چشم انتظاری بیش‌از سه هزار بیمارتالاسمی سیستان و بلوچستان به اهدای خون

زاهدان- ایرنا- کاهش اهدای خون با فرا رسیدن فصل سرما نیاز بیماران سیستان و بلوچستان به این مایع حیاتی را دوچندان کرده و از مردم مومن و نوعدوست استان انتظار است زکات تندرستی خود را با اهدای خون برای کمک به بیماران نیازمند پرداخت کنند.

به گزارش ایرنا، چه زیباست با اهدای قطره قطره خون خود و جاری کردن آن در رگ‌ حیات همنوعان بدون هیچ چشم داشتی، ایثارگرانه نجات بخش جان آنان باشیم و مانند باران بهاری، بی‌مضایقه چتر مهربانی را پهن کنیم تا فصل زندگی دیگران به زمستان نرسد.

احسان و نیکوکاری از سنت‌های پسندیده در فرهنگ ایرانیان قلمداد می‌شود که اهدای خون نیز یکی از همین کارهای خیر و خداپسندانه است؛ با توجه به تاکید عالمان و بزرگان دین مبنی بر کمک کردن به دیگران و نجات بیماران، مردم ما گرایش خوبی برای شرکت در این اقدام خداپسندانه دارند اما همه ساله با فرا رسیدن فصل سرد سال متاسفانه برخی افراد از اهدای خون امتناع می‌کنند که این مساله مشکلاتی را برای بیماران چشم انتظار اهدای خون به وجود می‌آورد.

با شروع فصل سرما میزان مراجعه شهروندان به مراکز انتقال خون سیستان و بلوچستان بویژه زاهدان با کاهش چشمگیری روبروست که این مساله سبب کاهش ذخایر فرآورده‌های خونی می‌شود و چون نیاز به خون یک امر همیشگی بوده، نیاز است تا شهروندان در فصول سرد سال نیز بیماران نیازمند به خون را فراموش نکنند.

عمده‌ترین مصرف کنندگان خون بیماران سرطانی، تالاسمی و هموفیلی، مجروحان تصادفات و سوانح، بیماران دارای اعمال جراحی، مادران باردار، بیماران قلبی عروقی و بستری در بیمارستان هستنددر سیستان و بلوچستان همواره به دلایل مختلف نظیر تعداد زیاد بیماران تالاسمی، وقوع حوادث متعدد رانندگی و سایر بیماران، مقدار مصرف خون بالاست به طوری که بخشی از نیاز این استان از استان‌های دیگر تامین و در اختیار بیماران قرار داده می‌شود.

ترویج فرهنگ اهدای خون در میان مردم این استان که در انجام کارهای خیر و انسان دوستانه پیشتاز و زبانزد هستند، ضرورتی است که نیاز به آن بیش از گذشته احساس می شود.

هر اهدای خون می‌تواند جان سه بیمار را نجات دهد. هر فرد بین ۱۸ تا ۶۰ سال می‌تواند برای اهدای خون اقدام کند و این سن برای افرادی که اهداکننده مستمر هستند تا سن ۶۵ سال می‌تواند ادامه داشته‌باشد. در کشور ما افراد زیادی هستند که به صورت مستمر، اقدام به اهدای خون می‌کنند. آقایان هر سه ماه یکبار و خانم‌ها هم هر چهار ماه یکبار می‌توانند نسبت به اهدای خون اقدام کنند.

سیستان و بلوچستان در بین استان‌هایی قرار دارد که ذخایر خونی در آن پایین است و تعداد بیماران نیازمند به خون بالاست؛ به همین دلیل نیاز است که مردم استان در این کار خداپسندانه بیش از پیش ورود کرده و با اهدای خون خود، جان بیماران نیازمند را نجات دهند

چشم انتظاری بیش‌از سه هزار بیمارتالاسمی سیستان و بلوچستان به اهدای خون

زنگ خطر کمبود خون در زابل به صدا درآمد

رئیس سازمان انتقال خون زابل در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: به علت شیوع کرونا و آنفلونزا شاهد کاهش اهدای خون در منطقه هستیم و با توجه به اینکه اهدای خون یک ضرورت است، هم‌اینک به همه گروه‌های خونی با اولویت گروه خونی Oمثبت و منفی نیازمند هستیم.

فهیمه حسینی افزود: با توجه به اینکه بیماران تالاسمی و هموفیلی از مصرف کنندگان دائمی خون هستند، متوسط مصرف روزانه خون آنان در زابل ۵۰ واحد است که متاسفانه تنها ۲۵ واحد خون اهدا می‌شود و این زنگ خطر برای این بیماران محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: تعداد بیماران تالاسمی در شهرستان زابل حدود ۲۵۰ نفر بوده که در هر ماه نیازمند تزریق یک تا ۲ واحد خون هستند.

رئیس سازمان انتقال خون زابل گفت: با توجه به حوادث و سوانح، تصادفات جاده‌ای، بیماران سرطانی،هموفیلی،دیالیزی، زنان و زایمان مصرف خون بویژه با سردی هوا رو به افزایش است.

وی افزود: اهدای خون یک ضرورت است و از شهروندان انتظار می‌رود مدت زمان اندکی را برای انجام کاری بزرگ و نجات جان یک انسان در برنامه خود قرار دهند تا بیماران نیازمند به اهدای خون چشم انتظار نمانند.

چشم انتظاری بیش‌از سه هزار بیمارتالاسمی سیستان و بلوچستان به اهدای خون

۳۳۰۰ بیمار تالاسمی چشم انتظار اهدای خون

سرپرست انتقال خون سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: این استان با سه هزار و ۳۰۰ بیمار تالاسمی ماژور، بالاترین آمار کشوری را داراست و ۶ هزار و ۶۰۰ واحد خون و فرآورده‌ در هر ماه برای مصرف فقط این افراد استفاده می‌شود.

ابوالحسن صفدری با بیان اینکه ۸۵ درصد نیاز خونی سیستان و بلوچستان مربوط به بیماران تالاسمی است، بیان کرد: متاسفانه در پی سرمای هوا، آمار اهدا کنندگان خون در این استان افت محسوسی داشته که نیازمند مهربانی مردم در این زمینه هستیم.

وی بیان کرد: بیماران تالاسمی ماژور در فصول سرد سال هم محتاج خون هستند از شهروندان سیستان و بلوچستان تقاضا می‌شود ما را در فراهم کردن خون، این عنصر حیاتی برای این قشر خاص و سایر افراد نیازمند به خون یاری کنند.

سرپرست انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به شرایط خاص این استان از جمله بالاترین شمار بیماران تالاسمی کشور و همچنین آمار بالای تصادفات جاده‌ای، بیماران زنان و زایمان، بیماران هموفیلی و دیالیزی و مراکز درمانی مصرف خون و فرآورده‌های آن در استان بالاست.

وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان بالاترین آمار تصادفات جاده‌ای را به خود اختصاص داده، ادامه داد: هم‌اینک مهمترین چالش سازمان انتقال خون استان نبود تعداد کافی اهدا کننده برای تهیه خون و فرآورده‌های خونی سالم برای نیازمندان به خون است.

صفدری تصریح کرد: پیشگیری و مشاوره‌های قبل از ازدواج مهمترین موضوع در زمینه جلوگیری از تالاسمی است زیرا هم‌اینک درصد زیادی از اهدای خون سیستان و بلوچستان صرف این بیماران می‌شود.

در هفت ماهه امسال، ۴۲ هزار و ۲۷۵ نفر جهت اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون سیستان و بلوچستان مراجعه کردند که ۳۴ هزار و ۱۱۵ نفر موفق به اهدای خون شدند

وی با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به تالاسمی و یا سرطان مرتبا به خون احتیاج دارند، اظهارداشت: به دلیل نیاز این بیماران از مردم و شهروندان عزیز درخواست داریم که به‌صورت مستمر و مداوم به پایگاه‌های تعیین‌شده به‌منظور اهدای خون مراجعه کنند.

سرپرست سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان بیان کرد: اهداکنندگان با اهدای خون مستمر ضمن ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه، به این بیماران زندگی می‌دهند.

وی تاکید کرد: یکی از حیاتی‌ترین مراکز پزشکی ایران، سازمان انتقال خون است با توجه به اهمیت این سازمان ضرورت دارد که برای ارتقای سطح آگاهی عموم مردم و فرهنگ‌سازی در زمینه اهدای خون داوطلبانه و به طور کلی نهادینه شدن فرهنگ اهدای خون در جامعه گام‌های موثری برداشته شود.

صفدری اظهارداشت: هر فرد با اهدای یک واحد خون می‌تواند حیاتبخش زندگی سه نفر باشد و با صرف ۲۰ دقیقه زمان و اهدای خون ارزشمند خود، فردی را به زندگی امیدوار کند.

یکی از عواملی که باعث شده امروز سیستان و بلوچستان به کانون تالاسمی در کشور تبدیل شود و مشکلات اساسی را در حوزه و بهداشت و درمان برای این استان ایجاد کند، نبود توجه خانواده‌ها به آزمایشات ژنتیک قبل از ازدواج است

بیشتر بخوانید:

بیماران تالاسمی سیستان و بلوچستان سالانه حدود ۸۰ هزار واحد خون نیاز دارند

سیستان و بلوچستان و نیاز حیاتی به خون

بیش‌از ۳ هزار بیمار تالاسمی در سیستان و بلوچستان چشم انتظار اهدای خون هستند

سرپرست سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان ادامه داد: باید از ظرفیت بزرگان، ریش سفیدان و سران طوایف برای آگاه سازی زوج‌های جوان و خانواده‌ها از مشکلات و خطرات تولد فرزندان تالاسمی استفاده کرد.

وی بیان کرد: در هفت ماهه امسال، ۴۲ هزار و ۲۷۵ نفر جهت اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون سیستان و بلوچستان مراجعه کردند که ۳۴ هزار و ۱۱۵ نفر موفق به اهدای خون شدند.

صفدری خاطرنشان کرد: همه پایگاه‌های انتقال خون استان سیستان و بلوچستان پذیرای مردم نوع دوست و خدادوست در این برهه خاص هستند.

وی افزود: پارسال ۳۲ هزار و ۹۴۳ واحد خون در سیستان و بلوچستان اهدا شده که تنها بیماران تالاسمی ۵۰ هزار و ۳۱۵ واحد خون دریافت کردند.

سرپرست سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه مقادیر خون اهدایی در استان جوابگوی نیازها نیست، بخشی از نیاز خونی این منطقه از سایر استان‌های کشور تامین می‌شود.

چشم انتظاری بیش‌از سه هزار بیمارتالاسمی سیستان و بلوچستان به اهدای خون

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha