به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، تارنمای خبری آمریکایی «هیل» با انتشار این خبر نوشت: تحقیقات به عمل آمده توسط موسسه نظرسنجی «پیو» (PEW) در ۱۹کشور جهان نشان می دهد درحالی که سایر کشورها نظری مثبت به شبکه های اجتماعی دارند اما در این میان افکار عمومی در آمریکا نسبت به این موضوع منفی است.
بنابراین گزارش ۶۴ درصد از پرسش شوندگان بزرگسال آمریکایی گفتهاند که شبکه های اجتماعی مانند توئیتر، اینستاگرام، فیس بوک و واتساپ تاثیرات بدی برروی دموکراسی داشته و تنها ۳۴ درصد دراین زمینه نظری مثبت داشته اند.
اینترنت نفاق سیاسی
این گزارش می افزاید، نتایج این تحقیق نشان داده که آمریکای ها نسبت به سایر کشورهایی که این پژوهش به عمل آمده، شبکه های اجتماعی موجود در بستر اینترنت را یکی از عوامل ایجاد نفاق و عمیق تر ساختن اختلافات سیاسی در این کشور می دانند.
بنابراین گزارش، تحقیقات پیو نشان داده ۷۹ درصد از آمریکایی ها معتقدند دسترسی به اینترنت و شبکه های اجتماعی موجب عمیق تر شدن اختلاف نظرات سیاسی مردم شده، و ۶۹ درصد نیز می گویند اینترنت و این شبکه ها باعث شده تا مردم از لحاظ اجتماعی کم تر به گفتمان سیاسی بپردازند.
به نوشته هیل: تحقیقات متعدد دیگری نیز که در این زمینه صورت گرفته نشان داده جریان سازی هایی که در این شبکه های اجتماعی با دادن اطلاعات غلط راه اندازی میشود بطور جدی قادر به تضیف دموکراسی در جامعه و یک تهدید بالقوه به شمار میرود.
این گزارش می افزاید: نتایج تحقیقات پیو که درمورد دیگر کشورهایی همچون فرانسه، انگلیس، استرالیا، کانادا، ژاپن، کره جنوبی، لهستان، مجارستان، یونان، ایتالیا، بلژیک، آلمان، اسپانیا، سوئد، مالزی، سنگاپور و نظایر آن به عمل آمده حاکی است ۵۷ درصد از پرسش شوندگان بر این باورند که این شبکه های اجتماعی عملکردی خوب برای دمکراسی ملی آنها داشته و تنها ۳۵ درصد گفته اند که این شبکه ها تاثیر بد بر روی دموکراسی دارند.
شبکه های اجتماعی کانون شایعه پراکنی
بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، ۸۴درصد از پرسش شوندگان در این ۱۹ کشور، معتقدند که شبکه های اجتماعی و دسترسی به اینترنت کانون هایی هستند که به راحتی می توان در آنها دست به شایعه پراکنی زد و اذهان عمومی را با دادن اطلاعات غلط تحت تاثیر قرار داد.
نتایج تحقیقات موسسه نظرسنجی پیو در این زمینه روز گذشته ۶ دسامبر ۲۰۲۲ برابر با ۱۵ آذرماه ۱۴۰۱ انتشار یافت.
نظر شما