به گزارش روز سه شنبه ایرنا، "مظلوم عبدی" فرمانده "قسد" امروز در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت: ما علی رغم اطمینان و تضمینهای آمریکا، هنوز نگران حمله زمینی احتمالی ترکیه هستیم.
وی افزود: پس از استقرار بیسابقه تجهیزات ارتش ترکیه در مناطق مرزی، از آمریکا می خواهیم که پیام قوی تری به آنکارا ارسال کند.
این اظهارات پس از آن بیان شد که ابراهیم کالین سخنگوی دولت ترکیه امروز گفت: عملیات نظامی در شمال سوریه علیه گروهک های تروریستی ممکن است هر لحظه آغاز شود.
وی افزود: ترکیه خواستار دور شدن گروه موسوم به "نیروهای دموکراتیک سوریه" (قسد) از مرزهایش به عمق ۳۰ کیلومتر است.
کالین در عین حال ادعا کرد: "عملیات نظامی در شمال سوریه می تواند یکپارچگی خاک سوریه را حفظ کند."
سخنگوی دولت ترکیه گفت: این عملیات نظامی ممکن به روش های مختلف انجام شود و آنکارا زمان و روش انجام آن را مشخص می کند.
وی مدعی شد: آنکارا طی عملیات هوایی در شمال سوریه و عراق با مسکو هماهنگی انجام داده بود.
پیش از این رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه در سخنانی گفت: نیروهای نظامی ترکیه به عملیات خود تا نابودی کامل گروههای تروریستی ادامه خواهند داد.
اردوغان افزود: ما برای مبارزه با گروههای تروریستی از هیچکس اجازه نمیگیریم.
ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانهای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.
رئیس جمهوری ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».
این موضعگیری های دولت ترکیه درحالی است که دولت دمشق بارها ترکیه را "اشغالگر و حامی گروههای تروریستی در سوریه و از عوامل اصلی رنج و مشکلات سوری ها" معرفی کرده و خواهان "پایان این اشغالگری و حمایت از گروههای تروریستی" شده است. در همین راستا، بشار الجعفری معاون وزیر خارجه سوریه شهریورماه ۱۴۰۱درباره علل طولانی شدن بحران این کشور گفته بود که آمریکای اشغالگر حامی تروریستها و سارق منابع ملت سوریه است و ترکیه نقش ویرانگری از طریق ترانزیت تروریست ها ایفا می کند.
بشار الجعفری شهریورماه در دیدار طارق تلاحمه معاون مدیر دفتر سازمان ملل در زمینه هماهنگی امور بشردوستانه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (اوچا) "پیامدهای خطرناک دخالت های خارجی در امور داخلی سوریه و طولانی کردن بحران این کشور و خصوصا نقش ویران کننده ترکیه در تشدید بحران سوریه و اقدام آنکارا در نقض قوانین و موازین بین المللی از طریق عبور دادن تروریست ها و دستاویز قرار دادن پرونده آب در شمال سوریه و نیز نقش اشغالگران آمریکایی در حمایت از گروهک های تروریستی و تاثیر انسانی غارت منابع ملی سوریه از سوی این اشغالگران بر اوضاع ملت سوریه را تشریح کرده بود".
نظر شما