محمدرضا کشاورزیان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای حفظ و حراست، پایداری پوشش گیاهی و تقویت مراتع شهرستان شاهرود بذر پاشی، قرق و عملیات بیولوژیک در ۵۰ هزار هکتار انجام شد.
وی با بیان اینکه پایش مراتع این شهرستان به طور مستمر در دستور کار است، ابراز داشت: مراتع سفید سنگ غزازان، خیرآباد سر تاغی، چاه غنی، وزرد تاغ خارتوران بخش بیارجمند و منطقه طرود از گونههای بومی قیچ، تاغ، درمنه و اشنان بذر پاشی شد.
کشاورزیان ادامه داد: بیشتر این سامانهها توسط بهرهبرداران سنگسری، فیروزکوهی و بومی منطقه مورد استفاده در فصل قشلاق به منظور تعلیف دام قرار میگیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود گفت: ۵۰ هزار هکتار از مراتع این شهرستان با هدف تقویت و پایداری پوشش گیاهی بذرپاشی شد.
۲ تن بذر گیاهان بومی بین مرتعداران توزیع میشود
وی با بیان اینکه ۲ تن بذر گیاهان بومی آماده توزیع بین مرتعداران است، افزود: این میزان بذر توسط اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان سمنان تهیه و بین مرتعداران دارای طرح برای کشت زمستانه و اصلاح مراتع توزیع میشود.
کشاورزیان با اشاره به اینکه اصلاح رویشگاه گونههای صنعتی و دارویی «وشق» در دستور کار است، تصریح کرد: بهرهبرداری از این گونه گیاهی سالانه موجب اشتغال هزاران نفر از افراد بومی شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شاهرود ادامه داد: رویشگاه گونههای «وشق» در شهرستان شاهرود یکی از رویشگاههای سالم کشور به لحاظ مدیریت مناسب، دانش بومی و حفاظت مطلوب منابع طبیعی به شمار میرود.
به گفته وی، اصلاح و احیای طرح بیولوژیک در مراتع آهنگران، چاه عروس و چاه رجب منطقه طرود شاهرود به وسعت ۷۰۰هکتار برنامه ریزی شده است.
به گزارش ایرنا، وسعت مراتع و عرصههای بیابانی شهرستان شاهرود به ترتیب حدود یک میلیون و ۷۵۰ هزار هکتار و ۲ میلیون ۳۰۰ هزار هکتار است.
از ۹.۷ میلیون هکتار وسعت استان سمنان، ۵۵ درصد نواحی بیابان و خشک، ۳۸.۵ درصد مراتع، ۲ درصد اراضی کشاورزی و ۳.۶ درصد جنگل است.
نظر شما