اعتراض آرژانتینی‌ها به محکومیت معاون رئیس‌جمهوری

تهران - ایرنا - همزمان با تظاهرات صدها آرژانتینی در اعتراض به حکم دادگاه علیه «کریستینا فرناندز کرشنر» معاون رئیس‌جمهوری مقابل دادگاه فدرال بوئنوس آیرس، سران و مقام‌های سیاسی، این حکم جنجال‌برانگیز را «کودتای قضایی و جعلی» و «انتقام‌جویی سیاسی» توسط «مافیای قضایی» علیه «فردی بی گناه» توصیف کردند.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از پرنسا لاتینا، طرفداران و نظامیان حامی معاون رئیس‌جمهوری در تجمعی گسترده، اعتراض خود را به محکومیت ۶ سال زندان و محرومیت مادام‌العمر وی از تصدی پست‌های دولتی به دلیل کلاهبرداری و اختلاس یک میلیارد دلار در قبال واگذاری غیرقانونی طرح‌های ملی در دوران ریاست جمهوری خود (۲۰۰۳- ۲۰۱۵) ابراز کردند.

این بسیج عمومی با شعار «همه با کریستینا» آغاز شد و معترضان با سر دادن شعارهایی مانند «کریستینا رئیس‌جمهور»، حمایت خود را از رئیس‌جمهوری سابق ابراز کنند. اگر چه بسیاری انتظار دارند کرشنر در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۳ کاندید شود اما کرشنر اعلام کرد: نام من در هیچ برگه رایی نخواهد بود.

این حکم تا زمان صدور رای دادگاه تجدیدنظر در این خصوص قطعی نیست؛ روندی که ممکن است سال‌ها طول بکشد. در عین حال اگر او بتواند بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین پیروز شود، مادامی که رئیس‌جمهوری این کشور باشد از بازداشت مصون خواهد بود.

وی همچنین در انتقاد از حکم صادر شده گفت: در آرژانتین، یک دولت موازی و یک مافیای قضایی وجود دارد.

«آلبرتو فرناندز» رئیس‌جمهوری آرژانتین نیز در واکنش به محکومیت کرشنر گفت: ناعادلانه است، امروز در آرژانتین، یک فرد بی گناه محکوم شده است. کسی که قدرت‌ها سعی می‌کنند از طریق رسانه‌ها به او انگ بزنند و از طریق قضاتی که آخر هفته‌ها را در هواپیماهای شخصی و ویلاهای مجلل خود می‌گذرانند، تحت تعقیب قرار بگیرد.

کمتر از ۲۴ ساعت، پیش از اعلام حکم محکومیت کرشنر، آلبرتو فرناندز در پیامی از قوه قضائیه آرژانتین خواست تا فرآیند تحقیقات در مورد شماری از قاضی‌ها و دادستان‌ها و مقام‌های سابق به اتهام فساد احتمالی را آغاز کند. فرناندز در سخنرانی از طریق شبکه تلویزیونی دولتی گفت: حقایق از وخامت کیفیت و شرایط نهادی خبر می‌دهد که برخی از قضات، دادستان‌ها، مقام های سابق و بازرگانان در آن دست داشته و همگی درگیر یک بازی انحرافی رشوه بودند.

به نوشته خبرگزاری افه، حقایقی که رئیس‌جمهوری خواهان تحقیق در مورد آن است به سفر گروهی از قضات، دادستان‌ها، مقام های سابق دولتی و ماموران سابق آژانس اطلاعات فدرال به عمارت «جو لوئیس» تاجر بریتانیایی در لاگو اسکوندیدو، در پاتاگونیا آرژانتین با هواپیمای شخصی اشاره دارد.

اعتراض آرژانتینی‌ها به محکومیت معاون رئیس‌جمهوری

سران چپگرای آمریکای لاتین نیز همبستگی خود با کرشنر را ابراز کردند. «آندرس مانوئل لوپز اوبرادور» رئیس‌جمهوری مکزیک، حکم علیه کریستینا فرناندز را «انتقام جویی سیاسی و رذالت ضد دموکراتیک محافظه‌کاری» توصیف کرد.

«اوو مورالس» رئیس‌جمهوری سابق بولیوی نیز «کودتای قضایی و جعلی» علیه کرشنر را محکوم و اعلام کرد: پس از شکست در تلاش برای ترور کرشنر، امروز آن‌ها در تلاش برای حذف سیاسی او هستند.

این برای اولین بار است که یک معاون رئیس‌جمهوری در آرژانتین به اتهام ارتکاب جرم در زمانی که بر مسند ریاست جمهوری تکیه زده بود، محکوم می‌شود.

حامیان وی تهدید کرده بودند که در صورت محکومیت او کشور را فلج خواهند کرد. آنها مرکز شهر بوئنوس آیرس را مسدود و به سمت ساختمان دادگاه فدرال راهپیمایی کردند. آنها درحالی که پلیس سعی در سد کردن راه آنها را داشت درگیر شده و به طرفداری از او فریاد زده و بر طبل‌های همراه خود می‌کوبیدند.

فرناندز که از او به عنوان قدرتمندترین رهبر آرژانتین در قرن جاری یاد می‌شود، به تخلف در واگذاری غیرقانونی قراردادهای ملی به یک غول بزرگ ساختمانی نزدیک به اعضای خانواده خود متهم شده است.

این حکم قطعا شکاف‌های موجود در جامعه این کشور آمریکای جنوبی را عمیق‌تر می‌کند و این جامعه سیاست‌زده را دو قطبی خواهد کرد که در یک سوی آن حامیان فرناندز ۶۹ ساله به عنوان یک رهبر پوپولیست قرار خواهند داشت و در سوی دیگر کسانی قرار می‌گیرند که از وی متنفر هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha