سیدسروش ساداتی جمالی چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از اجرای این طرح را ارزیابی سلامت جسمانی دانش آموزان پیش دبستانی و همچنین مقطع اول ابتدایی ذکرکرد و افزود: طرح سنجش سلامت دانش آموزان که همه ساله از خردادماه و همزمان با آغاز ثبت نام در مدارس و یا پایگاههای از پیش تعیین شده انجام می شد، امسال و در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۳ با تغییراتی مواجه شده است.
وی با بیان اینکه با تغییرات اعمال شده، طرح سنجش سلامت نوآموزان از این پس در مراکز اختلالات یادگیری وابسته به آموزش و پرورش استثنایی مازندران اجرا خواهد شد و یکی از مزایای این طرح استفاده از مربیان با تجربه و مجرب است، گفت: در سالهای گذشته سنجش سلامت نوآموزان در برخی مدارس که به عنوان پایگاه در نظر گرفته میشد، توسط افراد عادی صورت می گرفت که این امر در برخی مواقع نیز حتی با بروز مشکلاتی مواجه می شد.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران با اشاره به اینکه تمام مراکز اختلالات یادگیری در سطح استان با تجهیزات و آمادگی کامل، آماده پذیرش نوآموزان برای سنجش سلامت هستند، افزود: یکی دیگر از مزایای اجرای این طرح، راه اندازی مراکز اختلالات یادگیری در تمام شهرها و بخش های مازندران است که مقدمات انجام این کار نیز فراهم شده است.
جمالی تصریح کرد: برخی از شهرهای مازندران از جمله مانند رامسر، چمستان، کلاردشت، دودانگه، لاریجان و مرزنآباد فاقد مراکز اختلالات یادگیری هستند و به همین منظور و در راستای اجرای طرح سنجش سلامت نوآموزان، مدیرکل آموزش و پرورش آییننامه مربوط به راه اندازی این مراکز در شهرها و بخشهای این استان را به آموزش و پرورش استثنایی ابلاغ کرده است.
وی ادامه داد: با سنجش سلامت نوآموزان در مراکز اختلالات یادگیری، در صورت وجود نیاز های خاص در کودک، اقدامات پزشکی برای وی انجام میشود و قبل از آغاز سال تحصیلی، توان بخشی دانش آموزان انجام می شود و حتی ممکن است به کادر درمان ارجاع شوند.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران با بیان اینکه خانوادههایی که فرزندشان پنج سال تمام است، می توانند برای سنجش سلامت فرزندان خود اقدام کنند، گفت: خانواده هایی که دارای فرزند پیش دبستانی هستند می توانند به پایگاههای سنجش سلامت واقع در مرکز اختلالات یادگیری در شهرهای مختلف مراجعه کنند که در این صورت دیگر برای ورود به مقطع اول ابتدایی در زمان ثبت نام مدارس نیازی به سنجش ندارند.
جمالی، آموزش پیش دبستانی را در رشد فرآیندهای شناختی و هوشی دانش آموزان بسیار موثر دانست و افزود: با در نظر گرفتن میانگین نمره آمادگی تحصیلی کشور، دانش آموزانی که آموزش پیش دبستانی را گذرانده اند، ۲ نمره بالاتر از سایرین هستند.
وی ادامه داد: والدین برای سنجش سلامت دانشآموزان و نوآموزان خود باید با در دست داشتن اصل و کپی شناسنامه خود و فرزندشان و همچنین کارت واکسن کودک به نزدیکترین مرکز اختلالات یادگیری محل سکونت خود مراجعه کنند تا پس از ارایه مدارک مورد نیاز، در سامانه سنجش ثبتنام اولیه شوند.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران سنجش سلامت برای تمام نوآموزان را اجباری دانست و گفت: نوآموزانی که در این طرح بدون مشکل ارزیابی شوند برای ثبت نام به مدارس عادی هدایت می شوند و نوآموزانی که مشکوک به مشکلاتی در هر یک از زمینهها باشند جهت تکمیل پرونده سلامت به مراکز تخصصی ارجاع داده خواهند شد.
مازندران در سال تحصیلی جاری بیشاز ۵۲۰ هزار دانشآموز دارد که در چهار هزار و ۷۴ مدرسه و در قالب ۲۲ هزار و ۱۴۱ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند. از این تعداد حدود ۴۸ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی در حال تحصیل هستند.
نظر شما