به گزارش ایرنا، صنعت یکی از مهمترین بخش های اقتصادی در ایجاد فرصت های شغلی پایدار است و با توجه به شعار سال این صنعت است که می تواند با کارآفرینی، نوآوری، ایجاد فرصتهای شغلی و افزایش درآمد راه را برای تحقق رهنمودهای مورد نظر مقام معظم رهبری فراهم کند.
در دهه اخیر، صنعت کشور به سبب تحریم ها و فشارهای اقتصادی بسیار و افزایش هزینه های تولید، نرخ تورم، نبود سرمایه در گردش و ناتوانی در پرداخت تسهیلات، نوسان های نرخ ارز، کمبود نقدینگی و موارد مشابه در بعضی از بخش ها شاهد رکود شد و پیامدهایی چون زیان بلندمدت، ورشکستگی و توقف تولید یا کاهش کمیت و کیفیت را به همراه داشت.
دولت سیزدهم به کمک تولید آمده و با حمایت از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی پیگیر رفع مشکلات واحدهای تولیدی است و با برنامهریزی و تامین زیرساخت ها و حمایت از کسب و کارها و بنگاه های کوچک به تولید کنندگان دلگرمی می دهد.
استان پرظرفیت کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانههای خروشان، ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد آبهای سطحی، ۲۰ درصد جنگلهای حوزه زاگرس، بیش از ۳۰۰ جاذبه کم نظیر گردشگری کشوررا در دل خود جای داده که بهره گیری اصولی از هر کدام از این قابلیت ها می تواند استان را بر مدار توسعه متوازن و پایدار قرار دهد.
برخورداری از تولیدات متنوع کشاورزی، باغی، ماهیان سرد آبی، دام و طیور، صنایع دستی و بومی، داشتن جاذبه های کم نظیر گردشگری بویژه اکوتوریسم، گیاهان دارویی نادر، برخورداری از معادن و ذخایر معدنی از مهمترین ظرفیت های سرمایه گذاری در این استان بشمار می رود.
با وجود این همه ظرفیت تناسب چندانی میان این داشته ها و گردش چرخ تولید در واحد های صنعتی در ابعاد گسترده وجود ندارد و طی سالیان متمادی واحد های بسیاری هم حتی از ریل تولید خارج شده اند.
احیای واحدهای تولیدی یکی از ابزارهای تحقق رشد اقتصادی
به گفته معاون اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد، برای تحقق رشد اقتصادی ۹ درصدی استان ۲ روش باید اتخاذ گردد که این رشد ۹ درصدی یک هدفگذاری فوق العاده بالایی است که در سال های گذشته هیچگاه محقق نشده است.
وی ادامه داد: استان این قابلیت را دارد که به سمت رشد اقتصادی ۹ درصدی حرکت کند و یکی از ابزارهای مهم برای تحقق رشد ۹ درصدی احیای واحدهای راکد است.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: واحدهای بزرگی هم اینک در استان در دست احیا هستند که از جمله مهم ترین انها ماشین سازی گچساران بوده که پس از سال ها تعطیلی با اشتغال ۱۰۰ نفر به چرخه تولید بازگشته است.
وی بیان کرد: واحد تولیدی نوشابه در بویراحمد نیز یکی از این واحدها بوده که پس از ۱۲ سال تعطیلی در حوزه تامین آب معدنی به چرخه تولید برگردانده شده و هم اینک بازار مطلوبی دارد.
بازگشت امید به زندگی کارگران با احیای واحد های راکد
کارخانه آب معدنی چویل دنا در کهگیلویه و بویراحمد به عنوان بزرگترین تعاونی مردمی کشور به همت دولت سیزدهم و ستاد فرمان امام (ره) پس از هفت سال رکود حدود یکسالی است که به چرخه تولید برگشت که پس از مدتی دوباره بنا به ایرادات گرفته شده از سوی سازمان غذا و داروی استان در آستانه تعطیلی قرار گرفت.
اما در حال حاضر با پذیرفتن یک سری تعهدات کارخانه شروع به کار کرده است و قرار شده تا ۶ ماه دیگر معایب را رفع کند.
مدیرعامل کارخانه آب معدنی چویل دنا می گوید: ۲۰ نفر در خط تولید و ۱۵ نفر در خط توزیع فعالیت داشتند و همگی در آستانه بیکاری قرار گرفته بودند که هم اینک با یک فرجه زمانی ۶ ماهه از سازمان غذا و دارو این کارخانه به ریل تولید بازگشته است.
یکی از کارگران کارخانه آب معدنی چویل دنا در شهرستان سی سخت پس از بازگشت به کار این واحد تولیدی به ایرنا، گفت: امنیت شغلی برای ما کارگران بسیار مهم است و با برگشت مجدد این کاخانه به ریل تولید وضعیت زندگی و معیشت خانواده مان بهبود یافته است.
حسین محمدی تاکید کرد: رکود به نفع هیچ یک از کارگران نیست زیرا با تعطیلی و خانه نشینی بسیاری از کارگران دچار آسیب های اجتماعی می شوند.
۴۰ واحد صنعتی قابل احیای شناسایی شده در استان
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۰ واحد صنعتی قابل احیا شناسایی شده در شهرک های صنعتی این استان وجود دارد که تعدادی از آنها تا پایان سال به چرخه تولید باز خواهند گشت.
دارا فرامرزی افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۱۱ واحد صنعتی غیرفعال در این استان احیا شده و به چرخه تولید بازگشته است .
فرامرزی عنوان کرد: با راه اندازی مجدد ۱۱ واحد راکد در ۶ ماهه امسال ۱۷۴ نفر در بخش صنعت صاحب شغل و درآمد شده اند.
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: همچنین این تعداد واحد راکد یا غیر فعال با سرمایه گذاری بیش از ۸۵۷ میلیارد ریال به چرخه تولید برگشتند.
وی ادامه داد: از مجموع این حجم سرمایه گذاری ۷۴۴ میلیارد ریال مربوط به سرمایه گذاران و ۱۱۲ میلیارد ریال تسهیلات بوده است.
فرامرزی تصریح کرد: چنانچه تسهیلات سرمایه در گردش جهت تامین مواد اولیه برای واحد هایی که امسال به چرخه تولید برگشته اند تامین نشود احتمال اختلال در ادامه فعالیت آن ها وجود خواهد داشت.
احیای واحد های صنعتی ۳۸۰ نفر اشتغال ایجاد کرد
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: در راستای سیاست های دولت سیزدهم برای احیای کارخانهها و واحدهای تولیدی راکد یا نیمه تعطیل و تحقق رشد اقتصادی استان، ۱۹ طرح تولیدی راکد در این استان طی یکسال گذشته تاکنون احیا و به فرآیند تولید بازگشتند.
عسکری ، میزان سرمایه گذاری این تعداد واحد تولیدی احیا شده را ۳۶۰ میلیارد تومان با اشتغالزایی ۳۸۰ نفر عنوان کرد .
وی افزود: طرح های راکد و مشکل دار در کارگروه رفع موانع تولید بررسی و مشکل آن ها رفع می شود و حتی اگر چندین بار در کارگروه مطرح شوند تا به نتیجه رسیدن کار ادامه خواهد یافت.
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: حمایت های این حوزه برای احیای واحدهای راکد با قوت ادامه دارد و این معاونت پذیرای سرمایه گذارانی است که طرح ان ها با مشکل روبرو شده است.
یک قدم تا افتتاح نماد صنعت یاسوج
معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: کارخانه قند یاسوج نیز یکی از واحدهای صنعتی مهم استان و یا به تعبیری نماد صنعت استان است که پس از هفت سال تعطیلی احیای آن در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این کارخانه بیش از آن که یک واحد صنعتی باشد یک پارامتر اجتماعی در استان کهگیلویه و بویراحمد محسوب می شود.
عسکری تصریح کرد: بالغ بر ۷۰ درصد خط این واحد تولیدی احیا و بازسازی شده است و حداکثر اسفندماه به بهره برداری می رسد.
با راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج زمینه اشتغال ۲۰۰ نفر در این طرح مهم صنعتی فراهم خواهد شد.
عملیات اجرایی کارخانه قند یاسوج در سال ۱۳۴۴ و با ظرفیت اسمی تولید روزانه یک هزار تُن قند و شکر آغاز شد و سال ۱۳۴۶ نیز به بهره برداری رسید.
پس از مدتی این کارخانه با معضلات فراوانی دست و پنجه نرم کرد و از سال ۱۳۸۷ فعالیت خود را به طور مجدد آغاز کرد اما سایه مشکلاتی شامل معوق ماندن حقوق، مزایا و بیمه کارگران، قدیمی بودن تجهیزات، کمبود اعتبار برای نوسازی قطعات فنی و نبود چغندر قند دست از سر این کارخانه برنداشت و تا توانست کمر این کارخانه را خم کرد.
کارخانه قند یاسوج از دی ماه ۱۳۹۵ به سرمایه گذار بخش خصوصی و اهل کهگیلویه و بویراحمد واگذار شد که بنا به دلایلی راکد و یا نیمه فعال ماند.
۱۷ کارخانه راکد شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد احیا شد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ۱۷ واحد تولیدی راکد شهرک های صنعتی استان احیا شده است.
سید هاشم موسوی جهان آباد اظهار داشت:این واحدهای صنعتی و تولیدی به دلایل مختلف از جمله نیاز به تعمیر و نوسازی، نیاز به خرید تجهیزات جدید، تامین سرمایه در گردش یا بدهکاری های مالیاتی و تامین اجتماعی از فعالیت های تولیدی بازمانده بودند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده با بازگشت واحدهای تولیدی مذکور به چرخه تولید را ۱۸۲ نفر برآورد کرد.
وی با اشاره به اهمیت احیای واحدهای تولیدی راکد در ایجاد اشتغال و رونق تولید با سرمایه کمتر تاکید کرد که تلاش برای بازگرداندن واحدهای تولیدی راکد به فعالیت تولیدی از برنامه های شاخص دولت سیزدهم در حوزه شهرک های صنعتی استان است.
تاکنون ۳۴۸ واحد تولیدی یا خدماتی در شهرک های صنعتی استان بهره برداری شده که از این تعداد ۲۴۱ واحد معادل ۶۹درصد فعال و ۱۰۷ واحد معادل ۳۱ درصد غیرفعال هستند.
تعداد فرصت های شغلی ایجاد شده در شهرک های صنعتی استان پنج هزار و ۵۰۰ نفر برآورد کرد.
جلوگیری از رکود ۵۴ واحد تولیدی استان در ستاد قضایی رفع موانع تولید
سید عیسی حسنی معاون قضایی و اجتماعی پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اظهار کرد: جلوگیری از رکود و ورشکستگی ۵۴ واحد تولیدی در استان در ستاد قضایی رفع موانع تولید و نجات بیش از یک هزار و ۲۰۰ شغل در این ستاد از مهمترین اقدامات قضایی ستاد بوده است.
وی بیان کرد: در برخی از صنایع مادر استان اقداماتی در حال انجام است که هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است و اگر وارد چرخه تولید شوند آمارهای تولید و اشتغال خیلی بیشتر خواهد بود.
حسنی در خصوص حمایت از طرح های دانش بنیان در استان، ابراز داشت: حمایت از طرح ها و کارگاه های دانش بنیان در استان در مرحله ورشکستگی بودند و وارد چرخه تولید شدند و درآمدی بسیار خوبی دارند و بیش از ۲۰۰ شغل ایجاد کرده اند.
کمک دولت برای امهال بدهی واحدهای تولیدی کهگیلویه و بویراحمد
معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخشنامه امهال بدهی واحدهای تولیدی استان دارای بدهی غیرجاری با شرایط معین ، تا پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲ تمدید شد.
فرامرزی اظهار داشت: بر اساس مصوبات شورای پول و اعتبار، بانک های عامل و موسسات اعتباری موظفند، بنا به درخواست واحدهای تولیدی دارای مجوز از وزارت جهاد کشاورزی ، یا وزارت صنعت ، معدن و تجارت و یا وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی که به تشخیص و معرفی کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید در چارچوب ضوابط ابلاغی توسط وزارت صمت ، در بازپرداخت بدهی خود به بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی ، دچار مشکل شده اند و تمام یا بخشی از بدهی آن ها ، غیرجاری شده است ، بدهی واحدهای تولیدی مشمول را برای یک بار و حداکثر به مدت پنج سال ، با اخذ میزان ۷.۵ درصد از مانده بدهی و با دوره تنفس ۶ ماهه امهال نمایند.
وی افزود: مهلت اعتبار این بخشنامه، پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۲ است و واحدهای تولیدی متقاضی استفاده از این بخشنامه ، می توانند درخواست خود را به اداره کل صمت استان (دبیرخانه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان) ارائه کنند.
واگذاری زمین در شهرک های صنعتی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه واگذاری زمین به سرمایه گذاران از فعالیت های تحول آفرین شهرک های صنعتی است تاکید کرد: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۶۵هکتار زمین در قالب ۷۵قرارداد در شهرکهای صنعتی این استان به سرمایه گذاران واگذار شده است.
موسوی جهان آباد ابراز داشت:بیشترین واگذاری زمین شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد طی یک سال گذشته تاکنون در شهرک های صنعتی خان احمد و یاسوج چهار صورت گرفته است.
از ابتدای فعالیت شهرک های صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تاکنون ۳۰۰هکتار زمین در شهرکهای صنعتی این استان به سرمایه گذاران واگذار شده است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: مساحت زمین های شهرک های صنعتی این استان را یکهزار و ۵۴۱ هکتار برآورد کرد و افزود: از این میزان ۷۷۸ هکتار زمین صنعتی و بقیه شامل زیرساخت ها مانند جدول گذاری ،فضای سبز و غیره است.
وی عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد ۲۱ شهرک صنعتی مصوب و ۱۳ شهرک صنعتی در حال فعالیت دارد.
موسوی جهان آباد تاکید کرد: شهرک های صنعتی استان با امکانات مناسب آب، برق، گاز و خطوط تلفن و اینترنت آماده استقبال از سرمایه گذاران است.
تشکیل ستاد احیا واحدهای راکد در استان
معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: یکی از برنامههایی که برای اقتصاد استان داریم بازگشت واحدهای راکد و یا افزایش ظرفیت واحدهای موجود است.
عسکری افزود: کارگروه ستاد احیا واحدهای راکد در استان تشکیل شده و در هفته مشکل دو واحد تولیدی راکد بررسی میشود تا این واحدها هر چه سریعتر فعال و به چرخه تولید بازگردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اقتصاد کشور و استان نیازمند تقویت و رونق است.
در سال های اخیر تلاش های زیادی برای احیای واحدهای راکد صورت گرفته است اما همچنان واحدهای صنعتی بسیاری تعطیل هستند.
تعطیلی این واحدها در حالی است که میلیاردها تومان از منابع مالی این کشور صرف راه اندازی آنها شده است اما به دلایل گوناگونی در سال های گذشته، این سرمایه گذاری ها راکد شده بود.
امسال براساس برنامه ابلاغی راه اندازی و احیای ۲۶ واحد صنعتی و تولیدی در دستور کار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است و عزم دولت سیزدهم برای احیای این واحدها جزم است و در این راه باید همه توان متولیان حوزه صنعت و تولید کنندگان برای توسعه اقتصادی استان به کار گرفته شود.
در سال های اخیر تلاش های زیادی برای احیای واحدهای راکد صورت گرفته است اما همچنان واحدهای صنعتی بسیاری تعطیل هستند.
تعطیلی این واحدها در حالی است که میلیاردها تومان از منابع مالی این کشور صرف راه اندازی آنها شده است اما به دلایل گوناگونی در سال های گذشته، این سرمایه گذاری ها راکد شده بود.
نظر شما