به گزارش ایرنا، اکبر فتحی روز پنجشنبه در جلسه وبینار رعایت اصول فنی، تهیه و تدارک به موقع نهاده های تولید و مصرف متعادل و بهینه کودهای شیمیایی، اظهار کرد: این کودها شامل خرید ۵۵ درصد کود ازته، ۴۲ درصد کود فسفانه و ۴۵درصد کود پتاسه است.
وی گفت: از مجموع ۱۳۱ هزار تن کود مورد نیاز استان، میزان تامین شده توسط شرکت خدمات حمایتی استان ۸۸ هزار و ۵۰۰ تن است که از این مقدار حدود ۶۷ هزار و ۳۰۰ تن خریداری و به کارگزاری ها حمل شده و تنها چهار هزار و ۱۰۰ تن در کارگزاری ها باقی مانده و بقیه بین کشاورزان آذربایجان شرقی توزیع شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی درخصوص ارتباط تنگاتنگ اصلاح الگوی کشت و تخصیص کود یارانه ای گفت: برای استان آذربایجان شرقی الگوی کشتی که طراحی شده است شامل غلات، دانه های روغنی و سایر محصولاتی است که برخی از آنها در حال حاضر نیز کشت می شوند و این در صورتی است که ما کود یارانه ای را تنها برای ۴ محصول اختصاص می دهیم و همین امر باعث می شود که کشاورز از الگوی کشت استقبال نکند و کشت خود را به چهار محصولی اختصاص دهد که کود یارانه ای به آنها تعلق می گیرد.
فتحی در خصوص تاثیر افزایش قیمت کودها بر فعالیت کارگزاری ها گفت: افزایش قیمت کود باعث شده تا کارگزاری ها در زمینه سرمایه در گردش دچار مشکل شده و توانایی پرداخت آنی هزینه کود را نداشته باشند و در این زمینه این پیشنهاد را مطرح کردم که کود به صورت اعتباری در اختیار کارگزاری ها قرار داده شود.
وی همچنین گفت: از سوی دیگر برخی نیز توانایی مالی این را دارند که هزینه کود را به صورت آنی پرداخت کنند و اقدام به توزیع کود کنند اما موانعی که بر سر راه اعطای مجوز کارگزاری وجود دارد، اعطا این مجوز را برای ما دشوار کرده است بنابراین انتظار داریم این مساعدت صورت بگیرد تا امکان دریافت کود به صورت اعتباری توسط کارگزاری ها محقق شود و یا اعطا مجوز کارگزاری ها میسر شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان شرقی با داشتن یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دیم و آبی سالانه پنج میلیون تن محصول کشاورزی تولید می کند که ارزش آن بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان برآورد می شود.
پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم در سال های قبل و افزایش چند برابری قیمت کودهای شیمیایی از جمله مشکلات کشاورزان آذربایجان شرقی در سال های گذشته بوده که به نظر می رسد با تمهیدات انجام شده در سال جاری تا حد زیادی مرتفع شود.
نظر شما