عبدالمجید دژم خوی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: دانشجویان خارجی و ایرانی مشغول به تحصیل در خارج از کشور از طریق سوابق تحصیلی میتوانند در تمام دورههای دکتری موجود در دانشگاه محقق اردبیلی، به صورت پژوهش محور تحصیل کنند.
وی افزود: دانشجویان داخل کشور نیز از طریق آزمون سازمان سنجش میتوانند پذیرفته شوند و به ازای هر پنج دانشجوی دکتری آموزشی – پژوهشی (شیوه رایج) در هر رشته، یک دانشجوی دکتری پژوهش محور جذب خواهد شد.
وی افزود: تنها تفاوت شیوه آموزشی –پژوهشی (شیوه رایج) و پژوهش محور، میزان تاثیر آزمون کتبی دکتری در نتیجه نهایی آن است و تاثیر آزمون کتبی در شیوه آموزشی پژوهشی ۵۰ درصد و در شیوه پژوهش محور ۳۰ درصد است.
سرپرست مدیریت تحصیلات تکمیلی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: در دورههای دکتری پژوهش محور، رساله دانشجو در واقع یک طرح پژوهشی تقاضا محور است و انجام این طرح طی قرارداد با یک نهاد حقوقی دولتی یا غیردولتی که کارفرما نامیده میشود به دانشگاه واگذار میشود و اعتبار طرح توسط کارفرما تامین و نتیجه کار از سوی او تحویل گرفته میشود.
وی اضافه کرد: کوتاهی نسبی این دوره به علت کم بودن تعداد واحد آموزشی در مقایسه با دوره های دکتری و ارتباط موضوع رساله با مسائل جاری بخش های مختلف، از مزایای این دوره است و امکان اشتغال فارغ التحصیلان را به مراتب بالا میبرد.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال ۱۳۵۷ با عنوان آموزشکده کشاورزی و با پذیرش ۳۸ دانشجو در رشته کشاورزی عمومی فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد و در حال حاضر در ۲۰۱ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حدود ۱۱ هزار دانشجو دارد که در ۱۱ دانشکده مشغول تحصیل هستند.
نظر شما