به گزارش ایرنا زینب اختری روز سه شنبه در آیین آغاز به کار رویداد ملی مسیر نجات (رویداد تحول آفرین در راهبری بحران جمعیت ) در یزد افزود: در این سند هفت کارگروه مشخص شده که شامل جمعیت، تحکیم بنیان خانواده ، نشاط اجتماعی ، کسب و کار پایدار ، زیست عفیفانه، حقوق و مسوولیت های بانوان و گفتمان الگوی سوم است .
وی با بیان اینکه تهیه این سند ۹ ماه به طول انجامید تصریح کرد: برش استانی سند یاد شده ابلاغ شده که هر استان براساس اولویت ها اقدامات لازم را در راستای پیشبرد این سند برنامه ریزی کنند.
وی اضافه کرد: برای تدوین سند مورد اشاره ، اسناد بالادستی که در حوزه زنان نوشته شده بود و به برنامه اقدام و عمل نرسیده بود بازخوانی و مطالعات تطبیقی در کشورهای مختلف انجام شد و سپس بعد از آن یک گزارش راهبردی از نقاط قوت و ضعف، چالشها و فرصتها جمع بندی و در نهایت تدوین شد.
اختری تصریح کرد: همچنین در این سند مسائل روی زمین مانده حوزه بانوان تقسیم بندی و طرح ها و ایده ها در این زمینه آماده و گروه های مردمی در راستای اجرایی سند تعریف شده است.
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری از سالهای قبل در مورد بحران جوانی جمعیت افزود: در همین راستا قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به عنوان اهرمی برای کمک به حل مسئله جمعیت مصوب شد اما فقط ۳۰ درصد از برنامههای آن محقق شده که این رضایت بخش نیست.
اختری ادامه داد: این موضوع با توجه به نیاز کشور به نیروی کار جوان ، بالا رفتن جمعیت سالمندی و دشوار بودن اصلاح ساختار و جوانسازی مجدد جمعیت باید در اولویت قرار گیرد زیرا توازن جمعیتی در حال بهم خوردن است و اصلاح این ساختار قطعا خیلی سخت تر است.
شعار دولت سیزدهم مردمی سازی است که این شعار دولت باید جاری و ساری شود
وی شعار دولت سیزدهم را مردمی سازی بیان کرد و گفت: باید این شعار را در دولت جاری و ساری کنیم.
تمدن سازی، خانواده و جمعیت از اهداف رویداد ملی مسیر نجات است
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد هم تمدنسازی، خانواده و جمعیت، نقش مردم و حاکمیت در تحول جمعیت را از جمله محورهای این رویداد بیان کرد و گفت: تبیین قانون جوانی جمعیت، هوشیارسازی بحران آن، تبیین فرآیند حل بحران، فرآیند راهبردی تحول جمعیت، حقوق و مسئولیتها، بوم کاوی و بیان مسائل مهم جمعیت از دیگر محورها و موضوعات در دستور کار این رویداد ملی است.
حجت الاسلام مجتبی صداقت تبادل اطلاعات و تدوین راهکاری مناسب برای مدیریت بحران جمعیت و خانواده در کشور را از جمله اهداف این رویداد بیان کرد و افزود: بنا داریم با برگزاری این چنین برنامههای راهکارهای عملیاتی و کارشناسی مختلف را احصا و متناسب با زیست بوم استان تدوین و در دستور کار قرار دهیم.
وی اظهار کرد: اساتید برجسته کشور در حوزه مطالعات اجتماعی، جامعه شناسی در این رویداد ملی حضور دارند و کارگاههایی در زمینه های مختلف در آن برگزار می شود.
در این رویداد مدیران کل دفاتر امور بانوان استاندارهای کشور و اساتید برجسته حوزه خانواده حضور دارند و به مدت سه روز ادامه دارد.
این رویداد ملی به همت دفتر امور زنان و خانواده استانداری و همکاری وزارت کشور و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد از اول تا سوم آذرماه به میزبانی این استان در حال برگزاری است.
نظر شما