سیده «مرضیه موسوی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: این زن ۲۷ مهرماه به علت خونریزی مغزی در بیمارستان ولیعصر(عج) اراک بستری شد و نتوانست به درمان جواب دهد و در نهایت ۱۶ آذرما مرگ مغزی وی تایید شد.
وی اظهار داشت: این بیمار برای اهدای عضو، به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران اعزام و اعضای بدون او شامل قلب، کبد و دو کلیه به بیماران در صف انتظار اهدا شد.
کارشناس واحد فراهمآوری و شناسایی اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون اعضای بدن ۱۱ بیمار مغزی شامل ۳ زن و ۸ مرد در اراک اهدا شده است.
موسوی با بیان اینکه، اهدای عضو از نوزاد تا افراد ۷۰ سال سن قابل پیوند است، افزود: سن بیماران مغزی اهداکننده عضو در اراک پنج تا ۵۷ سال بوده است.
وی اظهار داشت: طبق شاخص (PMP) از هر یک میلیون نفر سه اهدای عضو انجام میشود که این شاخص در استان مرکزی به ۷ و ۸ دهم درصد رسیده است.
کارشناس واحد فراهمآوری و شناسایی اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: شماری از افراد مرگ مغزی اهدا کننده عضو، دارای کارت اهدای عضو بودند یا از قبل به خانواده خود اعلام کردهاند که خواهان اهدای اعضای بدن خود هستند.
اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریهها، کبد، رودهها، لوزالمعده(پانکراس) و کلیههاست؛ علاوه براین، برخی از بافتهای بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
شاخص اهدای عضو(PMP) شامل تعداد اهدای عضو در یک میلیون نفر جمعیت است؛ این رقم در کشور اسپانیا به عنوان پیشتاز اهدای عضو در جهان ۴۶ است.
نظر شما