سعید سروری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال آبی ۱۴۰۰ - ۱۳۹۹ کسری مخزن یا اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی خراسان جنوبی ۱۲۵ میلیون مترمکعب بود که در سال آبی گذشته (اول مهر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ۱۴۰۱) به ۱۲۰ میلیون مترمکعب کاهش یافت.
وی عنوان کرد: علت بهبود کسری مخازن استان افزایش بارندگیها در سال آبی گذشته نسبت به سال قبلتر است که باعث شد کاهش کمتری از منابع آب زیرزمینی داشته باشیم، همچنین مدیریت مصرف آب در بخشهای مختلف تاثیرگذار بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی گفت: در سال آبی گذشته بیشترین کسری مخزن را در دشت دستگردان با ۲۱.۴۲ میلیون مترمکعب داشتیم همچنین کمترین کسری مخزن با ۱۳.۷۹ میلیون مترمکعب در دشت بشرویه و ۱۲.۳۴ میلیون مترمکعب در دشت سرایان است.
وی افزود: کسری مخزن منابع آب زیرزمینی در دشت بیرجند ۶.۳۹ میلیون مترمکعب بوده که ۱۵ درصد بهبود یافته و علت اصلی این بهبود هم نفوذ پساب تصفیهخانه بیرجند به آبخوان دشت بوده است.
سروری اظهار داشت: در مجموع میزان برگشت آب به آبخوان در بخش کشاورزی ۱۵ درصد و در بخش شرب ۷۰ تا ۷۵ درصد است.
وی گفت: تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی در کنار برداشت بیرویه طی سالهای گذشته منابع آبی خراسان جنوبی که عمده آنها زیرزمینی است را تحت تاثیر قرار داده و طبق سند سازگاری با کمآبی استان به دنبال این هستیم که اضافه برداشت را جبران کنیم.
در حال حاضر ۷۳ درصد منابع آبی استان خراسان جنوبی از محل چاه، ۲۳ درصد از قنات و چهار درصد از محل چشمه برداشت میشود.
۸۸ درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی، ۹ درصد شرب و سه درصد در زمینه صنعت و خدمات به مصرف میرسد.
نظر شما