سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان: سهمیه دارویی استان افزایش یافت

بندرعباس - ایرنا - سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به چالش کمبود دارویی در سطح استان گفت: سهیمه دارویی استان ۲ درصد بوده که با پیگیری‌های صورت گرفته این میزان به بیش از سه درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی جاودان روز یکشنبه در نشست خبری افزود: در گذشته به لحاظ پیشگیری از موارد واگیر وعوارض دارویی، خانواده‌ها حداقل مصرف دارو را داشته اند، اما اکنون هر شخصی با کوچک‌ترین علائم بیماری که دارد به سوی مصرف دارو روی می‌آورد که این موضوع باعث کمبود دارو و افزایش هزینه درمانی شده است که نیاز به مدیریت دارد.

وی بیان داشت: در زمان بحران کرونا، افزایش تعداد بیماران کرونایی تا حد یک سوم جمعیت بالا رفت که همگی به مصرف دارو نیاز پیدا کرده و باعث کمبود دارویی شدیم اما تجربه خوبی که داشت این بود که با رعایت بهداشت، هزینه‌های درمانی را کاهش و سلامت را افزایش داد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهار داشت: در بیماری آنفولانزا و بیمارهای تنفسی و وارگیر مشابه کرونا هم به همین صورت است که وقتی در یک خانواده یک فرد آلوده به ویروس می‎شود، بقیه را هم آلوده می‌کند که این روند در جامعه باعث حجم بالای آلودگی و به تبع افزایش مصرف دارو و هزینه درمان می‎شود.

دکتر جاودان با اشاره به نیازهایی دارویی استان و کشور گفت: در سه هفته گذشته؛ ۱۶۲ هزار عدد سرم وارد استان هرمزگان شد که بیش از سه درصد سهم دارویی کشور را دربرمی‌گیرد، درحالی‌که سهم جمعیتی هرمزگان ۲ درصد کشوری است.

وی گفت: همچنین دراین مدت، ۷۲ هزار و ۴۳۷ عدد شربت و قطره استامینوفن وارد استان شد و بلافاصله توزیع انجام شد که این هم مقدار زیادی است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان یادآور شد: دراین شرایط خاص دارویی، نیاز به مدیریت مصرف داریم که این اتفاق با همکاری مردم در کاهش مطالبه گری و رسانه‎ها در خصوص هشدار عوارض مصرف بالای دارویی، محقق می‎شود.

کنترل روزانه مبادی ورودی دارو و غذا در هرمزگان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین به بحث مبادی ورودی غذا و دارو از استان به کشور اشاره کرد و گفت: تیم‌های نظارتی غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان به طور مرتب و روزانه مبادی ورودی دارو غذا در بندرشهید رجایی و سایر بنادر استان را نمونه برداری کرد و پس از آزمایش های لازم از نظر فاکتورهای سلامت مثل آلودگی میکروبی، شیمیایی و آلودگی سموم کنترل کرده و بعد از این مجوز ترخیص و استفاده داده می‎شود.

جاوادان افزود: یکی از مبادی مهم ورود موادغذایی کشور اسکله شهید رجایی و شهر بندرعباس است که گاهی اتفاق می‎افتد حجم ورودی مواد غذایی به استان که برای ورود به کشور است، بالاتر از حد انتظار باشد و ممکن است زیرساخت های موجود کفاف آن مقدار واردات را نداشته باشد.

وی بیان داشت: در این راستا مواد غذایی به صورت کوتاه مدت نگه‌داری و سریع انتقال پیدا می‎کند و تیم‎های نظارتی غذا و دارو نیز به موقع این موارد را از نظر بهداشتی رصد و کنترل می‎کنند تا مشکلی پیش نیاید.

ساخت چهار طرح بزرگ بیمارستانی در هرمزگان

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین به ساخت چهار طرح بزرگ درمانی بیمارستانی در استان اشاره کرد و گفت: این طرح‌ها شامل بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس، بیمارستان نفت ستاره در محوطه بیمارستان شهید مجمدی بندرعباس، بیمارستان کودکان و بیمارستان ۱۶۰ تختخوابی میناب است.

جاودان یادآور شد: بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس در سه بلوک ساختمانی با زیربنای ۵۶ هزار مترمربع با پیشرفت ۶۸ درصد درحال ساخت است که در صورت تامین اعتبار ۶۰۰ میلیارد تومانی تا دهه فجر سال آینده آماده بهره‌برداری می‎شود.

وی اضافه کرد: بیمارستان کودکان بندرعباس نیز ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که در پنج طبقه و ۹ هزار مترمربع ساخته توسط پالایشگاه بندرعباس ساخته می‎شود و انتظار می‎رود تا پایان سال‌جاری تکمیل و تحویل داده شود.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: بیمارستان میناب هم که ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع زیربنا و ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ امیدواریم تا هفته دولت سال آینده به بهره‌برداری برسد.

دکتر جاودان خاطرنشان کرد: بیمارستان نفت ستاره در بیمارستان شهید مجمدی بندرعباس هم حدود ۵۰ درصد پیشرفت دارد که اکنون بعد از مدتی توقف از سرگرفته شده است.

دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان هم اکنون دارای هشت دانشکده فعال پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی، بهداشت و پیراپزشکی و یک آموزشکده در بستک است.

در این دانشگاه ۳۳۰ هیات علمی و استاد دانشگاه و سه هزار و ۳۰۰ دانشجو در ۴۴ رشته تحصیلی در مقاطع مختلف از رشته‌های کاردانی تا رشته‎های تخصصی فعالیت دارند.

اخبار مرتبط