آفت جوانه خوار بلوط به ۵۰ هکتار  جنگل‌ در استان اصفهان آسیب زد

اصفهان - ایرنا - رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در یک سال اخیر آفت جوانه خوار بلوط به‌صورت پراکنده به حدود ۵۰ هکتار از مناطق جنگلی این استان آسیب رساند.

امین حافظی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در صورتی که این دربرگیری آفت متمرکز و در یک منطقه بود شرایط حاد و چالش برانگیز می‌شد که این موضوع رخ نداد.

وی اضافه کرد: این آفات به‌صورت پراکنده در طول سال در نواحی مختلف وجود دارد اما در زمان خشکسالی‌ها به تعداد آنها افزوده می‌شود و ممکن است یک نقطه را شدیدتر آلوده کنند که در این حالت مبارزه با آن نیز بسیار سخت‌تر خواهد شد.

رییس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان درباره پروانه سفید برگ‌خوار دیگر آفت جنگل های بلوط نیز تصریح کرد: جنگل‌های استان به‌ویژه در یک سال اخیر با هدف پایش و مبارزه با این آفت رصد شد و هیچ منطقه آلوده‌ای از این حیث نداشتیم.

حافظی خاطرنشان کرد: در سال های گذشته عملیات محلول پاشی با هدف کنترل آفات در بالغ بر ۲ هزار هکتار از مناطق جنگلی این استان انجام گرفت که نقش ویژه ای در حفاظت از عرصه ها داشت.

جوانه خوار بلوط یکی از مهمترین عوامل خسارت زای طبیعی به جنگل های بلوط است که میزبان این آفت گونه های مختلف بلوط است، این آفت در مرحله لاروی از جوانه ها و برگ ها تغذیه کرده و در صورت طغیان آفت درختان عاری از برگ می شوند.

پروانه رگ خوار بلوط (Tortrix viridana L) که در چند دهه اخیر، گونه‌های مختلف بلوط را مورد حمله قرار داده آفتی بسیار مخرب است که باعث کاهش رویش چوب، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی شده و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شوند

نگاهی به وضعیت عرصه‌های طبیعی اصفهان حاکی است که این خطه مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل (معادل چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع (معادل ۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان (معادل ۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.

استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha