شمارش معکوس برای بهره‌برداری از ۲ بیمارستان خراسان جنوبی + فیلم

بیرجند - ایرنا - روند اجرای سه پروژه حوزه بهداشت و درمان خراسان جنوبی در مدت ۱۵ ماه فعالیت دولت سیزدهم به‌ویژه بعد از سفر رئیس جمهور به این استان شتاب گرفته و ۲ بیمارستان شهرستان‌های خوسف و بشرویه به مرحله بهره‌برداری نزدیک شده است.

به گزارش ایرنا، دولت سیزدهم با رویکرد تحول‌گرایی و نگاه ویژه به مناطق کم‌برخوردار گام‌های موثری در راستای برقراری عدالت در دسترسی به خدمات سلامت برداشته که تجهیز مراکز درمانی و تامین نیروی انسانی از جمله اقدامات در یک سال اخیر است.

دولت در کنار توجه ویژه به کنترل ویروس کرونا و خاتمه دادن به شمار زیاد مرگ و میرهای ناشی از بیماری کووید۱۹ با انجام واکسیناسیون عمومی، از تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تجهیز مراکز درمانی به تجهیزات پزشکی غافل نشده و بلکه اقدامات جهشی در این دوره انجام شده است.

خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور ایران یک درصد جمعیت کشور را در خود جای داده و دارای رتبه ۲۸ به لحاظ سهم جمعیتی است بنابراین پراکندگی بالای جمعیت در این استان مرزی، خدمات‌رسانی را دشوار و پرهزینه کرده است.

با این وجود ارتقای زیرساخت‌های استان و رفع محرومیت در دستور کار دولت بوده و توسعه بخش بهداشت و درمان به عنوان یکی از مهمترین مطالبات بحق مردم این استان مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است.

تکمیل پروژه‌ها و طرح‌های در دست اجرا، تامین اعتبارات لازم برای طرح‌های زیرساختی و زیربنایی بهداشت و درمان، تامین نیروی متخصص در مناطق کم‌برخوردار و افزایش ظرفیت‌های کمی و کیفی بخش درمان شهرستان‌ها و مناطق کم‌برخوردار اهمیت زیادی دارد که استاندار خراسان جنوبی نیز در دیدار اخیر با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آن اشاره کرد.

خراسان جنوبی ۱۹ شهریور سال ۱۴۰۰ میزبان رئیس جمهور در سومین سفر استانی دولت سیزدهم بود، در پی این سفر یک روزه برای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند ۱۰ مصوبه با اعتبار ۳۴۷ میلیارد تومان در اولویت قرار گرفت.

از طرفی تکمیل ۲ بیمارستان خوسف و بشرویه به عنوان طرح‌های نیمه‌تمام در سفر استانی رئیس جمهور مطرح شد و با سرعت گرفتن روند ساخت این بیمارستان‌ها در یک سال گذشته قرار است امسال وارد مرحله بهره‌داری شوند.

۱۱ سال چشم‌انتظاری برای افتتاح بیمارستان بشرویه

کلنگ ساخت بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان بشرویه ۱۱ سال پیش به زمین خورد و عملیات اجرایی این پروژه با اختصاص پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و تعیین مهلت ساخت تا حداکثر پنج سال آغاز شد اما مشکلات مالی و شیوع کرونا تکمیل پروژه را به تعویق انداخت و حتی در مقطعی متوقف شد.

از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی، توسط سازمان برنامه و بودجه ۱۵ میلیارد تومان برای تکمیل بیمارستان بشرویه در سه ماه نخست سال ۱۴۰۱ مصوب شد که ۱۰۰ درصد این اعتبار تخصیص یافت.

بنابر اعلام رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند این پروژه با زیربنای سه هزار و ۷۰۰ مترمربع در زمینی به مساحت چهار هکتار در حال اجراست و ساختمان آن ۱۰۰ درصد تکمیل شده است.

شمارش معکوس برای بهره‌برداری از ۲ بیمارستان خراسان جنوبی + فیلم
بیمارستان جدید بشرویه

سید محمد موسوی‌ میرزایی با بیان اینکه ساختمان اصلی بیمارستان بشرویه آماده بهره‌برداری است، اظهار داشت: بخشی از بیمارستان تجهیز شده و دیوارکشی و حصارکشی نیز در حال انجام است.

وی بیان کرد: اخیرا برای احداث پانسیون متخصصین بیمارستان بشرویه سه میلیارد تومان مصوب شده است، همچنین انشعابات و آسفالت محوطه باقی مانده که به‌زودی اجرا خواهد شد.

به گفته مسئولان محلی، این بیمارستان ۱۱ سال پیش براساس نیاز جمعیتی آن زمان ۳۲ تختخوابی تعیین شد و اکنون با شرایط جدید پاسخگوی نیاز شهروندان نیست.

در همین خصوص پیگیری‌ها و مکاتبات لازم از طرف دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارتقای بیمارستان از ۳۲ به ۶۴ تختخوابی انجام شده است.

فرماندار بشرویه هم گفت: براساس تعهد دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیمارستان ۳۲ تختخوابی بشرویه به‌صورت کامل یعنی با نصب تجهیزات و تامین نیروی انسانی دهه فجر امسال به بهره‌برداری می‌رسد.

حسن علیزاده افزود: طرح بیمارستان براساس جمعیت و وضعیت یک دهه قبل شهرستان ۳۲ تختخوابی تعیین شده که اکنون جوابگو نیست لذا با دستور استاندار با افتتاح بیمارستان جدید، بیمارستان فعلی نیز باید تا زمان توسعه تخت‌های بیمارستانی، فعال باشد.

آخرین وضعیت نخستین بیمارستان خوسف

شهرستان خوسف سومین شهرستان پهناور خراسان جنوبی در ۳۵ کیلومتری مرکز استان واقع شده و با وجود ۲۰۰ آبادی دارای سکنه و ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت هنوز بیمارستان ندارد.

این شهرستان در مسیر اصلی تهران، کرمان، یزد و اصفهان واقع شده است اما خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۳۰ هزار نفری این شهرستان و مسافران عبوری فقط از طریق خانه‌های بهداشت و یک مرکز خدمات سلامت شبانه‌روزی ارائه می‌شود.

با توجه به لزوم توسعه مراکز بهداشتی و درمانی استان، پروژه ساخت بیمارستان شهرستان خوسف سال ۱۳۸۹ به عنوان یکی از طرح‌های "مهر ماندگار" سفر هیات دولت وقت به استان در دستور کار قرار گرفت و در نهایت سال ۱۳۹۲ به‌طور رسمی کلنگ‌زنی شد.

از سال ۹۲ تا ۹۹ بارها مسئولان مختلف از پروژه در حال احداث بیمارستان خوسف بازدید کردند و برای رفع مشکل اعتباری و افتتاح آن قول‌ دادند.

مردم شهرستان خوسف قرار بود پایان سال ۱۳۹۹ شاهد اتمام این پروژه باشند و برای ابتدای سال ۱۴۰۰ تجهیز بیمارستان توسط دانشگاه علوم پزشکی انجام شود اما این طرح با پیشرفت ۶۷ درصدی، مجدد متوقف شد.

در نهایت سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی و تاکید آیت‌الله رئیسی بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سبب شد دور تازه‌ای از پیگیری‌ها با تعامل مدیران دستگاه‌های اجرایی و تامین اعتبار، برای رفع موانع این پروژه شکل بگیرد.

در این سفر مصوب شد برای تکمیل بیمارستان شهرستان خوسف ۳۰ میلیارد تومان توسط سازمان برنامه و بودجه کشور به ترتیب، ۲۲ میلیارد تومان توسط این سازمان تا پایان سال ۱۴۰۱ و هشت میلیارد تومان به‌صورت نقدی توسط خزانه پرداخت شود که تاکنون بیش از ۴۰ درصد این رقم تخصیص یافته است.

بعد از سفر رئیس جمهور با پیگیری استاندار و مسوولان استان برای تامین اعتبار و رفع مشکل پیمانکار، احداث بیمارستان خوسف سرعت گرفت و تاکنون به بیش از ۸۹ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده است.

بیمارستان خوسف اکنون در مرحله نازک‌کاری قرار دارد، همچنین عملیات محوطه‌سازی آن آغاز شده و هفت میلیارد تومان از مصوبات دور نخست سفر رئیس جمهور نیز اختصاص یافته است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف گفت: پروژه در حال احداث بیمارستان این شهرستان در دولت سیزدهم مورد توجه ویژه قرار گرفته است.

