۳ آذر ۱۴۰۱، ۸:۰۳
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 84951207
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جنگل‌های استان اصفهان با کمبود قُرقبان روبه‌روست

اصفهان - ایرنا - رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: جنگل‌های این استان تنها چهار قُرقبان دارد و برای رسیدن به مرز استاندارد به هشت قرقبان دیگر نیاز داریم.

امین حافظی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس استانداردهای جهانی برای هر ۱۲ هزار هکتار جنگل دست کم یک قرقبان لازم است، اما در حدود ۶۰ هزار هکتار جنگل واقع در استان اصفهان چهار قرقبان مشغول بکارند.

وی با بیان اینکه تامین نیروهای مورد نیاز برای حفاظت از جنگل‌ها نیازمند اعتبارات است، اظهارداشت: افزایش شمار قرقبان حفاظت حداکثری از منابع طبیعی را به دنبال دارد.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان تصریح کرد: جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با حدود ۲۰ هزار هکتار قرار دارد.

وی با اشاره به حریق به‌عنوان یکی از مخاطرات منابع طبیعی گفت: ابتدای سالجاری تاکنون هیچ مورد آتش سوزی در جنگل های استان رخ نداد و از این حیث سال کم خطری را داشتیم.

حافظی ادامه داد: در سال های پر بارش با افزایش میزان رویش گیاهان در جنگل ها، همین گیاهان خود عامل بروز آتش سوزی می شوند، بنابراین در چنین سال هایی استفاده از قرقبان های بیشتر ضروریست.

وی با اشاره به اینکه شهرستان های فریدونشهر در غرب و سمیرم در جنوب استان هر یک دارای ۲ ذخیره گاه جنگلیست، اضافه کرد: حفاظت از این منابع با ارزش ضروری و نیازمند اعتبارات کافیست.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان افزود: مشارکت همگانی و همکاری دستگاه های مرتبط برای حفاظت از جنگل ها و بطور کلی منابع طبیعی به نگهداشت حداکثری این داشته های با ارزش منجر خواهد شد.

نگاهی به وضعیت عرصه‌های طبیعی اصفهان حاکی است که این خطه مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل ۳۲ درصد) در بر گرفته است.

استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha