۸ آذر ۱۴۰۱، ۱۶:۳۶
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 84956956
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بندرانزلی ظرفیت صادراتی و ترانزیتی ۲۰ میلیون تن کالا را دارد

رشت - ایرنا - مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزادو ویژه اقتصادی؛ منطقه آزاد انزلی را از پرظرفیت ترین مناطق آزاد کشور دانست و گفت : بنادر انزلی و کاسپین از ظرفیت های این منطقه در صادرات و ترانزیت کالا هستند که با اجرای طرح های توسعه این ظرفیت تا ۲۰ میلیون تن قابل افزایش است.

حجت الله عبدالملکی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در چارچوب اقتصاد مقاومتی مسئولیت برونگرایی اقتصاد کشور بر عهده مناطق آزاد است، بیان کرد: بزودی خطوط ریلی رشت - کاسپین تکمیل می شود و کشور روسیه نیز خواستار تکمیل این زیرساخت در کشور ماست.

وی عنوان کرد: با راه اندازی حمل و نقل ریلی می توان بخشی از ترانزیت کشور از این مسیر انجام شود.
عبدالملکی افزود: در صورت تکمیل زیرساختها مقدار قابل ملاحظه ای از ترانزیت کشور از بنادر انزلی و کاسپین انجام خواهد شد از این رو در حوزه حمل و نقل برای توسعه ظرفیت های زیر ساختی برنامه های خوبی در نظر داریم.

وی عنوان کرد: با تکمیل زنجیره حمل و نقل ترکیبی و ساخت اسکله های رو رو ریلی و خودرویی گام های بسیار عالی در راستای توسعه اقتصادی این استان و کشوربرداشته می شود.

وی تصریح کرد: هم اکنون تفاهمی بین مناطق آزاد ایرانی انزلی و چابهار با مناطق روسی لوتوس و مسکو در حال انجام است که اتفاقی کم سابقه را در ماههای آتی رقم می زند.

وی تاکید کرد: راه اندازی خط ترانزیتی بین این چهار منطقه حجم ترانزیت سرزمینی از جمهوری اسلامی را به طرز قابل توجهی افزایش می دهد و به موازات آن در حوزه ساختار نیز برونگرایی و یا ورود به اقتصاد جهانی از دریچه مناطق آزاد تقویت خواهد شد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی گفت: الان ظرفیت منطقه آزاد انزلی پر شده است و واحد های صنعتی زیادی در منطقه فعال شده اند و تولید می کنند.

عبدالملکی با تاکیر تقویت سرمایه گذاری خارجی در این منطقه افزود: تقویت سرمایه گذاری خارجی و تامین مالی بین المللی از طریق مناطق آزاد از اهداف اصلی این مناطق است.

وی گفت: درآمد ۲۰ میلیون دلاری صادرات از تولیدات مناطق آزاد عدد مطلوبی نیست و باید در تولیدات صادراتی بیش از تولیدات سرزمین اصلی باشد

وی خاطر نشان کرد: برای الحاق طرح توسعه سرزمینی منطقه آزاد انزلی نیز اعلام آمادگی کردیم تا از ظرفیت سرمایه گذاران خارجی بویژه آنها که دغدغه صادراتی دارند بهره گرفته شود.

وی یکی از شاخص های خوب مناطق آزاد را ارزش تولیدات آن به ازای یک متر مربع در مناطق آزاد دانست که از میانگین کشور بالاتر است و گفت: در این مناطق محصولات با ارزش افزوده بالاتر تولید می شود و تعداد قابل ملاحظه‌ای شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها در این منطقه مستقر هستند و مزیت ویژه در این بخش محسوب می شود.

عبدالملکی خاطر نشان کرد: این منطقه به لحاظ سکونتگاهی جای مطلوبی برای جامعه علمی و نوآور است به همین منظور قابلیت آن را دارد که شرکتهای دانش بنیان بیشتری را جذب کند. شرکت هایی نیز در این منطقه وجود دارند که محصولاتی تولید می‌کنند که قابلیت صادراتی دارد لذا از مسئولان می خواهم از امکانات و فرصت های این منطقه برای تقویت اقتصاد دانش بنیان و استقرار واحدهای نوآور استفاده کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha