دانشگاه علوم پزشکی سمنان موفق به کشف داروی بهبود بیماری ام‌اس در نمونه حیوانی شد

سمنان- ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: پژوهشگران این دانشگاه در تازه‌ترین پژوهش خود موفق به کشف داروی کاهش علایم و بهبود روند بیماری مالتیپل اسکلروزیس یا ام‌اس (MS) در نمونه حیوانی شدند.

مجید میرمحمدخانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ابراز داشت: بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمن التهابی است که سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می کند و درمان قطعی نیز برای این بیماری وجود ندارد و اکنون پژوهش در نمونه حیوانی امیدها را تقویت کرده است.
وی ادامه داد: داروی دافنتین در موش‌های مبتلا به بیماری ام اس موجب کاهش علایم بیماری و بهبود روند بیماری شده است.
وی بیان کرد: مدل حیوانی القا شده این بیماری در جوندگان به منظور بررسی اثربخشی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی در محیط آزمایشگاه انجام شد.
میرمحمدخانی یادآور شد: براساس نتایج حاصل از این مطالعه مشخص شد که دافنتین به واسطه از بین بردن التهاب عصبی مرکزی منجر به کاهش نفوذپذیری و اختلال در سد خونی و مغزی می شود و از این طریق قادر به کاهش نفوذ سلولهای ایمنی و عملکرد و تکثیر سلول‌های التهابی در سیستم عصبی مرکزی و مغز است.
وی تصریح کرد: براساس پژوهش انجام شده ترکیب دافنتین با تحریک سلول‌های ضد التهابی و تنظیمی سبب افزایش ترشح یکسری از واسطه‌های ضد التهابی از سلول‌ها شده و به این ترتیب می‌تواند موجب کاهش علائم بیماری و بهبود روند بیماری مفید واقع شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: دافنتین می‌تواند در مدل حیوانی ام اس موجب کاهش علایم و بهبود روند بیماری شود و با در نظر گرفتن نتایج تحقیقات فعلی مشخص شد که دافنتین در دُزهای تجویز شده، التهاب خودایمنی سیستم ایمنی مرکزی را کاهش می دهد و این نتایج آزمایشگاهی نوید یک ظرفیت درمانی قابل توجه را در برابر اختلالات عصبی از جمله بیماری ام‌اس ارایه می دهد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تاثیرات مثبتی که دافنتین روی روند سلولی و مولکولی اجزای سیستم ایمنی برای بهبود و درمان بیماری داشته‌است و توانایی آن‌ها در کاهش عوارض این بیماری پیشنهاد می شود که طی تحقیقات آینده مقایسه‌ای بین دافنتین و سایر درمان‌های حاضر برای بیماری ام‌اس در انسان و مدل القاشده این بیماری به جوندگان صورت پذیرد تا در صورت قابل قبول بودن نتایج آن نسبت به سایر درمان ها و ترکیبات دارویی بتوان در آینده ای نه چندان دور شاهد اثرات مفید و موثر این ترکیب در بخش بالینی هم باشیم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: تشخیص و طبقه‌بندی دقیق از مکانیسم اثر دافنتین می‌تواند بهترین رویکرد درمانی و در نهایت چشم‌انداز روشنی نسبت به بهبود کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به ام اس ارایه کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، متخصصان دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در کنار توجه و تمرکز به حوزه درمان، همواره در زمینه انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی کوشا هستند و در حدود ۲ هزار و ۷۳۳ مقاله از این دانشگاه در «اسکوپوس» در سال گذشته به چاپ رسیده است.
۱۰ اختراع و ۶ طرح فناورانه به وسیله مرکز رشد فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان ثبت شده است.
سه هزار و ۳۱۱ دانشجو در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان مشغول به تحصیل هستند و شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر، سرخه، دامغان، گرمسار و آرادان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha