به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا؛ نشست پرسش و پاسخ دانشجویی امروز ۱۶ آذر، همزمان با روز دانشجو با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است.
اسماعیلی پس از شنیدن نظرات دانشجویان با بیان این که راه حل مسائل کشور گفتگو و صحبت کردن است اظهار داشت: دشمن دوست ندارد ما چنین جمع هایی داشته باشیم و با هم گفتگو کنیم. من باید سعه صدر داشته باشم و صحبت دانشجویان با سلیقههای مختلف را بشنوم.
وی افزود: در دولت جدید با یک وضعیتی در حوزه فرهنگ مواجه بودیم. خودم با نقدهای بسیاری مسوولیت این کار را پذیرفتم. بعد از گذشت ۱۵ ماه می گویم در بسیاری از بخشها حرکتهای جدید و مهمی رخ داده است.
اسماعیلی با اشاره این که در وزارت ارشاد مسوولیت بیش از ۱۸ حوزه موضوعی را بر عهده دارد بیان کرد: من با یک سند تحولی کارم را شروع کردم و فصل به فصل و ماه به ماه این سند را بررسی میکنم. مسیر حرکت ما مسیر روشنی است. بیش از ۹۵ فیلم سینمایی امسال مجوز ساخت گرفتند. سال قبل ۷۰ فیلم و امسال ۷۵ فیلم برای جشنواره فیلم فجر ثبت نام کردهاند.
وزیر فرهنگ با بیان اینکه عده ای معیشت هنرمندان را به بازی های سیاسی گره میزنند توضیح داد: در ۴ ماهه اول امسال یعنی قبل محرم و صفر بیشترین حجم برنامه های هنر را داشتیم اما همزمان با اغتشاشات بسیاری از برنامهها تعطیل شد. برخی هنرمندان را تهدید می کنند و با فحاشی جلوی کارش را می گیرند. به همین خاطر بخش مهمی از اصحاب فرهنگ و هنر ما دچار مشکل معیشتی شده اند.
وی افزود: بهترین دوره ای که می شود همه مشکلات حوزه هنر را حل کرد همین دولت است. چون دولت متعهد به آزادی بیان و اهل گفتگو با هنرمندان است. سال ۹۸ دانشجویان و هنرمندان احکام قطعی در حال اجرا داشتند. حضرت آیت الله رییسی که رییس قوه قضاییه بودند نامهای نوشتند و برای همه درخواست عفو کرد. هنرمندانی که امروز علیه نظام صحبت می کنند، بعضا عفوی های سال ۹۸ هستند. آنها احکام زندان های چهارساله و هفت ساله داشتند.
اسماعیلی اعتراض را حق دانشجو و مردم خواند و گفت: اصل ۲۷ قانون اساسی را باید رعایت کنیم. ولی وقتی اعتراض میشود، عده ای سو استفاده می کنند. وقتی طرف با سلاح سرد و گرم به نیروی انتظامی حمله می کند دیگر اسمش اعتراض نیست و اغتشاش است. خود معترضان باید جلوی این اقدام را بگیرند و نگذارند از مطالبات مردمی ناامنی بیرون بیاید.
وی افزود: ما آماده حمایت از ایدههای دانشجویی هستیم. دست ما به سمت گروههای دانشجویی و نخبگان دراز است. به ما در حوزه مدیریت فرهنگ کمک کنید.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره سلبریتیها گفت: باید حوزه هنر را از انحصار چند نفر بیرون بیاوریم. حوزه هنر نباید در چند چهره خلاصه شود که با اخم آنها جامعه دچار التهاب و با خنده آنها دچار انبساط شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این که برای این کار برنامه ریزی دقیقی کرده ایم ادامه داد. به عنوان مثال قرارگاه محرومیت زدایی از حوزه فرهنگ و هنر را افتتاح کردهایم و ۱۴۰ هزار هنرآموز جدید را در مراکز و مناطق محروم داریم آموزش می دهیم. همچنین کانون های فرهنگی هنری مساجد را فعال و شعار بازگشت به مساجد را مطرح کردهایم.
بسیار امیدوار هستیم
اسماعیلی با بیان این که ما بسیار امیدوار هستیم بیان کرد: ما در حوزه فرهنگی باید امیدواری را با عمل مان به جوانان و دانشجویان بدهیم تا کشور به پیشرفت ادامه خواهد داد. منظور رهبر معظم انقلاب از اصلاح ساختارهای فرهنگ حوزه ارزش ها و هنجارها و گزاره امیدواری است. دشمن میخواهد ما را نسبت به آینده کشور و مسیر پیش رو ناامید کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا خودتان با خانواده به سینما می روید گفت: بله. من خانوادهام را مرتب به سینما میبرم. ما باید به فیلمی باید مجوز بدهیم که من با خانواده ام بتوانم بروم. موردی بوده که من نمی توانستم با بچه ۱۵ سالهام فیلمی را ببینم. پس معلوم بوده که فیلم اشکال داشته است. یک روز من این حرف را زدم و برخی گفتند شما میخواهید سلیقه مردم را به سلیقه خودتان تقلیل بدهید. من جواب دادم که به عنوان یک کارشناس این حوزه معتقدم سینما و کنسرت و تئاتر ما باید محلی برای خانواده ها باشد. هر کسی سینمای خانواده محور را نقض کند، دارد از ارزشهای سینما تخطی میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راه اندازی قرارگاه نوجوانان و جوانان در تابستان امسال گفت: در همین اغتشاشات در استان خراسان رضوی این کار را به صورت پایلوت شروع کردیم. اکثر جوان ها و دانشجویانی که به هر دلیلی بازداشت شده بودند، آنجا با گفتگو و صحبت و رفع شبهات به زندگی عادی خودشان برگشتند. همین الگو را باید در جاهای دیگر هم دنبال کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت عدالت فرهنگی و انجام نزدیک به هفتاد سفر به استان های کشور توضیح داد: موفق شدیم جشنواره های فرهنگی هنری را به تمام کشور ببریم. شما نمیتوانید توقع داشته باشید در یک سال اخیر همه عقب ماندگی های چهار دهه گذشته را جبران کنیم. کار سختی داریم. باید کنار هم جلو برویم.
نظر شما