به گزارش ایرنا علیرضا توری روز دوشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات بیمه محصولات کشاورزی این شهرستان افزود: هشترود رتبه اول در سطح بیمه محصولات کشاورزی استان را داراست تا جایی که سال گذشته ۵۰ هزار هکتار زیر چتر بیمه قرار گرفت و در برخی موارد متاسفانه ۲۰ تا ۸۰ درصد خسارت خشکسالی و سرمازدگی و در برخی موارد هم طوفان شن به این مزارع و باغات وارد شد اما بیمه تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ وجه و خسارتی به کشت نخود در شهرستان پرداخت نشده است، اظهار داشت: نخودکاران طی سال زراعی جاری از بیمه کردن محصولات خود امتناع میکنند.
توری افزود: بیمه اعلام میکند که طی سال زراعی گذشته، غرامت بیمه محصولات کشاورزان به صورت ماهوارهای برآورد شده است اما این برآوردها با وضعیت خسارت در مزارع و باغات شهرستان مغایرت دارد.
وی با تاکید بر اینکه هشترود انبار غله و به ویژه انبار گندم آذربایجانشرقی به شمار میرود، اضافه کرد: نزدیک به ۳۰ درصد گندم استان در این شهرستان تولید میشود و بر همین اساس مسئولان باید نگاه ویژه به بحث کشاورزی منطقه داشته باشند.
وی از حضور نیافتن مسئول بیمه استانی در این جلسه هم انتقاد کرد و حضور وی در شهرستان برای پاسخگویی به کشاورزان و دستور پرداخت خسارت تا ۲۰ روز آینده به کشاورزان منطقه را خواستار شد.
به گزارش ایرنا طی سال گذشته ۱۲ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان گندمکار و جوکار خسارت دیده از خشکسالی و سرمازدگی این شهرستان پرداخت شده بود.
بیمه محصولات کشاورزی از اصول مهم اقتصاد کشاورزی به شمار میرود اما تاخیر در پرداخت یا پرداخت نشدن غرامت به کشاورزان از جمله عوامل کاهش استقبال کشاورزان از بیمه محصولات محسوب میشود؛ مشکلی که در اقتصاد کشاورزیمحور هشترود از اهمیت بیشتری برخوردار است و مسئولان بیمه در آذربایجانشرقی باید پاسخی منطقی برای آن داشته باشند.
نظر شما