به گزارش خبرنگار ایرنا، ویکا مازوی کومالو روز یکشنبه در جریان سفر به مازندران در نشستی با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان با بیان اینکه در حال بازنگری ظرفیتها برای توسعه مناسبات تجاری با ایران هستیم، افزود: با توجه به وجود ظرفیتهای متنوع در ایران و آفریقای جنوبی، دو کشور میتوانند با استفاده از توانمندیها و بهره گیری مطلوب از امکانات، علاوه بر تامین نیازهای یکدیگر، مبادلات تجاری خود را نیز افزایش دهند تا به سطح قابل قبولی برسد.
وی با اشاره به ظرفیتهای متنوع کشورش در بخشهای مختلف، با بیان اینکه آفریقای جنوبی با دراختیار داشتن اقتصاد متنوع، ظرفیت تجارت با سایر کشورها را را دارد، اظهارکرد: داشتن راه دسترسی به جمعیت ۶۰۰ میلیون نفری که در ۱۵ کشور در قسمت جنوبی کشورمان زندگی می کنند، خود ظرفیت بزرگی برای توسعه تجارت محسوب میشود.
سفیر آفریقای جنوبی در تهران، جمعیت کشورش را ۶۱ میلیون نفر اعلام کرد و با اشاره به وجود منطقه آزاد تجاری در این کشور، و داشتن دسترسی به جمعیت بیش از یک میلیارد نفری در سایر کشورهای جهان، گفت: منطقه آزاد تجاری در آفریقای جنوبی و در اختیار داشتن راه دسترسی به بازارهای جهانی، این اجازه را به ما می دهد که آزادانه و بدون پرداخت تعرفه ها و مالیات های گمرکی، تجارت آزاد داشته باشیم.
توسعه تجارت با ایران رویکرد اصلی است
ویکا مازوی کومالو، آفریقای جنوبی را صنعتی ترین کشور در قاره آفریقا دانست که در بخش تولید و توزیع به تمام کشورهای دنیا خدمات ارایه می دهد و افزود: با توجه به ظرفیت های موجود، به دنبال راهکارهایی برای توسعه تجارت کشورمان با ایران و تجار و بازرگانان مازندرانی هستیم.
وی تصریح کرد: آفریقای جنوبی ظرفیت های زیادی در بخش کشاورزی، تولید انواع مواد غذایی، صنعت خودروسازی و بخش معادن دارد که علاوه بر تامین نیاز داخلی، بخش زیادی از آن را نیز صادر می کند و به عنوان نمونه خودروهایی که در داخل کشورمان تولید می شود را به آمریکا و ژاپن صادر می کنیم.
سفر آفریقای جنوبی در ایران، بیشترین میزان صادرات منابع معدنی کشور متبوعش را به چین و ژاپن، کشورهای اروپایی و ایران اعلام کرد و گفت: آفریقای جنوبی پیشرفته ترین اقتصاد را در اختیار دارد و بزرگترین شرکت های چند ملیتی در کشورمان فعال هستند.
برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی در سال جدید
ویکا مازوی کومالو با اشاره به برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی در ماه اکتبر در" پورتوریا" اظهارکرد: کمیته مشترک اقتصادی ایران و آفریقای جنوبی قدیمیترین کمیسیون مشترک آفریقای جنوبی با یک کشور در غرب آسیا است و این کمیسیون مشترک هر ساله به ریاست وزرای خارجه دو کشور برگزار میشود ولی در چند سال اخیر به خاطر کرونا این موضوع متوقف شده است.
امضای ۲۳ تفاهنامه همکاری بین دو کشور
وی با بیان اینکه در قالب کمیسیون مشترک ایران و آفریقای جنوبی تاکنون ۲۳ تفاهمنامه بین دو کشور امضا شده که از این تعداد، ۱۸ تفاهم نامه عملیاتی شده است و بقیه نیز در آینده در نشستی بررسی میشود.
نظر شما