به گزارش ایرنا ، ابوالفضل کرمانی شنبه در حاشیه بازدید از مرکز اتیسم شهرستان پردیس به مناسبت ۱۲ آذر روز جهانی معلولان به خبرنگاران افزود: مرکز نگهداری افراد دارای اتیسم در پردیس تنها مرکز از شرق استان در محدوده جاجرود تا فیروز کوه است.
وی ادامه داد: مسئولان این مرکز به دلیل استیجاری بودن ملک و محدودیت جا مشکلات زیادی برای نگهداری از افراد دارای اتیسم دارند و نمی توانند افراد متقاضی را پذیرش کنند.
کرمانی با بیان اینکه در این مرکز ۶۰ کودک و نوجوان نگهداری می شوند، توضیح داد: فرهنگ سازی برای معاینه به موقع کودکانی که دارای نشانه های اتیسم هستند ضروری است تا خانواده ها بدون انکار بیماری فرزند خود را برای آموزش به مراکز طیف اتیسم بیاورند.
وی ضمن قدردانی از شرکت عمران و فرمانداری شهرستان، اظهار داشت: سال گذشته قطعه زمینی با کاربری درمانی به این مرکز واگذار شد که متاسفانه زمین با کاربری درمانی هزینه بسیار بالایی دارد و از مسئولان مرتبط در خواست و انتظار داریم که نگاه به این زمین تجاری نباشد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان پردیس ادامه داد: در نظر گرفتن زمان تنفس برای پرداخت اقساط زمین واگذار شده راهگشا است تا بتوانیم در طی مدت تنفس در نظر گرفته شده با کمک خیرین بتوانیم برای تامین هزینه خرید و ساخت اقدام کنیم.
کرمانی گفت: یارانه هر یک از کودکان و نوجوانان تحت پوشش در مرکز تنها یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که رقم ناچیزی برای رسیدگی به امور افراد تحت پوشش است.
وی ابراز امیدواری کرد که با کمک خیران و مسئولان بتوانند در زمین واگذار شده یک مرکز نگهداری طیف اتیسم، یک مرکز آموزش و رسیدگی به معلولان جسمی و حرکتی و یک اقامتگاه موقت برای افراد طیف اتیسم برای نگهداری کوتاه مدت کودکانی که والدین آنها به سفر و یا مراسم مختلف می روند ساخته شود.
والدین فرزندان خود را در سن طلایی به مراکز طیف اتیسم بیاورند
مدیر مرکز طیف اتیسم شهر پردیس به خبرنگاران گفت: والدین دیر صحبت کردن و دیر به راه افتادن کودک خود را انکار نکنند و با مشاهده هر نشانه ای فرزند خود را برای سنجش به مراکز نگهداری و آموزش اتیسم بیاورند.
محمد حسین گودرزی با بیان اینکه از هر ۶۸ نفر یک نفر دچار این اختلال است، توضیح داد: در ۱۵ سال گذشته این اختلال در کشور ما شکل رسمی تری پیدا کرده، پیش از این تمام تشخیص ها به عنوان ناتوانی ذهنی مطرح می شد و الان با ابزارهای موجود که بومی سازی شده تشخیص اختلال تا حدی راحت تر شده و بسیاری از ناتوانی های ذهنی تشخیص داده شده در طیف اتیسم قرار گرفته است.
وی ادامه داد: علائم این بیماری از ۲ سالگی به بعد خود را نشان می دهد، بی توجهی کودک به صدا زدن نشانه ناشنوایی نیست و می تواند یکی از علائم ابتلای کودک به اتیسم باشد، سن طلایی تشخیص و غربالگری از ۲ تا ۵ سال است.
مدیر مرکز طیف اتیسم شهر پردیس توضیح داد: این بیماری با دارو خوب نمی شود و فرد در طیف باقی خواهد ماند، در این مراکز تلاش می شود که وضعیت کودکان به بچه های عادی نزدیک تر بشود.
گودرزی با اشاره به وضعیت درمانی یکی از پسران ۱۶ ساله مرکز، توضیح داد: یکی از فرزندان مرکز به مدرسه نرفته وتوسط والدین خود با سواد شده و در حال حاضر فارسی را روان می خواند و انگلیسی را هم تا حدی خوب می خواند و به فیلم های مستند حیوانات علاقمند است و اطلاعات عمومی خوبی دارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر ۲۰ نفر در نوبت پذیرش مرکز هستند که به دلیل محدودیت جا امکان پذیرش نداریم و از مسئولان درخواست و انتظار داریم تا به مشکلات این مرکز توجه ویژه داشته باشند تا بتوانیم افراد بیشتری را تحت پوشش بگیریم.
شهرستان پردیس با جمعیتی در حدود ۳۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.
نظر شما