معاون استاندار مازندران: فروش مرکبات و برنج مشکل روز کشاورزی استان است

ساری - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت: فروش و ایجاد بازار جدید تقاضای مرکبات و برنج مهم ترین مشکل این روزهای بخش کشاورزی استان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حسن خیریانپور شامگاه شنبه در نشست مشترک کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و گفت و گوی دولت و بخش خصوصی که با حضور محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور برگزار شد، افزود: سال گذشته در همین موقع ۷۰ درصد برنج مازندران از استان خارج شده بود که این رقم اکنون به ۳۰ درصد هم نمی رسد.

وی خاطر نشان کرد: در بحث خرید مرکبات هم مشکلاتی در استان وجود دارد که باید در سطح ملی برای گره گشایی از مشکلات اقدام شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت: اکنون صادرات کنندگان کیوی استان هم حاضر به صادر کردن کیوی به کشور هند نیستند چراکه سال گذشته به دلیل مشکلاتی که به وجود آمد صادرکنندگان کیوی را از کشاورز حدود ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان خریدند اما در نهایت به دلیل انجام نشدن صادرات حدود سه هزار تومان به واحدهای فرآوری فروختند.

خیریانپور ادامه داد: مشکل بازار فروش اقلام مختلف کشاورزی در استان بسیار جدی است که باید دولت در سطح ملی برای گره گشایی از این مشکلات هرچه سریع تر تدبیر کند.

وی گفت: مشکلات حوزه کشاورزی استان بسیار نگران کننده است و از هیات دولت می خواهیم که تمام قد برای گره گشایی از مشکلات کشاورزان استان اقدام کند.

به گزارش ایرنا، طبق آمار جهاد کشاورزی هر ساله ۲۱۰ تا ۲۳۰ هزار هکتار شالیزارهای مازندران بسته به شرایط سال آبی زیر کشت قرار می گیرد و از این سطح بیشتر از یک میلیون تن برنج سفید برداشت می شود که نیاز بیش از ۴۰ درصدی کشور را پوشش می دهد.

مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.

طبق آمار رسمی سال گذشته تامین ۲۱ هزار تن پرتقال مورد نیاز تنظیم بازار شب عید ۳۱ استان کشور در استان مازندران برنامه ریزی و اجرایی شده است.

مازندران ۱۱۲ هزار هکتار باغ مرکبات دارد که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده است. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال ، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از ۱۵ شهریور آغاز شد و اکنون باغداران مشغول برداشت پرتقال هستند که ۷۰ درصد سطح باغات مرکبات استان را تشکیل می دهد.

پیش بینی می شود امسال در مجموع بیش از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن مرکبات در مازندران برداشت شود.

محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور صبح امروز (شنبه) به منظور بررسی ظرفیت های اقتصادی و حضور در نشست های گفت و گوی دولت و بخش خصوصی و شورای برنامه ریزی و توسعه وارد استان مازندران شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha