«ابراهیم شاقاسمی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره جزئیات مطالعات انجام شده پیرامون سد چم شیر افزود: بنده از ابتدا در جریان برنامه مطالعات سد چم شیر از دهه ۷۰ بودم، در مسئله مطالعات زیستمحیطی، شرکت رویان بهعنوان شرکت مورد اطمینان و امین سازمان حفاظت محیطزیست، مطالعات گستردهای انجام داد که بیش از ۲۰ جلد گزارش منتهی و در نهایت با بررسیهای دقیق، مجوز زیستمحیطی سد صادر شد.
وی ادامه داد: هیچ تغییر تأثیرگذاری بعد از صدور گزارش محیط زیستی در ساختمان سد ایجاد نشده است.
این استاد دانشگاه تهران گفت: یکی از مهمترین موارد در نظر گرفته شده در ساختمان سد که در ابتدا محل گفتوگوهای کارشناسی و بررسیهای دقیق بود، مسئله حضور سازند گچساران در حدود ۳۶ درصد از فضای مخزن سد چم شیر است.
سازند گچساران در مخزن سد چم شیر به طور کامل مطالعه شد
وی خاطرنشان کرد: موضوع سازند گساران در مخزن سد چم شیر در مدلسازیهای دقیق بررسی شد و اثر کامل این سازند بر کیفیت آب مخزن سد چم شیر در نتایج گزارشهای کارشناسی ارائه شده است.
شاقاسمی درباره گمانههای اکتشافی متعدد زده شده و نتایج بهدستآمده از این مسائل، گفت: بر اساس اطلاعات برداشت شده، نزدیکترین فاصله ممبر نمکی با سطح در محدوده مخزن 300 متر است و در طول دوره بهرهبرداری سد، شاهد تماس ممبر نمکی گچساران با مخزن چشمیر نخواهیم بود.
وی ادامه داد: یک شرکت مشاور نفتی در سالهای اخیر، ادعا کرد که سازند گچساران در مخزن رخنمون دارد که این ادعا در همان سالها با مطالعات دقیق رد شد و مشخص شد ادعای بدون منبعی است.
این استاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: مسائل محیط زیستی در صد چم شیر تمام کنترل شده و همزمان با آبگیری این سد، حیات پاییندست رودخانه شور زهره از جمله مناطق شرق خوزستان و بوشهر احیا خواهد شد.
به گزارش ایرنا پیشتر معاونت محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: بررسی دقیق طرح سد چَم شیر از دیدگاه محیطزیستی با همکاری دستگاههای مسئول و نظارتی همچنین با لحاظ کردن گزارش تدوین شده توسط مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در حال انجام است که اطلاعات تکمیلی آن متعاقباً اعلام خواهد شد.
نظر شما