محسن نظام دوست روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میزان مصرف کودهای شیمیایی فسفاته و پتاسه که در بهبود کمی و کیفی محصولات تاثیر بسزایی دارد، افزایش معناداری پیدا کرده است به طوریکه مصرف کود فسفاته در کشت پاییزه سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهار برابر شد.
وی تصریح کرد: همچنین مصرف کودهای پتاسه در اراضی کشاورزی استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲ برابری را نشان می دهد ضمن اینکه مصرف کود اوره در سطح کشتزار های استان مشابه پارسال است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی افزود: کشاورزان برای کشت پاییزه امسال چهار هزار و ۲۶۰ تن کود فسفاته خریداری کردند که در سال گذشته این میزان یکهزار و ۳۰۰ تن بوده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی گفت: همچنین بهره برداران در سال زراعی جاری یکهزار تن کود پتاسه و ۱۶ هزار تن کود اوره از مراکز حمایتی خریداری کرده اند.
وی با بیان اینکه کشاورزان نگرانی بابت تامین کودهای شیمیایی نداشته باشند عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۶ هزار تن کود اوره بین کشاورزان توزیع شده است که از این میزان هفت هزار و ۳۰۰ تن مربوط به کشت پاییزه است.
نظام دوست افزود: اینک ۲۷ هزار تن کود اوره ذخیره شده است که میزان پنج هزار تن در انبار های این شرکت موجود و ۲۲ هزار تن سهمیه این استان از شرکت پتروشیمی خراسان تامین خواهد شد.
وی افزود: تلاش می شود تا ۱۰۰ درصد سهمیه کود استان جذب شود که در سال های گذشته تا بیش از این میزان نیز جذب شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: دولت در راستای حمایت از بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی انواع کود پایه یارانه در نظر گرفته است که در حال حاضر قیمت این کودها در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی شامل اوره ۹۹ هزار و ۵۰۰ تومان، فسفاته ۲۳۰ هزار تومان و پتاسه ۲۹۰ هزار تومان به دست کشاورز می رسد.
وی با بیان اینکه در سطح استان ۶۲ کارگزار فروش کودهای یارانه ای وجود دارد تصریح کرد: قیمت این کودها در هر کجای این استان حتی دورترین نقاط نیز ثابت است.
نظام دوست افزود: میزان سهمیه کود اوره برای استان با توجه به سطح اراضی کفایت می کند اما تلاش می کنیم تا این قشر در زمان کشت هیچ دغدغه ای برای تامین کود نداشته باشد و این نهاده یارانه ای در اختیار تمامی تولید کننده ها با توجه به مقدار زمینی که در اختیار دارند، قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزی این استان در سرانه کودهای شیمیایی پر مصرف نیست و در حقیقت بهره برداران این خطه نسبت به میانگین کشور کود کمتری استفاده میکنند.
نظام دوست اظهارداشت: ذخیره مطمئن و قابل اتکایی از کود شیمیایی در استان انجام شده است و به هر میزان که حواله کود توسط کشاورزان به کارگزاران تامین نهاده های کشاورزی این شرکت در سراسر استان برسد به همان میزان کود تحویل داده می شود.
کل اراضی خراسان شمالی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار است که اکنون ۱۳ درصد از این سطح به بخش کشاورزی اختصاص دارد و ۸۷ درصد نیز اراضی غیرکشاورزی است.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر جمعیت در شمالشرق کشور قرار دارد و ۴۴ درصد جمعیت این استان روستایی است.
نظر شما