به گزارش ایرنا، هر انسانِ با انصافی فقط با اندکی تفکر درمییابد که مادران و همسران شهدا طی تاریخ پر فراز و نشیبِ ایران، همسر و فرزندانشان را در راه دفاع از حق و حقیقت فدا کردند تا ما امروز «آزادی» داشته باشیم.
آنها شاهدانی بیادعا و گنجینهای تاریخی و مصداق واقعی «زن، عزت، افتخار» هستند؛ زیرا این نمونه از «زنان» با اعتقاد راسخ خود، عشق و تمامی زندگیشان را راهی جبهههای جنگ کردند تا بانوی ایرانی «عزت» و «آزادی» را به معنای واقعی کلمه داشته باشد.
مادران شهدا بهترین الگوی برای مادران و زنان ایرانی هستند که چه در دوران مبارزات انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از حرم حضرت زینب(س) با الهام از مکتب حضرت زهرا(س) و حضرت امالبنین (س) مادران شهدای دشت نینوا با خدا معامله کردند و همه داشتههای خود را فدای انقلاب و نظام جمهوری اسلامی ایران کردهاند.
امام علی (ع) همواره بر بهرهگیری از تجربیات دیگران تاکید کردهاند؛ بنابراین ما هم به سراغ یکی از بانوان مستندساز و هنرمند هرمزگان رفتیم تا از تجربیاتش در خصوص دیدار با مادرانِ ایرانزمین برایمان بگوید.
مرضیه دهقانی مستندساز جوان هرمزگانی در اهمیت جایگاه مادران شهدا و تبیین شعار «زن، زندگی، آزادی» اظهار داشت: مادران شهدا بهترین دوستان من هستند؛ همیشه دعای خیر آنها که با مهربانیها و صبوریهایشان سنگ صبور هستند، کارم پیش میرود.
وی افزود: شعار «زن، زندگی، آزادی» در واقع درباره مادران و همسران شهدا چه زنان و مادران شیعه و سنی و چه مادران ارامنه صدق میکند چراکه تنها این نمونه از «زن» است که زندگیاش را میدهد تا دیگران «آزادی» داشته باشند.
مرضیه با بیان اینکه بهترین زمانها و سالهای عمرم زمانی است که به دلیل کار مستندسازی با مادران و همسران شهید همکلام و همنشین شدهام، گفت: با افتخار میگویم بهترین روزهای عمر من همنشینی با مادران شهدا است، آنها روایتهایی بسیار زییا و جذاب از زندگی شهیدشان دارند که با مفاهیم دینی ما منطبق است.
کارگردان مستند «گل حنیر» ادامه داد: هر زمان که به گلزار شهدای بندرعباس یا تهران میروم مادران شهدا را میبینم زیرا جزو نخستین نفراتی هستند که در گلزار شهدا حضور دارند یا مادران شهدای مدافع حرم که برخی از آنها هنوز جوان هستند، چقدر سرزنده و بانشاط سر مزار فرزندانشان حاضر میشوند، حال انسان دگرگون میشود.
دهقانی افزود: با بیشتر مادران شهدای استان هرمزگان دوست هستم زمانی که مادر شهید عبدالرضا مجیدی از شهدای بندرعباس از دنیا رفت روزی بسیار سخت برای من بود یا زمانی که مادر شهید هادی امینی را میبینم که با چه صلابتی در کنار مزارش فرزندش ایستاده به روزهای از دست رفتهای غبطه میخورم که بیهوده به هدر رفت یا زمانی که دایی من در دفاع مقدس شهید شده بود از زبان دیگران شنیدم که مادربزرگم دستهایش را به آسمان میبرد و میگفت خدایا این هدیه را از من قبول کن...
وی ادامه داد: یا مادران شهدای مدافع حرم و امنیت لحظه به لحظه عمر خود را با فرزندان شهید خود زندگی میکنند اما سختتر از آن وقتی است که به مادران شهید به کنایهها حرفهایی زده میشود که غم یک مادر را دوچندان میکند.
کارگردان مستند «دیوار به دیوار خدا» در این رابطه از شخصیت مادر شهید خلیل تختینژاد (دومین شهید مدافع حرم هرمزگان) به ایثارگری و صبوری این مادر به خصوص در پیاده روی اربعین اشاره کرد و ادامه داد: مادر این شهید ۲۴ ساله با وجود غم از دست دادن فرزند خود در بسیاری از فعالیتهای فرهنگی فعال است.
لزوم توجه به جایگاه مادران شهدا
دهقانی تصریح کرد: به خودم میبالم که به عنوان یک دختر شهید توانستهام با مادران شهدا ارتباط خوبی داشته باشم، مادران شهدا را دوست دارم، آنها دوستان خوب من هستند، دعای خیرآنها مشکل گشای کارهایم است مثل مادران شهید محمدحسین حدادیان، نرجس خانعلیزاده(شهید مدافع سلامت) و حمیدرضا اسداللهی که رابطه بسیار خوبی با آنها دارم.
کارگردان مستند «جای خالی پدر» ادامه داد: مادران، همسران و دختران شهدا را فراموش نکنیم، گاهی مورد بیمهری قرار میگیرند و فراموش می شوند، آنها در نبود فرزند، همسر و پدران شهیدشان سختیهای زیادی را متحمل شدند، اما گلهای نکردهاند، همه ما باید بدانیم مادران شهید گنجینههای ارزشمندی برای زندگی همه ما هستند که با اعتقاد دینی، شجاعت و صبوری خود فرزندانی باغیرت برای دفاع از آزادی و امنیت ایران تربیت کردند.
وی اضافه کرد: جایگاه مادران شهدا باید بیشتر مورد توجه باشد، گفت: مقام مادر بودن از هر شغل و جایگاه و منصبی بالاتر است، تکریم این جایگاه به ارزشمندی اسلام برمیگردد که به زن کرامت و عزت داده است.
رسانههای سعودی دلشان به حال دختران و پسران ایرانی نسوخته است
این مستندساز هرمزگانی در این رابطه به فتنههای اخیر و سوءاستفاده و هنجارشکنی برخی از زنان و دختران ایرانی از شعار« زن، زندگی، آزادی» اشاره کرد و بیان داشت: انقلاب اسلامی، انقلاب زنانی از جنس مادران شهدا بود که فرزندانشان را در راه دین و آزادی از دست دادند تا دختران و زنان ما آزادی و امنیت داشته باشند.
دهقانی گفت: تمامی هدف دشمن تجزیه کشور و نابودی اسلام است، رسانههای جیرهخوار آل سعود دلشان به حال دختران و پسران ایرانی نسوخته است، هیچ کشوری به اندازه ایران آزادی ندارد، لذا باید واقع بین باشیم آنها دوست ما نیستند دوست واقعی هیچگاه به تجزیه سرزمین مادری نمیاندیشد.دهقانی گفت: تمامی هدف دشمن تجزیه کشور و نابودی اسلام است، رسانههای جیرهخوار آل سعود دلشان به حال دختران و پسران ایرانی نسوخته است، هیچ کشوری به اندازه ایران آزادی ندارد، لذا باید واقع بین باشیم آنها دوست ما نیستند دوست واقعی هیچگاه به تجزیه سرزمین مادری نمیاندیشد.
این دختر شهید افزود: به عنوان یک مستندساز من نیز مثل بسیاری از جوانان نسبت به عملکرد دولتها به خصوص شرایط اقتصادی و اشتغال جوانان کشور معترض هستم اما اعتقاد دارم اعتراض باید معقول، منطقی و مطابق با موازین شرعی و قانونی باشد، چراکه مردم ایران بیش از ۴۳ سال است که پای انقلاب اسلامی در مقابل تمامی هجمههای دشمنان ایستاده و مقاومت کردهاند.
وی اضافه کرد: زنان و دخترانی که با دشمنان و رسانههای تغذیه شده سعودیها برای کشتن جوانان بسیجی و نیروهای نظامی و امنیتی دست به سلاح و همراه شدند فریبخوردگانی هستند که راه منافقین را میروند و آیندهای تاریک را برای خود رقم میزنند.
دهقانی در بخش پایانی سخنان خود در بیان اهمیت همایش بینالمللی «مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی» با اشاره به این جمله معروف امام خمینی(ره) که؛ «اگر زنهای انسانساز از ملتها گرفته شود، ملتها شکست خواهند خورد» گفت: همه زنان مسلمان و به ویژه شیرزنان ایرانی همه، مادران فاطمی هستند زیرا الگوی آنها حضرت زهرا(س) و دخترش حضرت زینب(س) است.
وی گفت: بسیاری از مادران شهدا به ویژه مادران دوران دفاع مقدس به لحاظ سواد، تحصیلات آکادمیک نداشتند اما تربیت فرزندانشان تربیت فاطمی بوده و بیشتر کسانی که در بخش مادری موفقتر بودند، کسانی بودند که تعداد فرزندان آنها بیشتر است، همین که مادری بخشی از وجود خود را برای تربیت نسلهای آیندهساز گذاشته که به جایگاه والایی همچون شهید برسند، خود جایگاه مادر بودن و شخصیت مادران فاطمی را نشان میدهد.
کارگردان مستند «جای خالی پدر» با بیان اینکه دختران فاطمی نسبت به حجاب و پوشش خود مقید هستند، خاطرنشان کرد: زندگی مادران و همسران شهدا درس زندگی برای همه زنان و دختران ایرانی است.
همایش بینالمللی «مادران فاطمی، تربیت حسینی، تمدن نوین اسلامی» نهم آذرماه با هدف تبیین چگونگی الگوگیری مادر مسلمان از سیره اهلبیت (ع) و شهدای زن در تحقق تمدن نوین اسلامی، آشنایی زنان متفکر و نخبه و مسلمان جهان با یکدیگر و ایجاد تفاهم بیشتر میان آنها در زمینه راهکارهای الگوگیری از سبک زندگی اهلبیت علیهم السلام و شهدا در تربیت نسل تمدن ساز و استفاده از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل زنان فعال، متفکر، نخبه و مسلمان جهان در ترویج سبک زندگی فاطمی در بندرعباس برگزار میشود.
«مرضیه دهقانی»، فیلمساز و فرزند سردار شهید محمد دهقانی از شهیدان دوران دفاع مقدس استان هرمزگان است که به گفته خودش با تلاشهای مرحوم کورش گرمساری در سال ۸۰ موفق به دریافت کلید طلایی شهر شد.
«دیوار به دیوار خدا»، «عروسی در محرم»، «گل حنیر»،«پرستوی کنارو»، «وقتی ابرها مینویسند»، «ما میتوانیم»، «جای خالی پدر»، «خواستم تا»، «تیتر»، «افتخار»، «نقش بر آب» و «از علی اصغرهای لبنان فلسطین تا علی اصغر کربلا» بخشی از آثار مستند و داستانی این بانوی هنرمند و فیلمساز است.