آمریکا همچنان ناکام در  اقدامی واحد علیه کره شمالی در شورای امنیت

نیویورک – ایرنا- در پی آزمایش های موشکی کره شمالی همچنانکه آمریکا اذعان کرد برای دهمین بار نشستی برگزار شد اما واشنگتن نتوانست اعضای این شورا را متقاعد به اقدامی واحد علیه پیونگ یانگ کند.

ارتش کره جنوبی بامداد جمعه ( ۲۷ آبان ماه) اعلام کرد کره شمالی بار دیگر یک موشک بالستیک پرتاب کرده که دومین موشکی است است که تنها در ۲۴ ساعت شلیک شد.

مقامات دفاعی آمریکایی روز جمعه به وقت محلی اعلام کردند موشک بالستیک قاره پیما کره شمالی که امروز آزمایش شد و قادر به حمل کلاهک هسته ای است، دارای برد لازم برای هدف قرار دادن هر نقطه از آمریکا است.

این موشک در ۱۳۰ مایلی سواحل ژاپن فرود آمد و مرکز فرماندهی هند و اقیانوسیه آمریکا اعلام کرد که با مقامات ژاپنی و کره جنوبی در ارتباط نزدیک است.

این مرکز بلافاصله آزمایش موشکی پیونگ یانگ را محکوم کرد و از کره شمالی خواست از هرگونه اقدام غیرقانونی و بی ثبات کننده بیشتر خودداری کند.

مقامات دفاعی آمریکا افزودند که آزمایش موشکی کره شمالی تهدید فوری برای آمریکا یا متحدان این کشور نیست، با این حال آمریکا به نظارت بر وضعیت ادامه خواهد داد.

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: اگرچه این آزمایش بسیار نگران‌کننده بود، ما آن را تهدیدی برای آمریکا نمی دانیم.

سازمان ملل: تنش ها در شبه جزیره کره در حال افزایش است

معاون دبیر کل سازمان ملل درپی آزمایش های جدید کره شمالی در نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد تنش ها در شبه جزیره کره در حال افزایش است.

رزماری دی کارلو معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح در نشست روز دوشنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل درباره عدم اشاعه هسته ای و وضعیت کره شمالی، به خطرات مرتبط با عدم تمایل این کشور به ارائه اطلاع رسانی قبلی در زمینه آزمایش های موشکی خود اشاره کرد.

معاون دبیر کل سازمان ملل خاطرنشان کرد که کره شمالی فعالانه برنامه هسته ای خود را دنبال می کند.

دی کارلو تصریح کرد: تنش‌ها در شبه جزیره کره همچنان در حال افزایش است و دستیابی به یک راه حل برای کاهش این تنش‌ها دست نیافتنی است.

معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح تاکید کرد اتحاد شورای امنیت ضروری است و خواستار متحد شدن همه اعضای این شورا شد.

این مقام ارشد سازمان ملل همچنین بر تمایل سازمان ملل به منظور کمک به بحران پزشکی و انسانی جاری در کره شمالی تاکید کرد و گفت دسترسی بدون مانع برای ارائه کمک ها به کره شمالی همچنان ضروری است.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل ۲۷ آبان ماه جاری در پی آزمایش های موشکی کره شمالی خواستار خودداری پیونگ یانگ از انجام اقدامات تحریک آمیز و پایبندی به تعهدات بین المللی شد.

دبیرکل سازمان ملل متحد آزمایش یک موشک بالستیک دیگر با برد قاره پیما از سوی کره شمالی را به شدت محکوم کرد و گفت که بار دیگر از کره شمالی می‌خواهد تا فوری از انجام هرگونه اقدام تحریک‌آمیز بیشتر خودداری کند.

گوترش همچنین از کره شمالی خواست به طور کامل به تعهدات بین‌المللی خود بر اساس همه قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت پایبند باشد و گام‌های فوری برای از سرگیری گفتگوها که منجر به صلح پایدار و خلع سلاح اتمی کامل و قابل راستی آزمایی شبه جزیره کره می شود، بردارد.

وزیر خارجه کره شمالی روز دوشنبه در بیانیه ای آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل را بازیچه دست آمریکا توصیف کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از آساهی شیمبون، چوی سون هوئی ضمن انتقاد از گوترش که به تازگی اقدام کره شمالی در انجام آزمایش‌های موشکی بالستیکی بین قاره‌ای را محکوم کرده بود، وی را به همدستی با واشنگتن متهم کرد و افزود: گوترشبازیچه دست آمریکا است.

وزیر خارجه کره شمالی خاطرنشان کرد ماموریت اصلی سازمان ملل این است که در رابطه با همه مسائل، خود را بی طرفی نشان دهد. وی همچنین از اینکه دبیرکل سازمان ملل یک موضع نادرست درباره پیونگ یانگ اتخاذ کرده است، ابراز تاسف کرد.

آمریکا، چین و روسیه را متهم کرد
سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل، در واکنش به آزمایش های موشکی کره شمالی، روسیه و چین را متهم به کمک به این کشور کرد.

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره کره شمالی از تعداد بی سابقه آزمایش های موشکی کره شمالی با "بی اعتنایی کامل" به مردم منطقه و قطعنامه های شورای امنیت انتقاد کرد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در سخنانی گفت که در سال جاری، کره شمالی ۶۳ بار قطعنامه های شورای امنیت را نقض کرده و سعی در تضعیف رژیم منع اشاعه داشته است.

نماینده آمریکا در سازمان ملل با بیان اینکه کره شمالی چند موشک دیگر باید پرتاب کند تا به عنوان یک شورای واحد پاسخ دهیم، گفت شورای امنیت باید اظهارات دبیرکل سازمان ملل را تقویت کند.

سفیر آمریکا دو عضو شورای امنیت را به مسدودسازی و کمک به آزمایش‌های کره شمالی متهم کرد و به اعضای شورای امنیت گفت: این دهمین باری است که ما بدون اقدامات قابل توجهی ملاقات می کنیم. دلیل آن ساده است، دو عضو شورا که دارای حق وتو هستند، کره شمالی را جسور کرده و به این کشور اجازه داده اند بی پروا این آزمایش های موشکی را انجام دهد که جان مردم ژاپن را به خطر انداخته و تنش ها را در منطقه افزایش می دهد.

وی مدعی شد زمانی که اعضای سازمان ملل به مساله سوء استفاده از حق وتو اشاره می کنند، این یکی از موارد اصلی است که آنها در ذهن دارند.

گرینفیلد خواستار محکومیت کره شمالی از سوی همه ۱۵ عضو شورای امنیت با صدای واحد شد و ادعا کرد ایالات متحده آمریکا متعهد به رویکرد دیپلماتیک است.

سفیر واشنگتن در سازمان ملل با بیان این ادعا که ایالات متحده آماده دیدار بدون پیش شرط با کره شمالی است، خواستار ورود پیونگ یانگ به دیپلماسی جدی و پایدار شد .

چین خواستار پیشنهادات منطقی از سوی آمریکا شد

سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل در پی آزمایش های موشکی کره شمالی، خواستار خودداری از انجام اقدامات تحریک آمیز در شبه جزیره کره و صداقت از سوی آمریکا و ارائه پیشنهادات منطقی از سوی واشنگتن شد.

ژانگ جون سفیر و نماینده دائم چین در سازمان ملل در نشست شورای امنیت درباره کره شمالی گفت که تنش ها در شبه جزیره کره به نفع هیچ کس نیست.

دیپلمات ارشد چین در سازمان ملل از شورای امنیت خواست که تمام تلاش خود را برای دستیابی یک راه حل سیاسی انجام دهد.

سفیر و نماینده چین در سازمان ملل توصیه کرد که باید احتیاط لازم انجام و از اقدامات تحریک آمیز پرهیز شود.

نماینده چین در سازمان ملل از آمریکا خواست صداقت نشان داده و پیشنهادات منطقی و واقع بینانه ای برای حل و فصل مساله کره شمالی ارائه کند که به نگرانی های مشروع کره شمالی پاسخ دهد.

سفیر چین در سازمان ملل همچنین گفت شورای امنیت باید نقش سازنده ای ایفا کند و محکومیت های کره شمالی را به حداقل برساند.

وی ادامه داد که چین خواهان گام های هماهنگ برای ترویج یک راه حل سیاسی در شبه جزیره کره است.


انتقاد روسیه از نادیده گرفتن درخواست‌های کره شمالی از سوی آمریکا

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل در پی آزمایش های موشکی کره شمالی، از نادیده گرفتن درخواست های این کشور از سوی آمریکا انتقاد کرد.

آنا اوستیگنیوا، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل نیز در نشست شورای امنیت در باره کره شمالی گفت: روسیه از اینکه کشورهای غربی به طور مداوم درخواست‌های کره شمالی را برای توقف فعالیت‌های خصمانه و آغاز گفتگو نادیده می‌گیرند، متاسف است.

وی توضیح داد: همکاران غربی ما به طور مداوم درخواست های پیونگ یانگ برای توقف فعالیت های خصمانه آمریکا را نادیده گرفته اند و ما از این امر عمیقا متاسفیم.

معاون نمایندگی روسیه در سازمان ملل تاکید کرد: پایان فعالیت های خصمانه آمریکا فرصت هایی را برای گفت و گو ایجاد می کند.

نماینده روسیه به مخالفت خود با تمام فعالیت‌های نظامی در داخل و اطراف شبه جزیره کره، از جمله رزمایش های نظامی تحریک‌آمیز توسط آمریکا و کره جنوبی برای خلع سلاح یکجانبه کره شمالی اشاره کرد.

وی ادامه داد که این رزمایش ها انگیزه دور جدیدی از آزمایش های موشکی کره شمالی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha