دکتر ایوب توکلیان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حدود ۱۵ درصد از بیماران مبتلا به دیابت در طول زندگی خود دچار زخمهای دیابت می شوند که زخم پای دیابتی و قطع اندام یکی از عوارض خطرناک این بیماری است.
وی اظهار داشت: میزان قطع عضو ناشی از ابتلا به دیابت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد به طور میانگین سالانه حدود ۸۰۰ مورد است که این عدد رقم خوبی نیست.
توکلیان ادامه داد: سالانه حدود ۷۰۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت در بیمارستانهای کشور بستری می شوند که هزینه این بستری چیزی حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان برآورد شده است که این موضوع تبعات مختلفی داشته و فشار زیادی به اقتصاد کشور وارد میکند، لذا کنترل صحیح دیابت از مرحله پیشگیری تا مراحل بعدی آن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۴۰ هزار بیمار جدید مبتلا به دیابت در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در سامانه سینا ثبت شده است که از این میان ۱۲۷ هزار نفر مبتلا به دیابت نوع ۲ و بقیه مبتلا به دیابت نوع یک هستند.
وی با بیان اینکه طبق آمار هم اکنون ۱۴ درصد افراد بالای ۲۵ سال خراسان رضوی مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، اظهار داشت: اکنون تعداد کل بیماران دیابتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۷۱۴ هزار بیمار است که ۵۰۰ هزار نفر از آنان در مشهد و بقیه در سایر شهرستانهای زیر پوشش این دانشگاه ساکن هستند.
دکتر توکلیان افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از پنج میلیون قلم انسولین به بیماران دیابتی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در سامانه سینا ثبت نام کرده بودند، توزیع شده است.
وی ادامه داد: کلیه بیماران مبتلا به دیابت میتوانند با مراجعه به سامانه بیماریهای نادر به آدرس https://rda.behdasht.gov.ir/ با جستجوی کد ملی از ثبت اطلاعاتشان در سامانه مذکور اطمینان حاصل کنند و در صورت عدم ثبت اطلاعات با در دست داشتن مدارک بیماری و آخرین آزمایشات به مراکز معرفی شده در سامانه مذکور مراجعه نمایند.
جانشین معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: علاوه بر مراکز بهداشتی در بیمارستانهای قائم(عج)، امام رضا(ع)، منتصریه و شهید هاشمینژاد مشهد ثبت اطلاعات بیماران در سامانه بیماریهای نادر انجام میشود.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.
نظر شما