به گزارش ایرنا، گنبدکاووس، رامیان، آزادشهر، مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوهتپه واقع در شرق گلستان با برخورداری از دو سوم وسعت حدود ۲۱ هزار کیلومتر مربعی استان و جای دادن نیمی از جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری استان در خود، در حوزه زیرساختها و فضاهای بهداشتی و درمانی و تجهیزات پزشکی با مشکلات عدیده روبرو است.
کمبود زیرساختهای بهداشتی و درمانی و طولانیشدن فرایند ساخت مراکز درمانی در سالهای گذشته از جمله مشکلات مردم هفت شهرستان شرق گلستان بوده است که همت بلند دولت سیزدهم و تخصیص اعتبارات از محل منابع ملی و استانی میتواند به تکمیل این طرحهای نیمهکاره و ساخت فضاهای جدید کمک کند.
به اعتقاد کارشناسان، شاخص گلستان از نظر تعداد تخت، ۱.۴ درصد است که نسبت به میانگین کشوری پایینتر بوده و در ردیف ۶ استان آخر قرار دارد که خروج از این وضعیت و بهبود شرایط حوزه بهداشت و درمان نگاه ویژه دولتمردان را میطلبد.
توقف ساخت بیمارستان رامیان
رامیان یکی از شهرستانهای نیازمند توسعه زیرساختهای درمانی بهحساب میآید که عملیات ساخت بیمارستان ۹۱ تختخوابی آن به دلیل نبود اعتبار از بیش از یک سال پیش متوقف مانده است و مردم چشم امید به نگاه بلند دولت سیزدهم و تخصیص اعتبار از محل منابع سفر اسفندماه سال گذشته رییس جمهور به استان گلستان برای ادامه ساخت این بیمارستان دارند.
شهرستان رامیان با حدود ۹۰ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در چهار نقطه شهری شامل «رامیان، دلند، خانببین و تاتار علیا» و ۶۳ پارچه آبادی در گستره ۷۸۰ کیلومتر مربع و در دامنه رشته کوه البرز شرقی قرار دارد و وحدت و زندگی مسالمتآمیز اقوام ساکن این خطه زبانزد عام و خاص است.
مردم این شهرستان با وجود اینکه از مزایای اقدامات عمرانی و خدماتی انجام شده توسط دولتها در ۴۴ سال گذشته برخوردار شدند اما همچنان از برخی کمبودها و مشکلات زیرساختی و رفاهی رنج میبرد و چشم امید به نگاه ویژه دولت سیزدهم برای رفع آنها دارند.
عملیات ساخت بیمارستان ۹۱ تختخوابی شهدای سلامت رامیان در چهار طبقه شامل زیر زمین، همکف و ۲ طبقه فوقانی با زیربنای بیش از ۱۰ هزار مترمربع و بخشهای جراحی، داخلی، آزمایشگاه و رادیولوژی و دیگر بخشهای تخصصی از فروردین سال ۱۳۹۹ آغاز شد و تاکنون با هزینه ۱۱۰ میلیارد ریال هفت درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
به گفته حسن سعیدی مدیر شبکه بهداشت و درمان رامیان، ساخت این بیمارستان از بیش از یک سال قبل به دلیل نبود اعتبار متوقف شد و امسال هم از محل منابع ملی ۴۰۰ میلیارد ریال برای ادامه ساخت آن مصوب شد و نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی پیگیر جذب آن است.
وی افزود: برای تکمیل ساختمان و تجهیز این بیمارستان به بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است و با توجه به اعتبارات محدود همچنان باید چشم انتظار تکمیل و پایان عملیات ساخت آن باشیم.
وجود ۳۱ تخت بستری در رامیان
مدیر شبکه بهداشت و درمان رامیان اظهارداشت: هم اینک بخشی از خدمات درمانی با حضور چرخشی پزشکان متخصص در بیمارستان ۴۰ تختخوابی خانببین که فعلا ۳۱ تخت بستری فعال دارد به بیماران ارائه میشود که این تعداد تخت جوابگوی نیاز مردم شهرستان نیست لذا درخواست ارتقای این مرکز درمانی به ۶۴ تختخواب در نشست کمیسیون ماده ۲۰ وزارت بهداشت مصوب شد و در انتظار تامین منابع اعتباری در این رابطه هستیم.
دکتر سعیدی افزود: در این بیمارستان با حضور چرخشی پزشکان متخصص زنان و زایمان، اعصاب و روان، جراح عمومی و جراح سوختگی، سونوگرافی، داخلی و کودکان خدمات ارائه میشود اما به غیر از ۱۹ پزشک عمومی فعال، هیچ پزشک متخصصی در شهرهای «رامیان، خانبیین، دلند و تاتار علیا» مطب ندارد.
وی بیان کرد: هم اکنون فقط در بیمارستان «خانببین» اقدامات اورژانس و پذیرش غیرجراحی انجام میشود و در صورت نیاز به جراحی بیمار به بیمارستانهای گنبدکاووس و علیآبادکتول اعزام خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان رامیان گفت: کمبود پزشک متخصص در کل کشور وجود دارد و استان گلستان هم از این نظر مجزا نیست اما در صورت افتتاح بیمارستان ۹۱ تختخوابی رامیان، پزشکان متخصص به طور ثابت در این شهرستان مستقر میشوند و نگرانی مردم از خطرات تردد به سایر نقاط و افزایش هزینهها برای دریافت خدمات درمانی کاهش خواهد یافت.
سعیدی از فعالیت ۳۹ خانه بهداشت و هشت مرکز جامع سلامت در رامیان خبر داد و اظهارکرد: عملیات ساخت مرکز جامع سلامت «دارکلاته» آغاز شده و ساخت مراکز جامع سلامت شهری «خانببین» و «تاتارعلیا» هم بعد از اخذ پروانه شروع میشود.
نظر شما