۲۱ آذر ۱۴۰۱، ۱۲:۰۵
کد خبرنگار: 1224
کد خبر: 84966941
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۲۰ هزار اصله نهال صنوبر در خراسان شمالی توزیع و کاشت شد

بجنورد-ایرنا- رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: ۲۰ هزار اصله نهال صنوبر در قالب طرح "تداوم" از ابتدای امسال تاکنون در این استان توزیع و کاشت شد.

مهدی قدیمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح های منابع طبیعی بر مبنای شعار سال اجرا می شود و بر این اساس در سال ۹۹ طرحی با عنوان «۹ در ۹۹» و سال گذشته طرح «۱۴۰۰*۱۴*۳» و امسال نیز طرح «تداوم» را طراحی و در همه اداره‌های کل منابع ‌طبیعی استان‌ها اجرا می شود.

وی تصریح کرد: هدف از اجرای طرح تداوم، حفظ و توسعه پوشش گیاهی، تامین مواد اولیه صنایع سلولزی کشور، حفظ محیط زیست، جلوگیری از قطع درختان جنگلی، ایجاد اشتغال، توسعه زراعت چوب در اراضی شیب دار، حفظ آب و خاک و استفاده از آب‌های غیرمتعارف است.

رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی افزود: با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی منطقه یکی از گونه های سریع الرشدی که برای استان در نظر گرفته شده گونه «صنوبر نیگرا» است.

وی یادآور شد: هدفگذاری برای تولید و کاشت ۵۰ هزار اصله نهال صنوبر تا پایان امسال انجام شده است و تولید گونه های گل محمدی، انار و توت نیز برای اجرای پروژه های مشارکتی و اقتصادی در استان تولید و در دست اقدام است.

قدیمی خاطرنشان کرد: نهالستانی در سطح ۴۰ هکتار در استان وجود دارد ۱۵ هکتار از این سطح قابلیت تولید نهال دارد و هرساله با توجه به اعتباراتی که در نظر گرفته می شود حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار اصله در سطح سه هکتار تولید می شود.

وی عنوان کرد: حدود ۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه ای استان برای جنگلکاری مصوب شده است که تاکنون تخصیص نیافته است.

رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: علاوه بر اجرای طرح تداوم عملیات تولید نهال با انواع گونه های جنگلی شامل زبان گنجشگ جنگلی، بلوط، افراکرکو، سیاه تلو و ارغوان و گونه های زینتی و فضای سبز شامل سرو خمره ای، ون، زیتون تلخ و چنار در استان آغاز شده است.

بر اساس قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی کشور قرار بود از سطح ۷۵ هزار هکتار عرصه‌های ملی، مستثنیات و باغی کشور ۲۰ هزار هکتار آن در استان‌های شمالی زیر پوشش طرح زراعت چوب برود ولی تاکنون بر اساس آمار تنها هفت هزار هکتار زیر پوشش قرار گرفته است.

بذر طرح ملی زراعت چوب در سال ۸۴ کاشته شد تا بتوان به جای برداشت بی‌رویه از جنگل‌ها راه نجاتی برای قطع درختان پیدا کرد و البته این طرح از آن زمان تاکنون با فراز و نشیب‌هایی در استان‌های مختلف کشور به مرحله اجرا درآمد.

جنگل های استان خراسان شمالی در گستره چهار میلیون و ۳۴۵ هزار هکتار جزو جنگل های حفاظتی کشور محسوب می شود و برداشت چوب صنعتی از سطح این جنگل ها صورت نمی پذیرد.

۲۵ هزار هکتار از جنگل های این استان جزو ناحیه رویشی هیرکانی و الباقی جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی محسوب می شود که گونه های ارس، افرا کرکو، زالزالک، ولیکن و بلوط را در خود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha