۱۶ گونه حیات وحش چهارمحال و بختیاری در فهرست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت قرار دارد

شهرکرد - ایرنا- معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز سرشماری زمستانه حیات وحش گفت: ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی فهرست(وب لیست) سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت قرار دارد.

به گزارش ایرنا، در چهارمحال و بختیاری هشت منطقه حفاظت شده شامل یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و پنج منطقه حفاظت‌شده به مساحت ۱۵۵هزار و ۸۴۴ هکتار و ۲ منطقه شکر ممنوع به مساحت ۵۱ هزار و ۷۲۴ هکتار برای زیستگاه حیات وحش وجود که در مجموع حدود ۱۱/۶۳ درصد مساحت این استان را در بر می‌گیرند و مامنی و منطقه بکری برای زندگی حیات وحش است که این مناطق شامل منطقه حفاظت شده شیدا، هلن، قیصری، سبزکوه و پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، منطقه شکار ممنوع خدای آفرید، اثر طبیعی ملی لاله واژگون است.

محسن حبیبی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون در استان ۲۹۹ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار شناسایی شده است که ۱۶ گونه دارای ارزش حفاظتی وب لیست سرخ اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت قرار دارد و ۴۹ گونه خزنده چهارگونه دوزیست شناسایی و ۳۲ گونه ماهی شناسایی شده است.

وی با اشاره به آغاز سرشماری زمستانه حیات وحش در مناطق حفاظت شده استان همزمان با سراسر کشور از روز دوم آذرماه خبر داد و گفت: در سرشماری زمستانه حیات وحش سم‌داران شمارش می‌شود.

به گفته وی، سرشماری زمستانه پستانداران شاخص در مناطق تحت مدیریت و آزاد استان با حضور ۴۴ گروه و همراهی کارشناسان، محیط‌بانان، جوامع‌محلی و همیاران محیط زیست، سمن‌های محیط‌زیستی، معتمدان محلی، کارشناسان اداره کل و عکاسان، فعالان، علاقه‌مندان به حیات‌وحش و همکاری محیط‌بانان استان‌های هم‌جوار آغاز شده و تا ۲۰ آذر ادامه دارد.

به گفته وی، در این سرشماری علاوه بر سم داران شاخص استان از جمله کل، بز، میش و قوچ سایر حیات وحش و گونه‌های پستانداری که روئت شوند نیز ثبت خواهند شد.

وی اظهار داشت: این سرشماری با هدف آمارگیری از جمعیت حیات وحش و پویایی جمعیت، نسبت جنسیتی، میزان زاد و ولد و همچنین وضعیت زیستگاه‌ها اجرا می‌شود تا برآورد جمعیت حیات وحش به منظور برنامه‌ریزی برای مدیریت زیستگاه‌ها انجام شود که حضور حیات وحش در کدام مناطق کم یا زیاد است تا برای حفاظت و افزایش سطح حفاظت در این مناطق برنامه‌ریزی شود.

حبیبی افزود: سرشماری حیات‌وحش و سم داران در مناطق تحت مدیریت و آزاد چهارمحال و بختیاری هر ساله در ۲نوبت تابستان و زمستان، انجام می‌شود.

سرشماری پرندگان آبزی و سم داران در مناطق حفاظت‌شده دارای اهمیت بالاست

معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه چندین نوبت سرشماری در منطاق حفاظت‌شده استان انجام می‌شود، گفت: سرشماری پرندگان آبزی و سُم‌داران در مناطق حفاظت شده استان دارای اهمیت بالایی است.

وی اظهار داشت:در استان سرشماری پرندگان آبزی از ابتدای نیمه اول دیماه انجام می‌شود که این سرشماری دارای اهمیت ملی و بین‌المللی است و با توجه به مشاهدات میدانی همکاران در مناطق تحت مدیریت انجام می‌شود.

حبیبی افزود: سرشماری خزندان نیز با توجه به فصل حضور آنها در بهار انجام می‌شود و سرشماری سُم‌داران شاخص مانند کل، بز، قوچ و میش در ۲ نوبت تابستانه در انتهای مردادماه و زمستانه در نیمه اول آذرماه انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در سرشماری سُم‌داران شاخص هرگونه حیوان وحشی که ملاحظه شود یادداشت و ثبت می‌شود، گفت: سرشماری سُم‌داران شاخص با فرمت خاص که از طرف سازمان حفاظت محیط زیست برای همه استان‌ها ارسال شده انجام می‌شود، تا سازمان نحوه مدیریت حیات وحش تصمیم‌گیری کند.

به گفته وی،سرشماری سم‌داران در کشور به روش مشاهده مستقیم خطی انجام می‌شود.

حبیبی اظهارداشت:هم‌اکنون در استان پلنگ در رده‌بندی در خطر انقراض(EN)، شنگ، خفاش نعل اسبی مدیترنه‌ای، کل و بز در رده‌بندی آسیب‌پذیر(VU)، خروس کلی اجتماعی در رده حفاظتی(cv) ، اردک بلوط در رده‌بندی حفاظتی(nt) و غاز پیشانی سفید و اردک مرمری در رده‌بندی آسیب‌پذیر (VU) قرار دارند.

به گزارش ایرنا، مجموع مناطق چهارگانه تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست برای سرشماری ۱۹۴ هزار هکتار است و۶منطقه خارج از مناطق تحت مدیریت به عنوان مناطق آزاد استان در این سرشماری‌ها پایش می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha