به گزارش ایرنا؛ «بهرام رمضانی» روز دوشنبه در نشستی خبری به پتانسیل تولید چغندر به عنوان ماده اولیه کارخانه قند در استان اشاره کرد و افزود: براساس آمارهای رسمی امسال حدود یک میلیون تن چغندرقند در استان کرمانشاه تولید می شود که این ظرفیت بالایی برای کارخانه های قند استان است.
وی با بیان اینکه اکنون ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آباد غرب در استان کرمانشاه فعال است، گفت: ظرفیت این ۲ کارخانه در مجموع فرآوری ۶۰۰ هزار تن چغندرقند است و حدود ۶۰۰ هزار تن دیگر از محصول تولیدی استان به خارج از استان ارسال می شود.
رمضانی یکی از مناطق مستعد برای کشت چغندرقند را شهرستان سرپل ذهاب اعلام کرد و گفت: سال گذشته کارخانه قند بیستون ۶۵ هزار تن محصول چغندرقند از این شهرستان تحویل گرفت و امسال هم براساس قرارداد منعقد شده تا ۲۰۰ هزار تن آنجا پتانسیل تولید دارد.
مدیرعامل کارخانه قند بیستون در ادامه با بیان اینکه در گذشته ما از استان خوزستان چغندرقند خریداری می کردیم، گفت: اکنون و باتوجه به توسعه کشت این محصول در استان کرمانشاه خرید خارج از استان را قطع کرده ایم و همه چغندر مورد نیاز شرکت را از استان تامین می کنیم.
عدم اعلام قیمت شکر به کارخانههای قند فشار وارد میکند
مدیرعامل شرکت قند بیستون در ادامه این نشست خبری با اعلام اینکه ۹ ماه از سال گذشته و تاکنون قیمت شکر اعلام نشده است، گفت: ما اکنون شکر را به قیمت سال گذشته و کیلویی حدود ۱۸ هزار تومان می فروشیم در حالیکه چغندرقند و سایر هزینه های جاری را براساس قیمت امسال پرداخت میکنیم و این وضعیت نقدینگی کارخانه های قند را تحت شعاع قرار داده و به مشکل برخورد کرده ایم.
رمضانی همچنین از دولت خواست اوایل هر سال قیمت شکر را اعلام کند و همچنین واردات را به صورت مدیریت شده انجام دهد تا کارخانه های قند با مشکل روبرو نشوند.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد راه اندازی خط تولید قند در این کارخانه نیز گفت: به دلیل عدم توجیه اقتصادی، برنامه ای برای راه اندازی این خط نداریم.
مدیرعامل شرکت قند بیستون با بیان اینکه ۱۰۰ هزار تن چغندرقند پاییزه و ۲۵۰ هزار تن هم کشت بهاره در این شرکت خریداری شده است، گفت: پیش بینی تولید شکر در این کارخانه امسال حدود ۲۵ هزار تن است.
به گفته او اکنون ۱۴۰ نفر کارگر به صورت دایم و ۲۵۰ کارگر هم به صورت فصلی در کارخانه قند بیستون مشغول به کار هستند.
رمضانی در مورد طلبکاری این شرکت نیز توضیح داد که از سال ۹۳ شرکت قند بیستون ۲۰ میلیارد تومان از سازمان جهاد کشاو.رزی استان کرمانشاه طلبکار است.
و همچنین اضافه کرد: اکنون ۱۵۰ میلیارد تومان به کشاورزان بدهکار هستیم و به تدریج و در کمترین زمان بدهی این قشر زحمتکش را پرداخت می کنیم.
مدیرعامل شرکت قند بیستون همچنین در مورد رعایت شاخص های زیست محیطی در این کارخانه نیز گفت: ما به دنبال توسعه همه جانبه هستیم و در برنامه های توسعه ای هم شاخص های زیست محیطی کاملا دیده شده و موظف به رعایت این شاخص ها هستیم.
به گزارش ایرنا؛ تاریخ مونتاژ و اولین بهرهبرداری کارخانه قند بیستون سال ۱۳۴۲ است که ظرفیت اسمی اولیه آن یک هزار تن چغندر در شبانهروز بوده و ظرفیت اسمی کنونی آن ۲ هزار تن چغندر در شبانهروز است.
اکنون در کارخانه قند بیستون سالانه حدود ۴۰ هزار تن شکر تولید میشود و از حدود ۱۰ سال پیش خط تولید قند آن متوقف شده و به گفته مسوولان شرکت در صورت راهاندازی این خط میتوان اشتغال بیشتری ایجاد کرد.
براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه این استان ۹۴۶ هزار و ۸۷۱ هکتار زمین کشاورزی آبی و دیم دارد که سالانه بیش از چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصولات کشاورزی از آن برداشت میشود. بیش از یک میلیون تن چغندرقند در کشت بهاره این محصول در استان تولید میشود.
در استان کرمانشاه ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آبادغرب فعال است و مجوز سومین کارخانه قند کرمانشاه نیز در حال طی کردن مراحل صدور است.
نظر شما