مانع اصلی تحقق طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری نقص "سامانه ثبت اطلاعات" است

گناباد- ایرنا- رییس اداره خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: اجرای کامل تعرفه گذاری خدمات پرستاری به عنوان یکی از دغدغه های فعالان این بخش نیازمند رفع نقص و تکمیل سامانه های ثبت اطلاعات (اچ. آی. اس) است.

سمانه نجفی روز شنبه در گفت و گو خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به این که در سامانه های ثبت اطلاعات، بسترهای لازم همچون ثبت نام پرستار در هر شیفت کاری ایجاد نشده است امکان توزیع دقیق درآمد بر اساس دستورالعمل های ابلاغی وجود ندارد.

وی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمانهای بیمه گر خواست که مسوولان این سامانه ها را مجاب به ایجاد بسترهای لازم برای ثبت و تکمیل این اطلاعات کنند.

رییس اداره خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: پس از فراهم شدن زیرساختهای لازم، حسابرسی دقیق و عادلانه در خصوص نحوه توزیع تعرفه خدمات پرستاری انجام می شود و مبلغ واریز شده به حساب پرستاران در صورتی که کاهش پیدا کرده بود ترمیم می شود و در غیر این صورت برای ماه های آینده لحاظ و پرداخت خواهد شد.

نجفی افزود: تعرفه های خدمات پرستاری هم اکنون به حساب بیمارستانها و مراکز درمانی واریز می شود ولی بعد از ایجاد بسترهای لازم و ثبت نام پرستار در هر شیفت کاری در سامانه های اطلاعاتی مشکلات فعالان این بخش کاهش می یابد و از مزایای آن بهره مند می شوند.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی گناباد مبالغی را در قالب طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری به پرستاران شاغل در مراکز درمانی شامل اتاق عمل، هوشبر، بهیار و کمک پرستار به صورت علی الحساب پرداخت کرده است.

رییس اداره خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد در خصوص اقدامات این دانشگاه در زمینه کاهش مشکلات و پرداخت های عادلانه حقوق پرستاران شرکتی و طرحی هم گفت: تمام تلاش مسوولان و به ویژه ریاست این دانشگاه به دنبال سرعت بخشی در پرداخت حقوق و مزایا و کارانه کادر درمان به خصوص کادر پرستاری هستند و پرداخت حقوق نیروهای شرکتی که در قالب کادر پرستاری مشغول به کار هستند به صورت ماهانه و به روز توسط شرکتها انجام می شود.

نجفی افزود: پرداخت مبالغ فوق العاده برای پرستارانی که در زمان شیوع ویروس همه گیر کرونا فعالیت داشتند نیازمند توجه نمایندگان و مصوبه مجلس شورای اسلامی است و معاونت پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این مساله را پیگیری می کند.

وی ادامه داد: از مجموع ۴۴۱ پرستار شاغل به کار در بیمارستانهای علامه بهلول گنابادی و آیت الله مدنی بجستان ۳۱ نفر معادل هفت درصد این تعداد به صورت استخدام شرکتی مشغول به کارند که ۲۶ نفر آنان کمک پرستار هستند که در قالب شرکتهای پیمانکاری به صورت برون سپاری فعالیت می کنند.

رییس اداره خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: با تبدیل وضعیت های استخدامی اخیر در قالب قانون ایثارگری، نسبت کادر پرستاری به تخت در شهرستانهای گناباد و بجستان متناسب با ضریب اشغال تخت های بیمارستانی است و از این نظر در حد مطلوبی قرار داریم.

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سال ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که تاکنون اجرایی نشده است و دولت سیزدهم پس از سال ها انتظار وارد مرحله اجرایی آن شده است.

بر اساس قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شده استاندارد بسته‌های خدمات، تشخیصی و درمانی کادر پرستاری موضوع ماده (۱۶) قانون سازمان نظام پرستاری را در همه مراکز بهداشتی و درمانی کشور تعیین و به استناد قانون بیمه همگانی با هماهنگی وزارت رفاه در چارچوب سرانه مصوب و تعرفه سالانه پس از تصویب شورای عالی بیمه و هیأت وزیران اجرا کند.

دانشگاه علوم پزشکی گناباد با ۲ بیمارستان علامه بهلول گنابادی و آیت الله مدنی، ۱۷ مرکز سلامت، ۴۶ خانه بهداشت و ۱۶ پایگاه اورژانس و یک پایگاه اورژانس هوایی مشغول ارائه خدمت به مردم شهرستان های گناباد و بجستان در جنوب خراسان رضوی است.
بیش از ۱۴۰ هزار نفر از مردم این شهرستانها زیر پوشش خدمات دانشگاه علوم پزشکی گناباد قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha