به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه فیز (phys)، این فضاپیما قرار است در سالهای آینده فضانوردان را به ماه ببرد. این فضانوردان اولین کسانی خواهند بود که از بعد از آخرین مأموریت آپولو در سال ۱۹۷۲، پا روی سطح ماه خواهند گذاشت.
این اولین پرواز آزمایشی بدون خدمه اوریون به منظور کسب اطمینان از ایمن بودن آن است. مایک سارافین (Mike Sarafin)، رییس مأموریت آرتمیس یک، عملکرد فضاپیمای اوریون را فراتر از انتظارات دانست.
جیم گِفِر (Jim Geffre)، مدیر فضاپیمای اوریون در مرکز فضایی جانسون در هیوستون آمریکا، گفت: چهار پنل خورشیدی این فضاپیما به طول حدود چهار متر به درستی مستقر شدهاند و از حد انتظار انرژی بیشتری تولید میکنند.
این فضاپیما از مرکز کنترل در تگزاس هدایت میشود. فضاپیمای اوریون در حال حاضر حدود ۳۲۰ هزار کیلومتر از زمین فاصله دارد و برای انجام اولین نیروی رانش از چهار نیروی رانش اصلی برنامهریزیشده در طول مأموریت با استفاده از موتورهایش آماده میشود که این عملیات اوایل صبح فردا (دوشنبه ۳۰ آبان ماه) انجام میشود، فضاپیما را تا ۱۳۰ کیلومتری سطح ماه نزدیک میکند تا از نیروی گرانشی آن استفاده کند. این اتفاق در منطقهای دوردست در ماه رخ خواهد داد؛ بنابراین، انتظار میرود ارتباط ناسا حدود ۳۵ دقیقه با فضاپیما قطع شود.
جِف رادیگَن (Jeff Radigan)، مدیر پرواز گفت: ما از روی برخی از محلهای فرود آپولو عبور خواهیم کرد. این محلها در تاریکی هستند؛ اما تصاویر آن توسط ناسا منتشر خواهد شد.
چهار روز بعد، رانش دوم موتورها، فضاپیمای اوریون را در مداری دوردست در اطراف ماه قرار خواهد داد. فضاپیما تا ۶۴۳۶۰ کیلومتر فراتر از ماه خواهد رفت که برای یک کپسول سکونتپذیر یک رکورد محسوب میشود. سپس، سفر اوریون برای بازگشت به زمین آغاز میشود و در نهایت قرار است ۱۱ دسامبر (۲۰ آذر)، پس از کمی بیش از ۲۵ روز پرواز، در اقیانوس آرام فرود بیاید.
مأموریت آرتمیس ۱ نخستین پرواز فضایی در برنامه فضایی آرتمیس ناسا و اولین پرواز موشک سامانهٔ پرتاب فضایی (SLS) آژانس و فضاپیمای اوریون است. موفقیت این مأموریت، آینده مأموریت آرتمیس ۲ را تعیین میکند که فضانوردان را بدون آنکه بر سطح ماه فرود بیایند، به دور ماه خواهد برد و سپس مأموریت آرتمیس ۳ که در نهایت بازگشت انسانها به سطح ماه را رقم خواهد زد. مأموریت آرتمیس ۲ و ۳ قرار است به ترتیب در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ انجام شوند.
سارافین همچنین گفت: ۱۰ ریزماهواره علمی در زمان پرتاب موشک مستقر شده بودند، اما نیمی از آنها با مشکلات فنی یا ارتباطی مواجه شدند. با این حال، این آزمایشها که بهطور جداگانه توسط تیمهای مستقل انجام میشود، هیچ تأثیری بر مأموریت اصلی ندارند.
نظر شما