۱۶ آذر ۱۴۰۱، ۱۵:۳۱
کد خبرنگار: 1008
کد خبر: 84963995
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

گفت‌وشنود دانشجویان دانشگاه‌های تبریز با استاندار آذربایجان‌شرقی

تبریز - ایرنا - ۶۹ سال پیش در چنین روزی سه دانشجوی دانشگاه تهران، «مصطفی بزرگ‌نیا»، «احمد قندچی» و «آذر شریعت‌رضوی» در اعتراض به ورود «ریچارد نیکسون» معاون رئیس‌جمهور وقت آمریکا به ایران، به شهادت رسیدند که این روز به نماد استکبارستیزی جنبش دانشجویی ایران ثبت شد.

به گزارش ایرنا، ۱۶ آذر ۱۳۳۲ نظامیان پهلوی با هجوم به دانشگاه تهران سرکوب دانشجویان و استقلال دانشگاه را نشانه گرفتند ولی برخلاف تصور و اقدام ددمنشانه آنها خون شهدای دانشجویی فصل جدیدی از مبارزات علیه حکومت ستم شاهی را پایه گذاری کرد.

در چنین روزی آرمان وطن خواهی و استقلال طلبی دانشجویان شجاع بزرگ زرینی از پیروزی خون بر شمشیر را رقم زد و بصیرت دانشجویی در دفاع از عزت و کرامت ایران را به اوج خود رساند. حرکتی را که روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ دانشجویان پایه گذاری کردند فتح بابی بود که همواره دانشگاه های ایران را خاستگاه مبارزه با استبداد و ترویج روحیه استقلال طلبی قشر دانشگاهی ایران کرد.

اینک ۱۶ آذر فرصتی برای گرامیداشت یاد و خاطره مجاهدت شهدای این واقعه تاریخی است که با نثارخون بساط ظلم و وابستگی به بیگاناگان را برچیدند تا امروز ایران اسلامی بالنده و مانا چون دژی شکست ناپذیر و بااقتدار مایه یاس دشمنان باشد.

دانشگاه تبریز به همین مناسبت میزبان دانشگاه های تبریز با حضور استاندار آذربایجان شرقی بود. نشستی که ابتدا تشکل های دانشجویی به بیان دیدگاه ها و انتقادات خود پرداخته سپس استاندار آذربایجان شرقی در مقام پاسخ به سوالات دانشجویان پشت تریبون حاضر شد.

دانشگاهها در فضای نامانی نمی توانند گفت وگو کنند

دبیر انجمن اسلامی دفتر تحکیم دانشگاه تبریز در این نشست با اشاره به اتفاقات اخیر جامعه با بیان اینکه جریان دانشجویی و دانشگاه دچار انفعال شده است، گفت: دانشجو و دانشگاه می تواند نقش تحول آفرینی در جامعه ایفا کند و باید با نگاه به موجودیت خود نقش مهم خود را احیا کند.

محمود نورآوری با بیان اینکه تغییرات یک شبه آغاز نمی شود بلکه حاصل مطالبات انباشته شده است، افزود: جنبش دانشجویی باید در جهت اصلاح وضع موجود گام بردارد و این امر نیازمند ایجاد زمینه برای تعاملات افکار مختلف و نیز پذیرش تکثر و سلایق گوناگون است.

وی با بیان اینکه دانشگاه ها نمی توانند در فضای ناامنی به گفت وگو بپردازند، خاطرنشان کرد: دانشگاه پادگان نیست و دانشجو مجرم نیست؛ تنوع و تکثر فکری در همه عرصه ها باید به رسمیت شناخته شوند.

نورآوری بخش قابل توجهی از اتفاقات اخیر را نتیجه یکدست سازی سیاست دانست و گفت: از مصائب ما در شرایط کنونی شکاف بی سابقه بین مردم و حکومت است؛ مردم نمی توانند صدایشان را به مسئولان برسانند.

وی با بیان اینکه در ۴۳ سال پیش مرد و زن ، باحجاب و بی حجاب دست در دسست هم انقلاب را به پیروزی رساندند، خاطرنشان کرد: جامعه بی طبقه توحیدی به جایی رسیده که امروز خط فقر به ۲۰ میلیون تومان رسیده است.

نورآوری با بیان اینکه جریان دانشجویی می تواند به عنوان نهاد و میانجی بین مردم و حاکمیت باشد، افزود: بی تدبیری و عدم محوریت تخصص ما را به اینجا رسانده و نباید اجازه دهیم استبداد در بعد داخلی و خارجی بازتولید شود.

قرار نیست از مدیران لایق استفاده شود؟

نماینده جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز با بیان اینکه ۱۶ آذر نماد استکبارستیزی، استقلال طلبی و حق خواهی است، افزود: دانشگاه هرچند محل جوشش علم است اما از آن مهم تر محلی برای مطالعه و یافتن دقیق مطالبات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است.

ریحانه صادقی خاطرنشان کرد: دانشجو در کنار علم و تحصیل باید هم و غم پیشرفت و توسعه جامعه و حل مشکلات جامعه را نیز داشته باشد تا بتواند نقش حقیقی خود را ایفا کند.

وی با بیان اینکه انتظار داشتیم با روی کار آمدن دولت جدید و مردمی شاهد حل مشکلات باشیم، گفت: ظاهرا قرار نیست از مدیران لایق استفاده شده و آجری روی آجری چیده شود.

پردیس ها منحل شده و خصوصی سازی آموزش عالی لغو شود

رییس شورای صنفی دانشجویان دانشگاه تبریز خواستار توجه به مسایل صنفی و رفاهی دانشجویان شد و گفت: مسایل صنفی دانشگاه ریشه در مسایل اقتصادی است که نیازمند توجه مسئولان استانی و دانشگاهی است؛ تا کی دانشجویان باید دغدغه صنفی، رفاهی داشته باشند.

موسی واعظی افزایش ناگهانی و چند برابری آزادسازی مدرک را ناقض عدالت آموزشی دانست و افزود: این مساله با آرمان عدالت خواهی انقلاب سنخیت ندارد و این تصمیمات ناگهانی فشار اقتصادی به دانشجو وارد می کند.

وی با اانتقاد از شیوه نامه جدید آیین نامه انضباطی و تغییرات سخت گیرانه خاطرنشان کرد: طبق این شیوه نامه در رسیدگی به تخلفات دانشجو نه استادی حضور دارد و نه نماینده دانشجویی مصداق بارز بی عدالتی است و مگر می شود صاحب خانه در خانه خود اختیاری نداشته باشد.

مدرک بدون علم سم مهلکی برای دانشگاه است

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه دانشگاه تبریز میراث دار انسان های بزرگی چون شهید باکری و پورشریفی است، گفت: از انتقاد و اعتراض دانشجویان استقبال می کنم چرا که انتقاد موجب رشد و پویایی جامعه می شود.

زین العابدین رضوی خرم با بیان اینکه دولت در همه امور اقتصادی، اجتماعی و رفاهی مردم مسئول است، افزود: دولت خود را پاسخگوی همه مسئولیت می داند و از هیچ موضوعی استنکاف نمی کند.

وی بر برگزاری گفت وگوهای آزاد اندیشی تاکید کرد و گفت: هر مسئولی را که دانشجویان خواستار حضور در دانشگاه باشند ملزم به حضور و پاسخگویی است و در غیر این صورت با مسئول خاطی برخورد می کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه دانشگاه از ۷۰ سال به این طرف همواره نماد عدالت خواهی و تحول بوده است، افزود: ما دانشگاه را محل تحلیل سیاسی و دانش می دانیم، دانشگاه محل ادبیاتی نباشد که در تولید آن اتاق فکر دشمنان نقش داشته باشند.

وی با اشاره به دستاوردهای دولت سیزدهم در مدت یک سال با دعوت از دانشجویان برای شرکت در تور دانشجویی و بازدید از مراکز تولیدی و شهرک های صنعتی، گفت: نهضت آبرسانی در استان شروع شده و از ۴۵۰ روستایی که دچار تنش آبی بودند هم اکنون ۲۵۰ روستا آبرسانی پایدار انجام شده مهاجرت معکوس اتفاق می افتد.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha