امام جمعه مراغه: غیرمسلمانان جهان هم به غذای حلال گرایش دارند

مراغه- ایرنا- نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه گفت: علاوه بر مسلمانان، غیرمسلمانان جهان نیز به غذای حلال و استانداردهای ذبح اسلامی گرایش دارند.

آیت‌الله محمدتقی پورمحمدی روز یکشنبه در جلسه فرهنگ‌سازی غذای حلال که با حضور جمعی از مسئولان محلی و استانی در محل فرمانداری مراغه برگزار شد، افزود: زمانی در «هامبورگ» آلمان یک مسلمان که غذای حلال سرو می‌کرد، بیش از مسلمانان مورد استقبال غیرمسلمانان قرار گرفته بود.

به گفته وی هر انسانی در صورت آشنایی با استانداردهای غذای حلال به آن گرایش خواهد یافت و مسائلی که اسلام در این خصوص مورد تاکید قرار داده، حساب شده است تا جایی که بر اساس توصیه‌های دینی، انسان باید علاوه بر غذا به طعام معنوی خود (که همانا علم و دانش است) نیز توجه کرده و نسبت به حلال بودن هر دو آنها اطمینان حاصل کند.

وی به برخی از توصیه‌های ذبح اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: حیوانی که در اثر خفگی مرده باشد، حرام است و حیوان باید پس از سر بریدن حرکت کند؛ برای نمونه باید پای خود را به زمین بکوبد یا چشم و دم خود را حرکت دهد؛ پس از بریدن سر حیوان، باید مقداری خون از بدن قربانی خارج شود تا گوشت آن حلال و قابل خوردن باشد.

امام جمعه مراغه افزود: توصیه‌های دینی در زمینه ذبح شرعی تا حدی دقیق و علمی می‌باشد که سفارش شده است که نباید نوزادتان را هر زنی شیر بدهد.

پژوهش‌های علمی هم استانداردهای ذبح اسلامی را تایید کرده است

معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار ویژه شهرستان مراغه نیز در این آیین بیان کرد: پژوهش‌های مختلف علمی در سطح جهان هم بر استانداردهای ذبح اسلامی مهر تایید زده است و در رسانه‌های ارتباط جمعی باید بیش از پیش در این زمینه تولید محتوا شود.

«داود اسدیان» با بیان اینکه گاهی ذبح شرعی در فضای مجازی مورد شبهه قرار می‌گیرد، اضافه کرد: این در حالی است که حتی غیرمسلمانان هم از استانداردهای ذبح اسلامی استقبال می‌کنند زیرا بهترین شیوه برای پایین آوردن درد حیوان و از بین بردن میکروب‌هاست.

وی با تاکید بر اینکه مراغه در زمینه تولید گوشت قرمز، مرغ و ماهی جایگاه ممتازی دارد، اضافه کرد: طی یکسال اخیر علاوه بر بازدیدهای مکرر از کشتارگاه‌های شهرستان، جلسات متعددی نیز در زمینه تولید، عرضه و نظارت شرعی در فرمانداری برگزار شده و گام‌های اساسی در جهت دقیق‌تر شدن نظارت‌ها برداشته شده است.

بانک اطلاعاتی در مورد غذاهای حلال و حرام در شهرستان‌ها تهیه شود

نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز در این آیین گفت: تهیه بانک اطلاعاتی در مورد غذاهای حلال و حرام در شهرستان‌های استان با هدف کنترل و نظارت دقیق‌تر ضروری است.

به گفته حجت‌الاسلام «مجید نجفی» دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی بر اساس قانون موظف است تا در داخل و خارج از کشور نسبت به ذبح اسلامی نظارت کند تا غذای غیرحلال به صورت ناخواسته سر سفره‌هایمان قرار نگیرد.

وی با بیان اینکه مراغه علاوه بر مولد بودن، در مسیر انتقال گوشت استان‌های غربی به مرکز کشور قرار دارد، اضافه کرد: در این شهرستان می‌توان به بر حمل گوشت حلال نیز نظارت کرد.

نماینده ولی‌فقیه در جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی: نهادهای فرهنگی در زمینه مصرف اجزای حرام حیوانات حلال گوشت از روی غفلت باید فرهنگ‌سازی کنند وی همچنین با بیان اینکه در استان کم و بیش و از روی غفلت از اجزای حرام حیوانات حلال گوشت استفاده می‌شود، اضافه کرد: علاوه بر کنترل و نظارت باید نهادهای فرهنگی و سپاه و بسیج نیز نسبت به فرهنگ‌سازی اقدام ککند.

به گزارش ایرنا با کمی سرک کشیدن در فضای مجازی می‌توان تبلیغات برای فروش برخی از گوشت‌های حرام از جمله ماهی‌های بدون فلس و حرام شامل سفره ماهی، ماهی‌های مرکب مانند هشت‌پا، کوسه‌ماهی، خرچنگ، مارماهی، گربه‌ماهی، عروس دریایی، شاه‌میگو یا لابستر را مشاهده کرد.

بسیاری از خریداران این گوشت‌ها از روی غفلت و با هزینه‌های بسیار بالا این گوشت‌های حرام را تهیه می‌کنند؛ گوشت‌هایی که بر اساس اعلام علما خوردن آنها اثر وضعی دارد.

گفتنی است قانون نظارت بر ذبح شرعی، مصوب سال ۱۳۸۷ مجلس شورای اسلامی است که آیین‌نامه اجرایی آن در سال ۱۳۸۸ به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شد و ناظران شرعی آذربایجان‌شرقی اکنون بر اساس همین قانون نسبت به ذبح اسلامی در ۲۲ کشتارگاه دام و طیور موجود در این استان نظارت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha