مخاطب‌ محوری یک شاخصه اثربخشی کرسی‌های آزاداندیشی دانش‎‌آموزی است

بوشهر - ایرنا - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: اولین شاخصه برای اثربخشی فعالیت‌های جهاد تبیین ـ مانند کرسی‌های آزاداندیشی دانش آموزی ـ مخاطب‌محوری است؛ به‌نحوی‌که ابهامات و پرسش‌های نوجوانان، فرمان بحث را به دست گیرد.

حجت الاسلام محمدرضا طاهری روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: برای به اوج رساندن برنامه‌هایی که با هدف جهادتبیین برای نوجوانان طراحی و اجرا می‌شود، باید شاخصه‌های ارتقای کیفیت و اثربخشی مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: مخاطب محوری نخستین شاخصه در این زمینه است طوریکه خود دانش‌آموزان سئوالات مورد بررسی را معین کنند و این طور نباشد که کارشناس یا مبلغ براساس ذهنیت خود، موضوعاتی را تعیین و بیان کند؛ بلکه باید ابهامات ذهنی نوجوانان، فرمان بحث را به دست گیرد و گفت‌وگو را پیش ببرد.
طاهری افزود: ویژگی دیگر برای ارتقای اثرگذاری این برنامه‌ها این است که تا حد امکان، پاسخ‌ها با توجه به ظرفیت‌های ذهنی نوجوانان ارائه شود؛ مبلغ وظیفه دارد به دانش آموز فرصت دهد تا درباره ابعاد مختلف موضوع اندیشه و در نهایت به جمع بندی مناسب‌ ذهن خود دست پیدا کنند.
وی اضافه کرد: ویژگی سوم برای اثرگذاری برنامه‌هایی مانند کرسی‌های آزاداندیشی دانش آموزی، آشنایی مبلغ و کارشناس به شبهات مطرح در فضای ذهنی نوجوانان و ادبیات و منطق این گروه سنی است.
طاهری توضیح داد: مبلغی که برای حضور و راهنمایی در این گونه نشست‌ها انتخاب می‌شود، باید علاوه بر آشنایی با فضای مجازی و شبهات و ابهامات رایج در محیط پیرامون دانش آموزان، ادبیات و منطق نوجوان امروز را بخوبی بشناسد باشد؛ ممکن است برخی مبلغان، از نظر علمی از سطح بالایی برخوردار باشند، اما با فضای ذهنی این گروه سِنی بیگانه باشند که در این صورت برای راهبری این برنامه‌ها مناسب نیستند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: در کنار این شاخصه‌ها، ارائه هنری و استفاده از ابزارهای ایجاد جذابیت و ابزارهای چند رسانه‌ای هم می‌تواند موثر باشد.
۳۰ مبلغ زبده به کرسی‌های آزاداندیشی دانش‌آموزی بوشهر می‌روند
طاهری ادامه داد: اداره کل تبلیغات اسلامی استان بوشهر با هدف جهاد تبیین اقدام به گزینش و آموزش مبلغانی کرده است که توانمندی و مهارت بیشتری برای پاسخگویی به شبهات روز جوانان و نوجوانان دارند.
وی گفت: افزایش و ارتقای توانمندی و مهارت مبلغان برای پاسخگویی و باز کردن میدان‌های جدید برای زدودن ابهامات دینی و اعتقادی از افکار عمومی از وظایف و فعالیت‌های سازمان تبلیغات است.
طاهری افزود: در این راستا علاوه بر فعالیت‌های سنتی در مساجد و فضای مجازی، برپایی کرسی‌های آزاداندیشی در مدارس متوسطه اول و دوم برای پاسخگویی به سئوالات و ابهاماتی که در بین نوجوانان وجود دارد، در دستور کار این دستگاه قرار گرفته است؛ تا پاسخگویی چهره به چهره به این گروه سنی نیز محقق شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر اعلام کرد: نشست اولیه با حضور جمعی از نوجوانان فعال دبیرستان‌های بوشهر برگزار و با آنها در زمینه راهکارهای پاسخگویی به ابهامات و پرسش‌های دانش آموزان همفکری شده است.
وی ادامه داد: این نشست و گفت‌وگوها به راه اندازی رسته‌ای از فعالیت‌های تبلیغی با رویکرد «کرسی‌های آزاد اندیشی در دبیرستان‌ها» منجر شد که در فاز نخست، مدارس شهر بوشهر را در اولویت قرار داده است.
طاهری توضیح داد: این نشست ها با حضور کارشناسان توانمند و زبده‌، ابهامات و پرسش‌های نوجوانان مطرح و توسط خود آنها پاسخ داده می شود و در پایان اگر ابهام و سوالی باقی ماند، از سوی این کارشناسان پاسخ داده می‌شود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: اکنون ۱۰ مبلغ برادر و ۲۰ خواهر از میان مبلغان توانمند و زبده برگزیده شده‌اند تا در این طرح مشارکت کنند.
وی با اشاره به اهمیت توانمندی و مهارت مبلغان حاضر در کرسی‌های آزاد اندیشی نوجوانان، بیان کرد: علت اینکه از میان بیش از ۵۰۰ مبلغ فعال استان بوشهر، ۳۰ نفر انتخاب شده‌اند، این است که مجریان این طرح باید افرادی باشند که از شاخصه‌های ارتقای اثرگذاری برخوردار باشند و شبهات، ادبیات و فضای ذهنی نوجوانان را به خوبی بشناسند.
طاهری با اذعان به اینکه اکنون در میان مبلغان استان، شمار افراد توانمند برای ورود تخصصی در این عرصه کم است، گفت: پس از آموزش و افزایش مبلغان دارای مهارت و توانمندی لازم، برپایی کرسی‌های آزاداندیشیِ دانش‌آموزی در مدارس سایر شهرستان‌های استان بوشهر نیز در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر در برپایی کرسی‌های آزاداندیشی دانش آموزی برای تحقق جهاد تبیین، از حمایت مدیرکل آموزش و پرورش و همکاری اتحادیه انجمن اسلامی دانش آموزان این استان برای فراهم کردن بستر لازم قدردانی کرد.

مخاطب‌ محوری مهمترین کرسی‌های آزاداندیشی دانش‎‌آموزی است


تبلیغات اسلامی به دنبال گسترش فضای جهاد تبیین در میان اقشار مختلف است
طاهری یادآور شد: حدود یکسال پیش رهبر معظم انقلاب ضرورت «جهاد تبیین» را مطرح و تاکید کردند که دشمن به دنبال سست کردن مبانی دینی و اعتقادی مردم و اثرگذاری بر ذهن مخاطب ایرانی است و بر این اساس، عملی کردنِ این فریضه‌ فوری، مورد توجه دغدغه‌مندان دین و انقلاب اسلامی قرار گرفت.
وی اظهار کرد: سازمان تبلیغات اسلامی بنا به وظیفه ذاتی خود، تلاش کرده که شانه‌ دغدغه‌مندان عرصه‌ی دین را زیر بار وظیفه سنگین جهاد تبیین ببرد و در این مسیر، ناظر به طیف‌های مختلف مخاطب خود، نقش‌آفرینی کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان بوشهر گفت: برپایی کرسی‌های آزاداندیشی در مدارس، در راستای افزایش فضاهای نو برای جهاد تبیین و روشنگری در میان گروه‌های سنی نوجوان و جوان مورد توجه قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha