به گزارش ایرنا، نهم شهریورماه سال گذشته بود که وزارت صنعت، معدن و تجارت بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان و حذف قیمتهای کاذب بازار، عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا را مصوب کرد.
این اتفاق کافی بود تا در مدت چند هفته قیمت هر پاکت سیمان که در برخی محافل تا ۱۰۰ هزار تومان نیز اعلام میشد به حدود ۳۰ هزار تومان برسد؛ زیرا امکان خرید مستقیم مصرفکنندگان در سراسر کشور از کارخانههای تولیدی فراهم شد. در حقیقت با کنار رفتن دلالان و خرید و فروش مستقیم سیمان در بورس، از همان زمان تاکنون نوسان شدیدی در بازار سیمان رخ نداده و بررسی معاملات اخیر سیمان در بورس نیز همین روند را تایید میکند.
مطابق آمارنامههای بورس کالا در حدود یک ماه و نیم اخیر (ابتدای آبانماه تا پایان ۱۸ آذرماه) متوسط حجم سیمان عرضه شده در بورس یک میلیون و ۳۶۰ هزار تن و متوسط حجم معاملات انجام شده یک میلیون و ۱۷۱ هزار تن بوده است. یعنی در همه هفتهها میزان عرضه از میزان تقاضا پیشی گرفته است.
در این مدت متوسط قیمت هر کیسه ۵۰ کیلوگرمی ۳۵ هزار و ۱۵۳ تومان و و متوسط قیمت با احتساب مالیات بر ارزش افزوده ۳۸ هزار و ۳۱۷ تومان بوده است.
در این زمینه، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود: اکنون عرضه سیمان در بورس کالا مطابق با برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت در حال انجام است.
«علیاکبر الوندیان» بیانداشت: همین موضوع سبب شده تا قیمتهای رقابتی و بر مبنای عرضه و تقاضای سیمان را در سطح بازار شاهد باشیم؛ بهطوری که متوسط قیمت سیمان تیپ ۲ بین ۶۲۰ تا ۶۵۰ هزار تومان در هر تن بوده است.
این مقام صنفی تاکید کرد: در ماههای گذشته هیچگونه افزایش قیمتی را در سیمان شاهد نبودیم و در برخی موارد بین یک تا ۲ درصد کاهشی نیز بوده است.
وی گفت: نزدیک شدن به فصل سرما و کاهش فعالیتهای ساختمانسازی در بیشتر نقاط کشور که به کاهش تقاضا انجامیده است، دلیل دیگر ثبات قیمتها است.
الوندیان ادامهداد: هرچند اکنون با کمبود گاز در فصل سرما مواجه شدهایم اما با توجه به ذخیره مناسب حدود ۱۴ میلیون تنی کلینکر در سرتاسر کشور، همچنان میتوان سیمان مورد نیاز بازار را تامین کرد؛ زیرا عمده مصرف سوخت مربوط به تولید کلینکر است.
وی تصریحکرد: در ادامه اگر واحدها با محدودیت کلینکر مواجه شوند، احتمال افزایش قیمتها وجود دارد؛ با این حال مازوت به عنوان سوخت دوم برای واحدها فراهم شده است که بهاستثنای واحدهای سیمانی واقع در کلانشهرها که با محدودیت مصرف مازوت به دلایل زیستمحیطی مواجهاند، میتوان برای تولید کلینکر و سیمان استفاده کرد.
نظر شما