کمبود آنتی‌بیوتیک در داروخانه‌های چهارمحال و بختیاری رفع شد

شهرکرد - ایرنا- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کمبود برخی اقلام دارویی در استان در طی یک ماه گذشته، گفت: هم‌اکنون وضعیت تامین و توزیع دارو به خصوص آنتی بیوتیک‌ها در استان در حالت مطلوب قرار دارد و کمبودها رفع شده است.

رضا محمدی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ماه گذشته وضعیت توزیع و تامین دارو در سطح کشور و استان با مشکل مواجه بود که با افزایش واردات و افزایش تعداد خط تولید در داخل کشور، کمبود برخی از اقلام دارویی تاکنون برطرف شده است و پیش‌بینی می‌شود با افزایش تولید و همچنین واردات برخی داروها این مشکل روزانه رفع شود.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ قلم دارو شربت آنتی‌بیوتیک در سطح داروخانه‌ها برای درمان بیماران توزیع می‌شود، گفت: هم‌اکنون سه شربت آنتی‌بیوتیک در داروخانه‌ها دارای کمبود است و مابقی موجود است که با همکاری پزشکان، از داروهای جایگزین و شربت‌های آنتی‌بیوتیک جایگزین استفاده می‌شود و اکنون مشکل حادی در زمینه تامین دارو به خصوص آنتی‌بیوتیک، سرم و استامینفون وجود ندارد.

محمدی اظهار داشت: تامین و توزیع سرم قلم انسولین در سطح داروخانه‌های استان در وضعیت خوب قرار دارد و مشکل خاصی در توزیع این اقلام دارویی وجود ندارد.

وی به کمبود اسپری تنفسی کودکان در داروخانه‌های استان اشاره کرد و گفت: با افزایش واردات این اسپری از هفته گذشته و توزیع در داروخانه‌ها، این مشکل تا حدی برطرف شده و پیش‌بینی می‌شود با راه‌اندازی خط تولید این اسپری از اواسط آذرماه، مشکل تهیه و تامین اسپری تنفسی کودکان برطرف شود.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری افزود: برای تامین داروی بیماران خاص مشکل خاصی در سطح استان وجود ندارد و داروهای مورد نیاز این بیماران براساس بانک اطلاعاتی و تعداد بیماران ثبت شده در این بانک ،به صورت یکپارچه توزیع می‌شود.

محمدی به کمبود برخی داروهای بیماران سرطانی از برندهای خارجی اشاره کرد و گفت:هم‌اکنون واردات این برندها در حال انجام است و با توجه به اینکه سیاست دولت توسعه استفاده از برندهای ایرانی و تولید داخل است، توسعه خط تولید و استفاده از این داروها با برند داخلی در دستور کار قرار دارد و هم‌اکنون کمبودها نسبت به یک ماه گذشته رفع شده است.

وی با اشاره به اجرای طرح "دارویار" در سطح کشور افزود: با اجرایی شدن این طرح، ارز ترجیهی از دارو حذف و از ارز نیمایی استفاده می‌شود که این تفاوت قیمت نرخ ارز به سازمان بیمه‌گر داده می‌شود و بیماران با استفاده از نسخه، هیچ افزایش قیمتی شامل حال آنها نخواهد شد و افزایش قیمت از سوی سازمان بیمه‌گر پرداخت و در صورتی که فرد، داروی بدون نسخه پزشک و به صورت آزاد دریافت کند افزایش قیمت قابل مشاهده است.

اطلاع‌رسانی در زمینه مصرف درست آنتی‌بیوتیک‌ها یک ضرورت است

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت افزایش آگاهی عمومی و جهانی در برابر مقاومت میکروب‌ها در برابر داروهای آنتی میکروبیال (آنتی بیوتیک) گفت: از ۱۸ تا ۲۴ نوامبر (۲۷ آبان لغایت سوم آذرماه) به عنوان هفته آگاه‌سازی در زمینه آنتی بیوتیک‌ها نامگذاری شد که در این هفته دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای شاغلان رشته های پزشکی و عموم مردم در زمینه افزایش روز افزون مقاومت‌های میکروبی نسبت به داروهای آنتی میکروبیال برگزار شده است.

محمدی به افزایش مقاومت‌های میکروبی به داروهای آنتی میکروبیال به عنوان یک تهدید جهانی اشاره کرد و گفت: مقاومت میکروبی زمانی اتفاق می‌افتد که باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها به اثرات داروها مقاوم ‌شوند و با افزایش مقاومت‌های میکروبی درمان عفونت‌ها بسیار سخت‌تر و خطر گسترش بیماری‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند.

به گزارش ایرنا، هم اکنون ۱۲۰ داروخانه در سطح استان فعال است که از این تعداد ۱۳ داروخانه شبانه‌روزی و مابقی روزانه هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha