد نیاز خواهد بود.
از طرفی دیگر، در کنار مخالفت با سیاستهای پرسنلی، جمهوری خواهان همچنین وعده دادهاند که نظارت خود را بر نحوه عملکرد دولت بایدن در مورد خروج آمریکا از افغانستان تشدید کنند.
در این میان، انتظار میرود جمهوریخواهان با سیاستهای وزارت دفاع و ارتش آمریکا در زمینه واکسیناسون علیه کرونا نیز مخالفت خود را ابراز کنند.
با این وجود، در مجلسی که به شدت تقسیم شده است، رسیدن به چنین اهدافی سخت به نظر میرسد. جمهوریخواهان ممکن است با از دست دادن تنها چند رای شکست خورده و یا به دنبال جلب حمایت از سمت دموکراتها و محافظهکاران باشند.
**شیخ نعیم قاسم: رئیس جمهور لبنان نباید در خدمت آمریکا و اسرائیل باشد
معاون دبیرکل حزب الله لبنان تاکید کرد که رئیس آینده این کشور نباید در راستای خدمت به آمریکا و رژیم صهیونیستی حرکت کند و به حاکمیت لبنان آسیب بزند.
شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب الله لبنان در صفحه توییتر خود نوشت: ما موافق رئیس جمهوری نیستیم که در راستای خدمت به آمریکا و رژیم صهیونیستی مشکلی ایجاد کند که به حاکمیت، استقلال و آزادی سرزمین لبنان آسیب بزند.
وی افزود که اهتمام رئیس جمهور باید نجات مالی و اقتصادی و اجتماعی لبنان و مبارزه با فساد باشد و بعد از آن، اختلافات میان نهادهای لبنانی را از طریق گفت وگو و تفاهم حل کند.
شیخ نعیم قاسم تاکید کرد که مشکل اصلی لبنان اقتصادی است و این امر باید دغدغه اصلی رئیس جمهور باشد.
گفتنی است پارلمان لبنان پنجشنبه گذشته برای بار ششم در انتخاب رئیس جمهور جدید این کشور ناکام ماند.
در جلسه روز پنج شنبه که با حضور ۱۱۲ نماینده حضور داشتند، میشل معوض ۴۳ رای، ۴۶ رای سفید و و ۲۳ رای باطله اعلام شد.
ساختار سیاسی لبنان توافق اغلب گروههای سیاسی را برای انتخاب رئیس جمهور اجتناب ناپذیر می کند.
گفتنی است میشل معوض کاندید جریان ۱۴ مارس که رقیب مقاومت محسوب می شود که بدون رایزنی با گروه ۸ مارس نزدیک به مقاومت به عنوان کاندید ریاست جمهوری اعلام شده است.
در مقابل جریان ۸ مارس به نشانه اعتراض به نبود توافق بین گروههای سیاسی مختلف رای سفید به صندوق می اندازد.
لبنان پس از ۳۱ اکتبر و پایان دوره ریاست جمهوری میشل عون وارد مرحله خلأ قدرت در این نهاد شده است که آثار منفی بر ساختار اقتصادی و اجتماعی این کشور دارد.
**عملیات گسترده الحشد الشعبی علیه داعش در دیالی
عملیات گسترده و دقیق نیروهای سازمان الحشدالشعبی عراق علیه بقایای گروه تروریستی داعشی در استان دیالی این کشور آغاز شد.
فرماندهی عملیات دیالی وابسته به الحشد الشعبی امروز شنبه عملیات گسترده ای را برای تعقیب عناصر داعش در رشته کوه حمرین واقع در شمال شرق منطقه العظیم در استان دیالی آغاز کرده است.
سید طالب الموسوی فرمانده این عملیات تاکید کرد: این عملیات بسیار دقیق است و بر اساس داده های اطلاعاتی دریافت شده از اداره کل امنیت الحشد الشعبی در حال انجام است.
وی گفت: اماکن حضور دشمن و پناهگاههای آن به طور دقیق و پس از تعقیب تحرکات آنها از سوی واحد اطلاعات نظامی شناسایی شده است.
الموسوی خاطرنشان کرد که پس از تطبیق داده ها، این عملیات امروز (۱۹ نوامبر) ساعت ۷ صبح در پنج محور اصلی در منطقه ای میان جاده بغداد به کرکوک و جاده عین لیله در منطقه قره تبه و با مشارکت نیروهای ذخیره آغاز شد.
وی گفت که این عملیات از سوی تمام واحدهای الحشد الشعبی و هوانیروز ارتش پشتیبانی می شود و اکنون به شکل بسیار خوبی درحال انجام است.
بر اساس این گزارش، الحشد الشعبی بیش از این نیز چندین عملیات موفق علیه عناصر باقی مانده داعش در این منطقه اجرا کرده بود.
**پیش بینی مقام اوکراینی از آینده جنگ با روسیه
معاون وزیر دفاع اوکراین با بیان اینکه حتی حمله اتمی مسکو هم نمیتواند مانع توقف جنگ با روسیه شود، در یک پیشبینی مدعی شد نبرد جاری تا پایان بهار خاتمه مییابد.
«ولودیمیر هاوریلوف» معاون وزیر دفاع اوکراین پیش بینی کرد که نیروهای اوکراینی احتمالا تا پایان ماه دسامبر (اوایل دی ماه) وارد کریمه می شوند و جنگ با روسیه تا بهار پایان خواهد یافت. وی افزود: ملت او هرگز تا رسیدن به پیروزی دست از جنگ بر نمی دارد و حتی حمله اتمی مسکو هم نمی تواند مانع بیرون راندن ارتش روسیه شود.
هاوریلوف که این اظهارات را در گفتوگو با شبکه خبری اسکای نیوز اظهار می کرد، در ادامه احتمال حمله اتمی روسیه را کم دانست، اما در عین حال تاکید کرد در صورت وقوع چنین حمله ای شرایط حزن انگیزی ایجاد می شود.
وی همچنین در خصوص مذاکرات صلح با مسکو اضافه کرد: این مذاکرات تنها زمانی اتفاق میافتد که نیروهای روسیه آماده ترک وجب به وجب خاک اوکراین از جمله شبه جزیره کریمه باشند که در سال ۲۰۱۴ توسط روسیه به این کشور ضمیمه شد.
این مقام وزارت دفاع اوکراین در ادامه با بیان اینکه مهم نیست چه سناریویی روی میز باشد، خاطرنشان کرد: ما تا آخر پیش می رویم، مردم اوکراین برای آنچه که ما تاکنون به دست آورده ایم، خونهای زیادی داده اند. و همه میدانند که هرگونه تاخیر یا توقف در نبرد جاری به معنای تداوم جنگ علیه موجودیت اوکراین به عنوان یک ملت است.
اظهارات این مقام وزارت دفاع اوکراین در حالی است که ارتش این کشور در اوایل ماه جاری میلادی با حمایت تسلیحات غربی توانست خرسون را در جنوب کشور بازپس گیرند.
هاوریلوف در پاسخ به این سوال که آیا موفقیت اخیر کییف باعث می شود تا اهداف دیگری مانند بازپس گیری کریمه نیز محتمل تر شود، گفت: باید منتظر ماند و دید و البته که ما دوست داریم زودتر به چنین چیزی دست پیدا کنیم.
وی افزود: ما می توانیم به عنوان مثال تا پایان ماه دسامبر (اوایل دی ماه) وارد کریمه شویم. چنین چیزی می تواند ناگهانی و به صورت غیرمنتظره پیش آید.
معاون وزیر دفاع اوکراین همچنین در خصوص پایان جنگ تشریح کرد که چنانچه روسیه نیروهای خود را تقویت کند باید برای جنگی طولانی آماده شویم، اما احساس من این است که تا پایان بهار این درگیری پایان می یابد.
**قاضی پاکستانی: جان عمران خان در خطر است
یک قاضی ارشد پاکستانی با استناد به یک گزارش اطلاعاتی اعلام کرد جان عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان به دلیل نگرانی از اقدام به تروری دیگر علیه وی در معرض خطر است.
عامر فاروق قاضی ارشد دادگاه عالی اسلام آباد روز جمعه به هنگام رسیدگی به دادخواستی که از طرف گروهی از بازرگانان تهیه شده بود، به این مساله اشاره کرد.
پیشتر در ماه جاری، عمران خان که ۷۰ سال سن دارد از ناحیه پا هدف حمله فردی مهاجم در شهر وزیرآباد قرار گرفت. یکی از حامیان وی در جریان این حمله کشته و شماری نیز زخمی شدند.
شهبار شریف نخست وزیر پاکستان، رعنا ثناالله وزیر کشور پاکستان و فیصل نصیر مقام ارشد نظامی این کشور به توطئه چینی برای این حمله متهم شدند.
عمران خان هیچ مدرکی برای اتهام های مطرح شده اش علیه این افراد ارائه نکرد و اتهام های وی از سوی دولت و ارتش رد شد. مظنون این حمله بازداشت و تحت بازجویی پلیس قرار گرفت.
در همین حال، روز جمعه به هنگام رسیدگی به دادخواست یاد شده، پلیس یک گزارش اطلاعاتی را به دادگاه ارائه کرد که نشان می داد احتمال یک حمله دیگر علیه خان وجود دارد.
عمران خان از زمان کنار رفتن از قدرت در ماه آوریل (فروردین) پس از رای عدم اعتماد پارلمان پاکستان به وی، گردهمایی هایی را در سراسر این کشور برپا کرده است تا دولت را برای اعلام انتخابات زودهنگام تحت فشار قرار دهد.
عمرانخان رهبر حزب تحریک انصاف پاکستان برگزاری انتخابات زودهنگام را از دولت در این کشور مطالبه و تهدید کرده است که اگر مطالبه مخالفان پذیرفته نشود تظاهرات ضد دولتی با ورود به اسلامآباد تبدیل به یک تحصن طولانی مدت خواهد شد.
رهبران دولت ائتلافی پاکستان پیشنهاد مذاکره را به جناح مخالف به رهبری عمرانخان ارائه کرده و همزمان هشدار دادند که دولت هرگز اجازه هرج و مرج در کشور و محاصره پایتخت به بهانه تظاهرات و فعالیتهای سیاسی را نخواهد داد.
چند ماه پیش، همزمان با تظاهرات ضددولتی در پاکستان به رهبری عمران خان و تشدید تدابیر امنیتی در پایتخت و دیگر شهرهای این کشور، دولت پاکستان از تهدیدات امنیتی به ویژه حمله انتحاری احتمالی علیه نخست وزیر سابق خبر داد.
عمرانخان نخست وزیر برکنار شده پاکستان، انحلال پارلمان و اعلام تاریخ نهایی برای برگزاری انتخابات زودهنگام در پاکستان را تنها شرط عقب نشینی از تظاهرات و یا پایان بن بست سیاسی در کشور اعلام کرده است.
**واکنش حماس به حمله رژیم صهیونیستی به سوریه
سخنگوی جنبش حماس به حمله بامداد امروز شنبه ارتش رژیم صهیونیستی به سوریه واکنش نشان داد و آن را بیانگر تداوم خوی وحشیگری صهیونیستها دانست.
حازم قاسم، سخنگوی جنبش حماس در اظهاراتی گفت: حمله امروز رژیم صهیونیستی به سوریه که منجر به شهادت چند نفر از سربازان ارتش این کشور شد، بیانگر وحشیگری صهیونیست ها است که روز به روز درحال گسترش تجاوزهای خود در کل منطقه هستند.
وی تاکید کرد که رژیم اشغالگر صهیونیستی همواره خطری واقعی برای تمام تشکل های امت اسلامی است و تنها همبستگی و اتحاد امت در مقابله با این رژیم منجر به توقف اقدامات تروریستی آن می شود.
شبکه المیادین امروز شنبه اعلام کرد که پدافند هوایی ارتش سوریه با حمله ارتش رژیم صهیونیستی به خاک این کشور مقابله کرد.
یک منبع نظامی سوریه گفت که ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز شنبه در حمله ای هوایی از فراز دریای مدیترانه، منطقه مرکزی و ساحلی سوریه را هدف قرار داد.
وی افزود: پدافند هوایی سوریه نیز با این حمله مقابله کرد.
بر اساس این گزارش، در این حمله ارتش رژیم صهیونیستی چهار نظامی سوری شهید و یک نفر دیگر زخمی شد.
**چین: هرگز بدنبال سلطهجویی نبوده و نیستیم/ صلح مهمترین خواسته ماست
رئیس جمهوری چین در سخنانی در اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه ( اَپک) و در دیدارهای جداگانه با سران کشورهای منطقه هند-اقیانوسیه، بر ضرورت تقویت صلح در منطقه تاکید کرد و گفت چین در روابط خود با کشورها هرگز به دنبال سلطه طلبی نبوده ، نیست و در آینده نیز نخواهد بود.
شی جینپینگ رئیس جمهوری چین در دیدار با سران منطقه هند-اقیانوسیه با تاکید بر ضرورت صلح در منطقه گفت سیاست چین در برابر کشورهای منطقه اقیانوسیه همواره با هدف ترغیب به صلح، همکاری و توسعه بوده است.
وی در بیست و نهمین اجلاس همکاری اقتصادی کشورها آسیا- اقیانوسیه در تایلند خطاب به رهبران کشورهای شرکت کننده گفت : « منطقه آسیا-اقیانوسیه خانه ماست و به همان اندازه قدرت ما برای رشد اقتصادی جهانی است.»
او با اشاره به این که اکنون دنیا وارد مقطع تاریخی دیگری شده است بر اهمیت منطقه آسیا-اقیانوسیه و همچنین بر لزوم پیروی از روح خانواده آسیا-اقیانوسیه و مراقبت از یکدیگر مانند مسافرانی که در یک قایق نشسته اند تاکید کرد و خواستار حرکت رو به جلو جامعه آسیا-اقیانوسیه با هدف آینده ای مشترک شد.
رئیس جمهوری چین برای شرکت در این اجلاس از سوی « پرایوت چان اوچا » نخست وزیر تایلند مورد استقبال گرم قرار گرفت.
وی در دیدار با جاسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند در حاشیه بیست و نهمین اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه ( اپک) ابراز امیدواری کرد با هماهنگی نزدیک با نیوزیلند به توسعه صلح و ثبات، همکاری و توسعه به شکل مشترک در کشورهای اقیانوسیه بپردازند.
رئیس جمهوری چین همچنین خواستار عمیق تر کردن همکاری ها و تبادلات در زمینه های مختلف از جمله تجارت، اقتصاد و علم و تکنولوژی میان دو کشور شد.
از سوی دیگر نخست وزیر نیوزیلند نیز با اشاره به روابط تاریخی و دوستی طولانی مدت با چین گفت با وجود تاثیرات همه گیری ویروس کرونا دو کشور روابط خود را حفظ کردند. دو طرف باید از فرصت پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک با هم استفاده کرده و به تقویت همکاری بپردازند.
وی همچنین خاطرنشان کرد نیوزیلند چین را کشوری مهم و کلیدی در آینده توسعه جهان می داند.
علاوه بر این شی جینپینگ دیداری جداگانه با « جیمز ماراپ » نخست وزیر گینه نو در حاشیه این اجلاس انجام داد و تصدیق کرد چین آماده ارتقا و تقویت در سطوح بالا به شکل مشترک با درنظر گرفتن منافع مشترک هر دو کشور است.
او در این دیدار تاکید کرد چین هیچ کشور سومی را در منطقه اقیانوسیه هدف قرار نداده است و نخواهد داد و هرگز هیچگونه مقاصد رقابت ژئوپولتیکی نداشته است. وی افزود در ارتباط با کشورهای منطقه اقیانوسیه برای رشد روابط دوستانه، چین به تمامی تعهداتش بر پایه احترام متقابل و همکاری برد-برد عمل می کند.
نخست وزیر گینه نو نیز گفت با رهبری شگفت انگیز شی جینپینگ چین به موفقیت های بی نظیری دست یافته و حدود ۱۰۰ میلیون شهروند چینی از فقر خارج شدند. وی با تبریک برای انتخاب مجدد رئیس جمهوری چین در سمت دبیرکلی حزب کمونیست و کمیته مرکزی این کشور گفت روابط دوستانه گینه نو با چین بی زمان است و از سرمایه گذاری شرکت های چینی در کشورش و تقویت همکاری استقبال کرد.
او همچنین افزود از سیاست یک چین واحد و حفظ تمامیت ارضی این کشور پشتیبانی می کند.
**مظنونان حمله استانبول در بلغارستان بازداشت شدند
بلغارستان پنج فرد مظنون به کمک به عامل بمب گذاری در استانبول را بازداشت کرد.
برخی از بازداشت شدگان، شهروندان مولداوی و سایرین اصالت عربی دارند.
یکی از بازداشت شدگان ارتباطات نزدیکی با «بلال حسن» فردی دارد که تحت تعقیب پلیس اینترپل است.
«سیکا میلوا» سخنگوی دادستان کل بلغارستان اطلاعاتی را مبنی بر متهم شدن این پنج نفر برای کمک به فردی که به احتمال زیاد عامل حمله استانبول بوده است، تائید کرد.
طبق این گزارش، چهار نفر از بازداشت شدگان به مدت ۷۲ ساعت در بازداشت بودند و کمکی که ارائه دادند بیشتر شبیه اقدامات پس از حمله یعنی موارد لجستیکی و ارتباطاتی بوده است.
براساس این گزارش، این افراد، عامل مظنون حمله استانبول را از خاک ترکیه خارج کردند تا از دید مقام های این کشور پنهان کنند.
میلوا از ارائه جزئیات این پرونده خودداری کرد، زیرا به گفته او امنیت ملی بلغارستان را به خطر می اندازد.
انفجار یک بمب در شهر استانبول ترکیه که عصر روز یکشنبه - ۲۲ آبان - روی داد، ۶ کشته و ۸۱ مجروح برجای گذاشت که حال دو نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است.
به گفته فؤاد اوکتای معاون رئیس جمهوری ترکیه، این حادثه تروریستی از سوی یک عامل انتحاری زن صورت گرفته است.
**پاکستان به رسمیت شناختن طالبان افغانستان را مشروط به اجماع جهانی دانست
بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجه پاکستان اعلام کرد که کشورش برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان افغانستان، اجماع بین المللی در باره این گروه را دنبال خواهد کرد.
وزیر خارجهٔ پاکستان در کنفرانس خبری در اسلامآباد گفت: تا جایی که مربوط به رسمیت شناختن طالبان میشود، پاکستان مایل نیست به تنهایی اقدام کند و ترجیح میدهد این روند را با اجماع بین المللی دنبال کند.
وزیر خارجه پاکستان از طالبان خواست تا به تعهدات خود با افغانها و جهان مبنی بر مبارزه با تروریسم بین المللی و احترام به حقوق بشر همه افغانها ازجمله دسترسی زنان به آموزش، عمل کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی پاکستان تاکید کرد: پس از روی کار آمدن دولت جدید در اسلام آباد تصمیم بر این شد که با هیات حاکمه افغانستان وارد تعامل شویم، البته این به معنای به رسمیت شناختن نیست.
وی درباره تعطیلی مرز«اسپین بولدک» نیز گفت: دلیل تعطیلی مرز حمله تروریستی از داخل خاک افغانستان و تیراندازی بر نظامیان پاکستان است و طالبان نباید اجازه فعالیت گروههای تروریستی در خاک این کشور را بدهد.
**تاثیر قطعنامه سازمان ملل بر آینده حکومت طالبان افغانستان
هفته گذشته برای اولین بار قطعنامهای در مجمع عمومی ملل متحد علیه طالبان با رای مثبت ۱۱۶ کشور به تصویب رسید؛ قطعنامه که باتوجه به مفاد آن می تواند به عنوان اتمام حجت علیه حکومت طالبان تلقی شده و آینده تعامل جهان با طالبان را واضح سازد.
در این قطعنامه شناسایی حکومت طالبان به عنوان حکومت رسمی افغانستان به شروطی از جمله تأمین حقوق بشر به ویژه حق آموزش و کار زنان، تأمین حقوق اقلیتها، تشکیل حکومت فراگیر و مبارزه با گروههای تروریستی موکول شد. علی رغم اینکه چندین کشور از جمله سه کشور مهم روسیه، چین و پاکستان به قطعنامه رای ممتنع داده و حتی برعکس آن خواسته دیگری مطرح کردند و نزدیک به هفتاد کشور اصلاً در رایگیری شرکت نکردند، این قطعنامه میتواند به عنوان اتمام حجت علیه حکومت طالبان تلقی شده و آینده تعامل جهان با طالبان را واضح سازد.
در روشنی چنین وضعیتی میتوان دو سناریو نسبت به آینده را پیشبینی کرد؛ در سناریوی اول اگر طالبان شروط جامعه بینالمللی را پذیرفته و به آنها جامه عمل بپوشاند دیگر حرف و حدیثی باقی نمانده و ثبات در انتظار افغانستان خواهد بود. در سناریوی دوی در صورتی که طالبان به سیاستها و رفتارهای مبهم خود در خصوص مسائلی مانند تأمین حقوق زنان، حقوق اقلیتها و تشکیل حکومت فراگیر ادامه داده و همچنان در جهت مخالف خواستههای جامعه بینالمللی که تقریباً همراستا با مطالبات مردم و گروههای سیاسی و اجتماعی داخلی افغانستان نیز میباشد، حرکت کند، افغانستان بار دیگر به ورطه تلاطم و نابودی سوق داده میشود. در صورت تداوم سناریوی دوم، افغانستان در معرض تهدید چند بحران خطرناک قرار خواهد گرفت چه اینکه درحال حاضر نیز با آنها دستوپنجه نرم میکند.
بحران اول انزوای بینالمللی است. واضح است که کشورها امروزه در وابستگی متقابل قرار دارند. در این عصر هیچ کشوری در دنیا بهتنهایی و در انزوا نمیتواند به توسعه فکر کرده و حتی دوام بیاورد به خصوص کشورهای ضعیف و فاقد بنیانهای اقتصادی. طبیعی است که افغانستان فقیر و محصور در خشکی بیشتر از هر کشور دیگری نیازمند تعامل و روابط حسنه با دیگر کشورها میباشد اما گام اول برای این تعامل، شناسایی رسمی حکومت این کشور است.
بحران دوم تشدید فقر و بروز چالشهای اجتماعی و سیاسی ناشی از آن میباشد. با این که از دیر باز افغانستان به عنوان کشوری با جمعیت انبوه فقیر شناخته میشود اما آنچه وضعیت فعلی را با گذشته متفاوت ساخته، تشدید فقر است. در گذشته فقر در وضعیت ثابتی قرار داشت اما بنا به گزارشهای نهادهای بینالمللی، نمودار تشدید فقر به شیب تندی در حال اوج گرفتن است. تداوم این وضعیت نهتنها مهاجرتهای گسترده را افزایش خواهد داد بلکه جامعه را به فساد، تباهی و افزایش انواع جرایم برخاسته از فقر مبتلا خواهد کرد. علاوه بر این موارد، تشدید بحران فقر به بروز ناآرامیهای اجتماعی و سیاسی کمک کرده و میتواند سرنگونی نظام متزلزل کنونی را سرعت بخشد؛ زیرا گروههای تروریستی متعدد و جبهههای مخالف حکومت به راحتی میتوانند از جمعیت فقیر علیه نظام سربازگیری کرده و دامنه فعالیت خود را وسعت دهند.
در کنار بحرانهای ذکر شده، در صورت تداوم وضعیت موجود آنچه حکومت طالبان را تهدید میکند، گزینه "حکومت جایگزین" است. شاید دیری نگذرد که جامعه جهانی به گزینههای جایگزین طالبان فکر کند که در آن صورت وضعیت بدتر و ناخوشایندتر از آنچه که هست خواهد شد و سرانجام به سرنگونی نظام موجود خواهد انجامید. جز اینکه حکومت طالبان در این لحظه حساس تاریخی با درک درست وضعیت بغرنج موجود برای برون رفت از آن به خواستههای مشروع همه لبیک گفته و یک بار دیگر کشور را از رفتن به ورطه نابودی نجات دهند.
**امارات پل قاچاق آثار باستانی یمن به رژیم اسرائیل
"فهمی الاغبری" مدیر اجرایی مرکز مطالعات باستان شناسی "هدهد " در یمن از امارات به عنوان یکی از عوامل اصلی غارت آثار باستانی در یمن و پل ارتباطی قاچاق آنها به رژیم صهیونیستی نام برد.
الاغبری امروز شنبه در گفت وگو با شبکه تلویزیونی المسیره تصریح کرد: امارات نقش عمده ای در غارت و چپاول آثار باستانی یمن بازی می کند.
وی افزود: امارات پس از به یغما بردن آثار تاریخی و کهن یمن در طی یک نمایش مسخره آنها را به عنوان آثار باستانی امارات به معرض نمایش می گذارد.
این مسئول یمنی خاطرنشان کرد : امارات همچنین نقش پل و گذرگاه را برای قاچاق آثار به سرقت رفته یمن جهت رساندن آنها به رژیم صهیونیستی بازی می کند.
الاغبری تاکید کرد: ائتلاف متجاوز سعودی در طی هفت سال گذشته به طور عمد با حملات هوایی خود آثار باستانی را هدف قرار داده و همچنین دست مزدوران خود را جهت به یغما بردن آثار باستانی یمن باز گذاشته است.
وی گفت: ائتلاف متجاوز مراکز باستانی همچون موزه تاریخی "ذمار" را هدف قرار داده است.
این مسئول یمنی یادآور شد: قاچاق آثار یمن در سال ۲۰۱۱ شدت گرفت و در سال ۲۰۱۵ همزمان با آغاز تجاوزگری علیه یمن و صدور قطعنامه های ظالمانه علیه این کشور افزایش یافت.
الاغبری توضیح داد : آمریکا به بخش عمده ای از آثار به سرقت رفته و قاچاق شده را بدست آورده است و در همین رابطه، بیش از ۲ هزار و ۱۶۷ قطعه باستانی در داخل آمریکا به فروش رفته است.
وی تصریح کرد : فهرست صادر شده از سوی مرکز هدهد، اولین اقدام ما در همین رابطه به شمار می رود تا نهادهای رسمی با استناد به آن بتوانند از نظر قضایی موضوع را پیگیری کرده و فرآیند عملیات سرقت آثار باستانی را تحت پیگرد قرار دهند.
رئیس مرکز هدهد ابراز داشت: طرف های ذیربط دو سال پیش با یونسکو تماس گرفتند اما سازمان مزبور از آنان خواست تا سند درباره هویت آثار قاچاق شده ارایه کنند؛ در حالی که می توانستند با درخواست از یک باستانشناس درباره هویت این آثار کسب اطلاع کنند.
الاغربی در پایان لزوم وضع قوانین سخت گیرانه جهت مقابله با قاچاق آثار باستانی یمن را به نهادهای رسمی یادآور شد.
**حضور موثر شرکتهای ایرانی در پنجمین نمایشگاه واردات چین
پنجمین نمایشگاه واردات چین با حضور ۱۱ شرکت ایرانی در حوزههای کشاورزی، کالاهای مصرفی و تجهیزات پزشکی و دارویی و استقبال خوب از این شرکتها برگزار شد.
نمایشگاه واردات شانگهای بهعنوان بزرگترین نمایشگاه واردات جهان، یکی از سه سکوی اصلی نمایشگاهی چین برای اجرای سیاست درهای باز در این کشور است.
در این نمایشگاه که یکی از ۱۰ رویداد بزرگ جهان محسوب میشود، یک دروازه طلایی و فرصتی بیبدیل برای کشورها و شرکتها فراهم شده تا محصولات و تولیداتشان را نه تنها به بازار چین، بلکه به همه جهان معرفی کنند.
نمایشگاه واردات شانگهای معادل بیش از ۷۰ زمین فوتبال وسعت داشته و هر ساله رهبران صنعتی، سیاستگذاران، برنامهریزان، سازمانها و آژانسهای توسعه تجارت دنیا در آن حضور پیدا میکنند و تقریباً ۵۰۰ شرکت برتر دنیا هر ساله در آن حاضر میشوند.
محصولات کشاورزی و صنایع غذایی، خودرو، کالاهای مصرفی، تجهیزات پزشکی و دارو و تولیدات هوشمند و مبتنی بر فناوری اطلاعات، حوزههای اصلی این نمایشگاه محسوب شده و تا قبل از همه گیری ویروس کرونا، گردش مالی این نمایشگاه بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار رسیده بود.
پنجمین نمایشگاه واردات چین از روز ۱۴ آبانماه ۱۴۰۱ با حضور «علیرضا پیمانپاک» معاون وزیر صمت و رییس سازمان توسعه تجارت ایران (بهصورت مجازی) و بسیاری از مقامهای عالیرتبه سایر کشورها در افتتاحیه این رویداد آغاز بهکار کرد. در مدت پنج روز برگزاری نمایشگاه، بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ شرکت از ۱۲۷ کشور، علاوه بر معرفی و فروش محصولات خود، ۴۳۸ محصول جدید -نسبت به دوره گذشته- به مخاطبان معرفی کردند.
ارزش قراردادهای این دوره نمایشگاه واردات شانگهای به ۷۳ میلیارد دلار رسید و نکته قابل توجه اینکه در طی برگزاری نمایشگاه امسال، ۱۰۰ هزار متر مربع از نمایشگاه برای سال آینده میلادی (۲۰۲۳) رزرو شده است.
با وجود همه محدودیتهای ناشی از اجرای سیاست کنترل ویروس کرونا در چین، با همت و تلاش و حمایت انجام شده توسط سازمان توسعه تجارت ایران، ۱۱ شرکت ایرانی در حوزههای کشاورزی، کالاهای مصرفی و تجهیزات پزشکی و دارویی در این نمایشگاه حضور یافتند که مورد استقبال بسیار خوب خریداران چینی قرار گرفت و بیش از ۱۵۰ تقاضا برای خرید محصولات ایرانی به ثبت رسیده است.
سازمان توسعه تجارت ایران برای ششمین دوره نمایشگاه در سال بعد برنامه ویژهای دارد و از هم اکنون این اجرای این برنامهها در دستور کار قرار گرفته است.
**"سلطان هیثم" صهیونیست ها را نقره داغ کرد
در حالی که برخی از کشورهای عربی با پا گذاشتن روی خون شهدای فلسطینی با رژیم صهیونیستی رابطه همه جانبه برقرار کرده اند، اما سلطان هیثم پادشاه عمان سدی در مقابل رژیم صهیونیستی شده و صهیونیست ها را نقره داغ کرده است.
از ۲۵ شهریور ماه سال ۱۳۹۹ که توافق عادی سازی روابط میان دو کشور امارات و بحرین با رژیم صهیونیستی با دلالی "دونالد ترامپ" رییس جمهور سابق آمریکا امضا و علنی شد، تلاش صهیونیست ها و حامیان آمریکایی این رژیم برای توسعه این روند نیز افزایش یافت، ولی در ادامه فقط دو کشور مغرب و سودان به این روند پیوستند و قطار سازش عرب ها با رژیم صهیونیستی متوقف شد.
در دو سال گذشته ریاض و تل آویو تلاش های زیادی برای برقراری رابطه رسمی و علنی انجام داده اند، ولی مقامات سعودی به دلیل نگرانی از جهان اسلام و خراب شدن دوباره چهره پلیدشان هنوز نتوانسته اند به قطار سازش با صهیونیست ها بپیوندند، ولی زمینه این کار را با اجازه به هواپیماهای رژیم صهیونیستی در عبور از فضای این کشور فراهم کرده اند.
عربستان در ۲۴ تیرماه گذشته و همزمان با حضور "جو بایدن" رئیس جمهوری آمریکا در سرزمینهای اشغالی بود که اعلام کرد، حریم هوایی خود را به روی همه شرکت های هواپیمایی غیرنظامی رژیم صهیونیستی باز می کند، اما این موضوع طبق توافقی محرمانه میان ریاض – تل آویو در ۱۲ مرداد ماه عملی و اجرا شد و شرکت های هواپیمایی رژیم صهیونیستی موافقت عربستان برای پرواز در فضای این کشور را دریافت کردند.
البته مسقط سه سال پیش از توافق ریاض – تل آویو با پرواز هواپیماهای رژیم صهیونیستی از فضای عمان موافقت کرده بود. در سال ۲۰۱۸، "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی طی سفر به مسقط و پس از گفتگو با سلطان قابوس پادشاه سابق عمان توانسته بود موافقت وی با عبور پرواز های این رژیم از حریم هوایی عمان را کسب کند، اما پس از مرگ سلطان قابوس، سلطان هیثم بن طارق با این تصمیم مخالفت کرد، مخالفتی که برای صهیونیست ها گران تمام شد و توافق هوایی میان ریاض – تل آویو هم عملا روی هوا رفت، زیرا اگر فضای عمان برای عبور هواپیماهای رژیم صهیونیستی باز نشود، توافق سعودی - صهیونیست ارزشی نخواهد داشت.
دست و پا زدن واشنگتن – تل آویو
در ماه های اخیر مقامات رژیم صهیونیستی و آمریکا برای کسب اجازه عمان برای عبور هواپیماهای اسراییلی زیاد شده، ولی پاسخ ارزشمند پادشاه عمان، مخالفت با این اقدام بوده است.
پایگاه خبری امریکایی آکسیوس در این باره به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی گزارش داد که "جک سالیوان" مشاور امنیت ملی و "آنتونی بلینکن"، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته با "بدر بن حمد البوسعیدی"، وزیر امور خارجه عمان در واشنگتن دیدار کردند تا در مورد باز شدن احتمالی حریم هوایی این کشور به روی پروازهای اسرائیل و سایر موضوعات گفتگو کنند.
منابع خبری نیز چند روز پیش در همین زمینه گزارش دادند که، یک هیأت عالی رتبه رژیم صهیونیستی به تازگی در سفر به عمان با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه این کشور درباره روابط دوجانبه دیدار و گفت وگو کرده است.
تارنمای شبکه "آی ۲۴" رژیم صهیونیستی مدعی شد، «دیدار هیأت اسراییلی در حاشیه مجمع MEDRC در عمان انجام شد و معاون مدیر کل وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی و رئیس بخش خاورمیانه این وزاتخانه در این دیدار حضور داشتند»، ولی از قرار معلوم این هیات با دست خالی از مسقط بازگشته است.
البته این اولین اقدام انسانی مقامات عمان در حق مسلمانان نبوده بلکه این کشور در قضیه یمن نیز با نپیوستن به ائتلاف متجاوز عربی – آمریکایی و در ادامه با حمایت از مردم مظلوم یمن ثابت کرد که به ارزش های انسانی و اسلامی پایبند است و برای پایان هرچه زودتر این جنگ ضدانسانی تلاش می کند.
**هشدار آمریکا به اتباعش نسبت به حملات احتمالی ترکیه به سوریه و عراق
به دنبال تهدیدهای مطرح شده توسط مقامات ترکیه مبنی بر انجام حملات به عناصر گروه مسلح "پ.ک.ک" در پی انفجار تروریستی اخیر استانبول، کنسولگری آمریکا در اربیل عراق به اتباعش در سوریه و عراق نسبت به عملیات احتمالی آنکارا در مناطق شمالی این دو کشور هشدار داد.
کنسولگری آمریکا در اربیل در بیانیهای در این باره تاکید کرد: ما گزارشات موثقی را رصد می کنیم که از عملیات احتمالی ترکیه در شمال عراق و شمال سوریه طی روزهای آتی خبر میدهند.
در این بیانیه آمده است: دولت آمریکا به شهروندان خود توصیه میکند که از رفتن به این مناطق به ویژه مناطق مرزی خودداری کرده و همچنین به تجمعات یا اعتراضات گسترده احتمالی در این مناطق نزدیک نشوند.
بعد از ظهر یکشنبه ۲۲ آبان در خیابان گردشگری استقلال استانبول انفجاری رخ داد. به گفته رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه حداقل شش نفر در این انفجار کشته و ۸۱ نفر دیگر زخمی شدند.
پس از این انفجار تروریستی، برخی رسانههای ترکیه و مقامات این کشور عناصر گروه مسلح موسوم به کارگر کردستان ترکیه "پ.ک.ک" را مسئول این انفجار دانسته و تهدید به انجام حملات به مواضع آنها در مناطق شمالی سوریه و عراق کردند. در مقابل، این گروه مسلح گفت که در انفجار نقشی نداشته است.
**دیپلمات روس: دیدگاه های بورل عامل شکاف طولانی در اروپا است
ماریا زاخاروا سخنگوی وزارت خارجه روسیه روز شنبه (امروز) گفت: دیدگاه هایی که جوزپ بورل در بین کشورهای اتحادیه اروپا القا کرده است نشانی از نگرش راهبردی این اتحادیه در قبال روسیه ندارد و باعث شکاف جدید و طولانی در اروپا شده است.
خبرگزاری تاس نوشت: زاخاروا با اشاره به پیشنهاد شش ماده ای بورل درباره رویکرد مشترک اتحادیه اروپا در رابطه با روسیه و در بحبوحه جنگ اوکراین گفت: متاسفانه ایده هایی که بورل، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا در میان کشورهای عضو این اتحادیه منتشر می کند مانند گذشته اشاره ای به دیدگاه راهبردی اتحادیه اروپا در مسیر روسیه ندارد و تنها باعث شکافی جدید و بلندمدت در اروپا می شود. این پیشنهادها هیچ دستورالعملی را برای حل مشکلات انباشته شده ارائه نمی دهند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه خاطرنشان کرد: رهبران کنونی اتحادیه اروپا باید به سرعت توضیحی معقول در مورد تلاش ها برای رساندن روابط با روسیه به وضعیت تقابل سیاسی و محروم کردن آنها از تاریخ مشترک و پایگاه اقتصادی خود ارائه دهند.
دیپلمات روس گفت: می توان تمایل به محدود کردن فرصت های سیاستمداران جهت یافتن راهی برای خروج از این بحران عمیق را مشاهده کرد.
زاخاروا اظهار داشت به نظر می رسد که بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قصد ندارد از ثبت نام خود در جهان و تاریخ با این طرح های مشکوک،دست بردارد.
وی افزود: اما بورل تاکنون خود را به عنوان متخاصم ترین مقام ارشد اتحادیه اروپا در تمام اعصار و دوران ها متمایز کرده است.
زاخاروا به اظهارات جنگ طلبانه بورل مانند « جنگ اوکراین باید با پیروزی در میدان پایان یابد» و اظهارات نژادپرستانه اش درباره این که «اروپا باغ است و بقیه جهان جنگل»، اشاره کرد.
**رئیس جمهوری منتخب برزیل: بولسونارو شکست خورد، اما باورهایش زنده اند
لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهوری منتخب برزیل روز شنبه گفت که گرچه حزبش موفق به شکست دادن ژائیر بولسونارو رقیب او در انتخابات ریاست جمهوری ماه گذشته (اکتبر) شده، اما باورهای راست افراطی در این کشور آمریکای جنوبی، هنوز کاملا زنده است.
وی در میان حامیانش در لیسبون پایتخت پرتغال گفت: با اینکه بولسونارو را شکست دادیم، اما ایدئولوژی بولسونارو هنوز زنده مانده که باید آن را شکست دهیم، اما نه با روش هایی که آنان علیه ما استفاده می کنند.
وی افزود: ما خواستار سرکوب و خشونت نبوده و در پی استقرار صلح و آرامش در کشورمان هستیم.
لولا داسیلوا در سخنان دیگری در جمع خبرنگاران در جریان سفر به پرتغال، خواستار تغییر در شورای امنیت سازمان ملل متحد و حضور نمایندگان تمامی قارهها در آن شد.
وی افزود: این باور که یک کشور بتواند حق وتو داشته باشد، باید پایان یابد.
**العربی الجدید: مصر درصدد اصلاح روند روابط خود با ایران است
پایگاه خبری «العربی الجدید» دیدار مقامات مصری با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست ایران در حاشیه اجلاس آب و هوا (کوپ ۲۷) را نشاندهنده یک تحول کیفی با اهمیت در روند مذاکره سیاسی برای اصلاح روند روابط قاهره با تهران دانست.
این پایگاه خبری امروز شنبه در مقاله ای نوشت: فعالیت کانالهای ارتباطی غیر علنی بین مصر و ایران در دوره اخیر، سرانجام در دیدار غیر علنی سطح عالی که در قاهره بین سرلشکر «عباس کامل» رئیس سازمان اطلاعات مصر و «علی سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران که اخیرا" برای شرکت در اجلاس آب و هوا (کوپ ۲۷) به میزبانی شرم الشیخ به مصر سفر کرده است، به اوج خود رسید.
بر اساس اطلاعات به دست آمده توسط «العربی الجدید»، این دیدار که رئیس سازمان اطلاعات مصر و رئیس سازمان محیط زیست ایران را گرد هم آورد، تاکید موضع قاهره مبنی بر خودداری مصر از قرارگرفتن در هرگونه ائتلاف سیاسی و نظامی [علیه جمهوری اسلامی ایران ] و همچنین تبادل پیامهای مثبت بین دو طرف را نشان داد.
العربی الجدید اضافه کرد: از سوی دیگر، مقامهای ایرانی بر موضع قاطع تهران برای گسترش روابط با قاهره و توسعه ابعاد همکاریها و انتقال روابط دو کشور به افقهای وسیع و گستردهتر باتوجه به ظرفیتهای بسیار زیاد دو کشور تاکید کردند.
این امر در درخواست طرف ایرانی از مسئولان قاهره برای توافق درباره سازوکارهای خاص به منظور تسهیل حرکت گردشگران دینی ایرانی به مصر منعکس شد.
در این نشست همچنین درخصوص موضع مصر درباره برنامههای ایران در پروندههای یمن و سوریه گفت و گو و تبادل نظر شد چرا که قاهره پیشنهاد کرد که [جمهوری اسلامی ایران ] در میانجیگری ویژه برای تمدید آتشبس در یمن نقش آفرینی کند تا شرایط برای دستیابی به راهحل نهایی بحران فراهم شود.
در این نشست، همچنین به تاثیر ایران در پرونده نوار غزه از طریق روابط تهران با تعدادی از گروههای مقاومت پرداخته شد.
پیام آیت الله رئیسی به «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر
بنا براین گزارش، «علی سلاجقه» معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در این سفر پیام شفاهی خصوصی آیت الله «ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری ایران به عبدالفتاح السیسی همتای مصری خود را ابلاغ کرد.
العربی الجدید این نشست را نشاندهنده یک تحول کیفی با اهمیت و دلایل متعددی از حیث زمان در شرایطی که قدرتهای خلیج فارس در حال مذاکره سیاسی با تهران برای اصلاح روند روابط خود با ایران هستند، دانست.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران سه شنبه هفته گذشته در میان تدابیر شدید امنیتی در حاشیه حضور در اجلاس آب و هوا (کوپ ۲۷) از مسجد امام حسین (ع) در مرکز شهر قاهره دیدن کرد.
علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست ایران سه شنبه هفته گذشته همچنین در حاشیه اجلاس یاد شده با «سامح شکری» وزیر امور خارجه مصر که ریاست این نشست را برعهده داشت، دیدار و گفت و گو کرد.
**آزمایش نخستین پرواز نظامی با سوخت ۱۰۰ درصد پایدار در انگلیس
نیروی هوایی انگلیس نخستین پرواز با استفاده از سوخت ۱۰۰ درصد پایدار را که از پسماند مواد غذایی به دست میآید با موفقیت آزمایش کرد.
در این عملیات یک فروند هواپیمای موسوم به «وویجر» نیروی هوایی که معادل ایرباس A۳۳۰ بشمار میرود بر فراز آسمان منطقه آکسفوردشایر پرواز کرد.
سوختی که در این هواپیما مورد استفاده قرار گرفت ترکیبی از پسماندهای تجدید پذیر مانند غذا، روغن و چربیها و کودهای تبدیل شده به پارافین که در سوخت هواپیماها استفاده میشوند است که میتوانند راه را برای کاهش جدی تاثیرات منفی صنعت پرواز بر محیط زیست سیاره زمین هموار کند.
دانشمندان معتقدند که سوخت پایدار برای حملونقل هوایی در مقایسه با سوختهای رایج فسیلی جت، میتواند انتشار گازهای گلخانهای را به میزان ۸۰ درصد کاهش دهد. به این ترتیب، چنین کاری میتواند هم به کاهش میزان زبالهای که در نهایت به محل دفن زباله میرسد منجر شود و هم میزان دودهای را که از موتورهای هواپیما خارج میشود، کاهش دهد.
منابع خبری انگلیس میگویند که این برای نخستینبار در جهان است یک جت نظامی با سوخت ۱۰۰ پایدار پرواز کرده است. معاون وزیر دفاع انگلیس این تحول را "لحظه ای موفقیت آمیز" برای نیروی توصیف کرد.
نوامبر سال گذشته نیز نیروی هوایی انگلیس پرواز دیگری را با استفاده از سوخت مصنوعی آزمایش کرد. در این عملیات جت موسوم به برایز نورتون موفق شد با سوختی که از آب و دی اکسید کربن ساخته می شود به مدت ۹۰ دقیقه پرواز کند.
در فرودگاه هیترو لندن هم سال گذشته آزمایش دیگری با استفاده از سوختهای زیستی صورت گرفته بود. جان هلند کای در بیانیهای اعلام کرد: مفتخر هستیم که هیترو اولین فرودگاه اصلی انگلیس است که با موفقیت استفاده از سوختهای پایدار را مورد بهره برداری قرار میدهد. اکنون زمان آن است که کمتر صحبت و بیشتر عمل کنیم. وزرا باید برای سرمایهگذاری در تولید این نوع سوختها، مشوقهایی را طی ۵ تا ۱۰ سال آینده در نظر بگیرند.
**باز شدن پرونده جنایت جنگی بن زاید در یمن در دادگاه حقوق بشر اروپا
منابع رسانهای از طرح شکایت علیه رئیس امارات در دادگاه حقوق بشر اروپا به اتهام ارتکاب جنایات جنگی در یمن خبر دادند.
سایت امارات لیکس اعلام کرد که قربانیان شکنجه و جنایات جنگی در یمن قصد دارند دادخواستی علیه محمد بن زاید آل نهیان رئیس امارات در دادگاه حقوق بشر اروپا ارائه دهند.
برپایه این گزارش، این تصمیم پس از آن اتخاذ شده است که طرح شکایت علیه محمد بن زاید در فرانسه به اتهام جنایات جنگی در یمن توسط دستگاه قضایی این کشور مختومه اعلام شد.
این پرونده به نوامبر ۲۰۱۸ مربوط میشود که شش یمنی و "ائتلاف بینالمللی دفاع از حقوق و آزادیها" به عنوان یک سازمان غیر دولتی فرانسوی ،همزمان با سفر محمد بن زاید به پاریس شکایتی را علیه وی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در یمن به دادگاهی در فرانسه ارائه کردند.
پس از بسته شدن پرونده این شکایت در دستگاه قضایی فرانسه، "ژوزف برِهام" وکیل مدافع فرانسوی پیگیر این پرونده گفت که احتمالاً بدون تأخیر این پرونده را در دادگاه حقوق بشر اروپا مطرح میکند.
صاحبان این دادخواست، از شکنجه شدنشان در بازداشتگاههای تحت کنترل نیروهای امارات در یمن و کشته و مجروح شدن نزدیکان و بستگانشان در جریان یک مراسم تدفین در سال ۲۰۱۶ در صنعاء پرده برداشتهاند.
یکی از شکایت کنندگان در این پرونده که برای مدتی توسط نیروهای وابسته به امارات زندانی شده بود، گفته است که وی به مدت ۴۸ ساعت دست و پا بسته در یک حفره باریک شکنجه شده است.
وی همچنین تصریح کرده است که نیروهای وابسته به امارات سپس او را عریان و از پا آویزان کرده و با شوک الکتریکی مورد شکنجه قرار گرفته است.
این یمنی همچنین می گوید که نیروهای وابسته به امارات در یمن فیلترهای سیگارشان را روی بدن و دست و پای وی خاموش میکردند.
عربستان سعودی همراه با امارات، بحرین، سودان، مصر و کویت در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد اما پس از گذشت تقریبا هفت سال از این تجاوز وحشیانه، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند. طی این سالها هزاران شهروند یمن که بیشتر آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند بر اثر حملات هوایی جنگندههای سعودی جان خود را از دست دادهاند.
**اسقف اعظم ارمنیان ایران: ملت ایران و ارمنستان از یک ریشه و نژاد هستند
اسقف اعظم ارمنیان ایران گفت: ایرانیان و ارامنه و ملتهای دو کشور روابط دیرینهای دارند که به دهههای بسیاری برمیگردد بویژه در زمینه فرهنگی و دو ملت از یک ریشه و نژادند.
سبوه سرکسیان بعد از ظهر شنبه در آیین رونمایی از فرهنگ دیپلماتیک دو زبانه فارسی - ارمنی و ارمنی - فارسی (واژه نامه حقوقی، اقتصادی، نظامی و سیاسی) در سفارت ارمنستان در تهران اظهار داشت: فرهنگنویسی جایگاه ویژهای در فرهنگ ارمنستان داشته و از دیرباز از زبان ارمنی به دیگر زبانها و از دیگر زبانها به زبان ارمنی فرهنگ واژگان رایج بوده است.
وی افزود: با واژه نامههای فارسی به ارمنی و ارمنی به فارسی آشنا بوده ام که پیشینه آنها به یکصد سال برمی گردد.
اسقف اعظم ارمنیان ایران گفت: این واژه نامهها و فرهنگهای لغات پلی میان ملتها برای درک و تفاهم هستند.
سرکیسیان اظهار داشت: در تاریخ ادبیات ارمنستان افراد فرهیختهای بودند که در زمینه فرهنگنویسی فعالیت داشتند و خوشحالم که سنت گردآوری و تدوین فرهنگ نامهها هنوز هم ادامه دارد.
وی گفت: امیدهای زیادی داریم که روابط ارمنستان و ایران بیش از پیش تقویت شود.
آیین رونمایی از فرهنگ واژگان دیپلماتیک عصر امروز شنبه با حضور معاون سیاسی وزیر خارجه ارمنستان، واهان گوستانیان مشاور وزیر، واهاگن آفیان مدیرکل کشورهای همسایه وزارت خارجه ارمنستان، سبوه سرکسیان اسقف اعظم و آرسن آواکیان سفیر ارمنستان در تهران برگزار شد.
**پلیس اتحادیه اروپا در شمال کوزوو مستقر شد
نیروهای پلیس اتحادیه اروپا روز شنبه به علت نگرانی و هراس غرب در باره ازسرگیری خشونت های نژادی تازه در شمال کوزوو در پی کناره گیری نزدیک به ۱۰۰ مامور وابسته به اقلیت صرب در اعتراض به تغییر پلاک خودروها، گشت زنی در این منطقه را آغاز کردند.
ماموران پلیس، قاضی ها، دادستان ها و دیگر کارکنان دولت در ماه جاری (نوامبر) در پی دستور دولت پریشتینا در مورد لزوم تعویض پلاک های خودروهای صرب های محلی صادر شده در نهادهای محلی وابسته به صربستان، با پلاک های صادر شده در کوزوو، کارهایشان را ترک کرده اند.
این اختلاف و منازعه با پیشینه نزدیک به ۲ ساله بر سر پلاک خودروها، تنش ها میان صربستان و کوزوو را افزایش داده که تا پیش از اعلام استقلال در ۲۰۰۸ استانی در صربستان بود. شمال کوزوو از آن پس به مرکز تجمع اقلیت صرب با حمایت بلگراد پایتخت صربستان تبدیل شده است.
۱۳۰ پلیس اعزامی از لهستان و ایتالیا مامور گشت زنی در سه حوزه شمال کوزوو که پلیس محلی در آنها حضور ندارد، اختیاری برای بازداشت ندارند و هدف اتحادیه اروپا از این اقدام، تنها پرکردن خلاء امنیتی در این نقاط بوده است.
اتحادیه اروپا و ایالات متحده برای یافتن راه حلی تا روز دوشنبه تلاش می کنند که آلبین کورتی نخست وزیر کوزوو دستور داده خودروهای دارای پلاک قدیمی غیرمجاز، جریمه شوند، اما صرب های محلی از پذیرش این تغییر خودداری کرده اند.
اتحادیه اروپا روز جمعه از کورتی و الکساندر ووچیچ رئیس جمهوری صربستان برای مذکرات فوری در بروکسل دعوت کرد، هر چند هیچ یک پذیرش این دعوت را تائید نکرده اند.
بروکسل و واشنگتن از کوزوو درخواست تاخیر ۱۰ ماهه اجرای این حکم را کرده اند، اما تاکنون نشانه ای از عقب نشینی کورتی دیده نشده است.
یک مقام بلندپایه کوروو به شرط ناشناس ماندن به رویترز گفت که منطقه شمالی اکنون با دیوانگانی از هر ۲ سوی و نبود ماموران امنیتی برای کاهش تنش ها، مانند بمب آماده انفجار است.
غرب که از ۱۹۹۹ از تلاش استقلال کوزوو حمایت می کرده، از استقرار نیروهای پلیس چند قومی در بخش حساس شمالی به عنوان بزرگ ترین دستاورد، ستایش کرده است.
با وجود تعهد کوزوو و صربستان در ۲۰۱۳ برای حل تمامی مسائل باقیمانده دوجانبه در چارچوب مذاکراتی با حمایت اتحادیه اروپا، تاکنون دستاورد اندکی داشته اند.
نزدیک به ۳۷۰۰ نیروی صلحبان ناتو مستقر در کوزوو، ضمن درخواست آرامش، اعلان کرده اند در صورت تهدید امنیت این نقطه، مداخله خواهند کرد.
ووچیچ رئیس جمهور صربستان ۱۸ آبان ماه اعلام کرد که در نشستی با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه، تنشهای اخیر با کوزوو را بررسی خواهد کرد.
وی که سفر خود را به مصر و قطر به خاطر شرکت در مجمع صلح پاریس، لغو کرده، قرار بود با جوسپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و میروسلاو لایکچاک، نماینده ویژه اتحادیه اروپا در غرب بالکان نیز دیدار کند.
ووچیچ گفت بلگراد به توافق سال ۲۰۱۳ برای عادی سازی روابط میان صربستان و کوزوو، پایبند است و زمان آن رسیده است که اتحادیه اروپا و پریشتینا نیز همین کار را انجام دهند. اتحادیه اروپا و ناتو از هر دو طرف خواستهاند از اقدامات یک جانبه خودداری کنند.
کوزوو در سال ۲۰۰۸ استقلال خود را از صربستان اعلام کرد اما بلگراد همچنان آن را سرزمین خود میداند.
بعد از تصمیم دولت کوزوو برای صدور پلاکهای جدید برای خودرو صربهای مقیم این کشور تنشها بین دو کشور بالا گرفته است.
**کشته شدن ۷ نظامی مصری در حمله داعش
حمله تروریستهای داعش به شهر "القنطره" در شرق مصر چندین کشته بر جا گذاشت.
نیروهای ارتش مصر در شهر "القنطره" واقع در استان الاسماعیلیه هدف حمله تروریستهای داعش قرار گرفتند.
بر اساس این گزارش در این حمله دو افسر مصری به همراه پنج سرباز کشته شدند.
منابع قبیلهای در این باره اعلام کردند که گروه تروریستی داعش با حمله غافلگیرانه به شهر القنطره، کنترل چندین ساختمان دولتی را به دست گرفت که منجر به درگیری با نیروهای ارتش مصر شد.
این منابع افزودند که داعش کنترل یک مدرسه، دانشکده داروسازی و ساختمانهای دیگر را به دست گرفت اما نیروهای ارتش، پلیس و گروههای قبیلهای وارد عمل شده و عناصر داعش را ناگزیر به عقبنشینی کردند.
منابع رسانهای همچنین از هلاکت چند داعشی در این درگیریها خبر دادند.
نظامیان مصری به ویژه در شبهجزیره سینا در سالهای اخیر بارها هدف حملات گروههای تروریستی قرار گرفته اند.
تکفیریها به دنبال شکست در برخی از کشورهای منطقه مانند سوریه و عراق در سالهای اخیر به دیگر کشورهای منطقه از جمله شمال آفریقا فرار کرده و موجب ناامن شدن این کشورها شدهاند.
فعالیت گروههای تروریستی در سینای شمالی متمرکز است اما این گروهها گاهی حملاتی را در مرکز و جنوب سینا و یا دیگر شهرهای مصر نیز انجام میدهند.
گروه موسوم به «انصار بیتالمقدس» خطرناکترین گروه افراطی در شبه جزیره سینا است که پس از بیعت با گروه تروریستی «داعش»، نام خود را به «ولایت سینا» تغییر داده است.
**فشار سنگین تورم بر دوش خانوادههای فقیر در ایرلند
داده های جدید اداره مرکزی آمار ایرلند حاکی است خانواده های کم درآمد نه تنها متحمل بیشترین ضربه ناشی از فشار تورم می شوند، بلکه سطوح بالاتری از تورم را نسبت به خانواده های ثروتمند تجربه می کنند.
در ماه سپتامبر (شهریور) تورم کلی ایرلند به ۸.۲ درصد رسید.
در همین حال، یافته های جدید نشان می دهد که خانوارهای کم درآمد نرخ تورم سالانه را تا ۹.۵ درصد احساس می کنند در مقایسه با خانواده هایی با درآمدهای بالا که این میزان برایشان ۷.۵ درصد است. بخش عمده این افزایش ناشی از هزینه های انرژی است.
اداره مرکزی آمار ایرلند خبر داد که در پنج سال منتهی به سپتامبر ۲۰۲۲، خانواده های کم درآمد افزایش قیمت های ۱۵ درصدی را تجربه کردند، در حالی که این رقم برای خانواده های پردرآمد به میزان ۱۱.۶ درصد بود.
گفته می شود شمار افرادی که به دنبال غذا، وسایل خانگی، لوازم بهداشتی و لباس هستند، هر روز رو به افزایش است. مساله نگران کننده تر آنکه تعداد بیشتری از مردم در جستجوی چادر و کیسه های خواب هستند.
طبق داده های اداره مرکزی آمار ایرلند، نرخ تورم خانوارهایی که وام های مسکن را پرداخت می کنند، ۷.۸ درصد بوده در حالی که مالکان خانه ها اندکی بالاتر از ۸.۴ درصد را تجربه کرده اند.
شرایط مستاجرانی که از محلی ها اجاره می کنند بدتر از افرادی است که از بخش مسکن خصوصی اجاره می کنند و این رقم به ترتیب ۹.۱ و ۸.۳ درصد است.
در این میان، مستاجران در مناطق روستایی در مقایسه با مناطق شهری ضربه بیشتری را از تورم متحمل شده اند و این رقم ۸.۷ درصد در مقابل ۸.۱ درصد است.
افرادی بالای ۶۵ سال یک درصد تورم بیشتر را در مقایسه با جوان ترها تجربه کردند و این رقم به طور تخمینی ۹ درصد بوده است.
«ج. زف کیتینگ» کارشناس اداره مرکزی آمار ایرلند گفت که نرخ فزاینده تورم از نیمه های سال ۲۰۲۱ باعث علاقمندی بیشتر به تغییر قیمت ها و تاثیرات آن بر خانوارها شده است.
وی هزینه های انرژی را یکی از محرک های اصلی تورم در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر ۲۰۲۲ دانست.
**سفر از پیش اعلام نشده نخست وزیر انگلیس به اوکراین
ریشی سوناک نخست وزیر جدید انگلیس روز شنبه در سفری از پیش اعلام نشده راهی اوکراین شد تا با رئیس جمهوری این کشور دیدار کند.
این نخستین سفر سوناک به خارج از کشور بشمار میرود. وی با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: انگلیس میداند که جنگیدن برای آزادی چه معنایی دارد. وی افزود: ما در کنار تو ایستادهایم ولودیمیر زلنسکی.
در همین حال یک سخنگوی دفتر نخست وزیر انگلیس گفت: از روزهای اول جنگ، اوکراین و بریتانیا قویترین متحدان بودهاند. ما در مورد مهمترین موضوعات هم برای کشورهایمان و هم برای امنیت جهانی بحث کردیم.»
وی عنوان کرد که سفر سوناک به اوکراین برای "تأیید حمایت مستمر بریتانیا" از این کشور است.
انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
رئیس جمهوری اوکراین نخستین مقام خارجی بود که ریشی سوناک پس از رسیدن به مقام نخست وزیری با او تماس گرفت. سوناک در این تماس تلفنی بر حمایت پایدار انگلیس از اوکراین تأکید و تصریح کرد که حمایت لندن از اوکراین در زمان نخستوزیری او مانند همیشه قوی خواهد بود و رئیسجمهور زلنسکی میتواند روی لندن برای ادامه همبستگی با کییف حساب کند
هم زمان وزیر دفاع انگلیس در تداوم اظهارات ضدروس مقامات غربی ادعا کرد که مسکو به تدریج در حال شکست در جنگ اوکراین است.
چندی پیش سفیر روسیه در لندن نسبت به تبعات تحرکات انگلیس در جنگ اوکراین هشدار داد و تصریح کرد که اقدامات لندن اوضاع را پیچیده و خطرناک کرده است. با این حال انگلیس اصرار دارد که بهعنوان بازیگری پیشرو در حمایت از اوکراین شناخته شود.
**روسیه دومین رآکتور هستهای مصر را میسازد
روسیه از آغاز احداث دومین واحد از نیروگاه هستهای الضبعه در مصر خبر داد.
شرکت «روس اتم» اعلام کرد که فاز اصلی احداث دومین واحد از نیروگاه هستهای الضبعه در مصر همزمان با تولد عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر آغاز شده است.
پیش از این و در ۳۱ اکتبر ۲۰۲۲، سازمان تنظیم مقررات هسته ای مصر، مجوز احداث دومین واحد از نیروگاه هستهای الضبعه را صادر کرد که امکان آغاز ریختن بتن را فراهم کرد.
میدل ایست نیوز نوشت که این پروژه بزرگترین پروژه همکاری روسیه و مصر از زمان احداث سد اسوان به شمار می رود.
نیروگاه هسته ای الضبعه، نقش تعیین کننده ای در زندگی اجتماعی، اقتصادی و فناوری مصر ایفا خواهد کرد.
این نیروگاه نخستین نیروگاه هسته ای در آفریقا خواهد بود که با استفاده از فناوری روسیه احداث می شود.
نظر شما