جمیله احمدی پیشرفت فیزیکی این پروژه را حدود ۹۰ درصد اعلام کرد و افزود: امیدواریم تا قبل از پایان سال این پروژه تکمیل، تجهیز و به فاز بهره‌برداری برسد.

وی بیان کرد: محوطه‌سازی و حصارکشی بیمارستان آغاز شده و اجرای پست‌های برق و ایستگاه گاز نیز در حال اجرا است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خوسف با بیان اینکه همه اقدامات مربوطه به موازات همدیگر در حال پیگیری و اجرا است، تصریح کرد: تمامی معوقات پیمانکار پرداخت شده و پروژه فعال است.

طی روزهای اخیر اخبار منتشر شده حکایت از اتمام انتظار مردم دارد و قرار است در بهمن ماه و ایام‌الله دهه‌فجر کارهای بیمارستان به اتمام رسیده و با افتتاح آن، مردم خوسف از خدمات درمانی و بیمارستانی شهرستان خودشان استفاده کنند.

خبر افتتاح و بهره‌برداری این پروژه درمانی را معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان‌جنوبی اعلام کرده و گفته که دهه فجر پایان انتظار مردم شهرستان برای استفاده از این بیمارستان است.

علیرضا عباس‌زاده ادامه داد: برای تکمیل بیمارستان ۳۲ تختخوابی خوسف هفت میلیارد تومان آبان‌ و چهار میلیارد تومان آذرماه امسال ابلاغ شده و کار در این مجموعه شتاب گرفته و این پروژه تا ۲ ماه آینده کارهای زمین مانده نخواهد داشت و در بهمن ماه افتتاح و بهره‌برداری از آن آغاز می‌شود.

عملیات اجرایی بیمارستان ۶۴ تختخوابی زیرکوه نیز در هفته دولت امسال آغاز شد، زیرکوه، تنها شهرستان استان بود که بیمارستان نداشت اما با عنایت دولت، این مشکل به‌زودی رفع می‌شود.

آغاز عملیات اجرایی بیمارستان ۹۴ تختخوابی نهبندان هم مرهون نگاه ویژه دولت سیزدهم به مناطق محروم به ویژه مرزی است.

دندانپزشکی خراسان جنوبی در مسیر تحول

ساختمان جدید دانشکده دندانپزشکی بیرجند نیز با زیربنای ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع در دست احداث است و از پروژه‌های نیمه‌تمام بخش بهداشت و درمان استان خراسان جنوبی به شمار می‌رود که با اهتمام دولت سیزدهم قرار است تا پایان امسال به بهره‌برداری برسد.

دانشکده دندانپزشکی بیرجند در بخش بالینی در ۲ مکان مستقر است؛ قسمتی در دارالشفای امام حسین (ع) و تعدادی از یونیت‌ها نیز در محل پردیس دانشگاه علوم پزشکی قرار دارد.

با بهره‌برداری از ساختمان جدید این مجموعه آموزشی، درمانی با ۴۰ یونیت جدید، سطح خدمات‌رسانی برای آموزش دانشجویان همچنین درمان مراجعان به میزان قابل ملاحظه‌ای در مرکز استان ارتقا می‌یابد.

قرارداد فونداسیون ساختمان شماره ۲ دانشکده دندانپزشکی بیرجند در تیر ماه ۱۳۹۹ اجرایی شد و ۹ هزار و ۸۰۰ مترمربع زمین با زیربنای ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع به این پروژه اختصاص یافت.

طرح تامین فضای آموزشی و کمک آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اجرا شد که به گفته معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه در قالب این طرح ۹ پروژه در دست اجرا قرار دارد و هفت پروژه تاکنون کامل شده است.

شمارش معکوس برای بهره‌برداری از ۲ بیمارستان خراسان جنوبی + فیلم

حسین دهقانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پروژه دانشکده دندانپزشکی بیرجند تصریح کرد: این پروژه در زمینی به مساحت هفت هزار مترمربع در سایت دانشگاه علوم پزشکی اجرا شد و ساختمان شماره ۲ دانشکده دندانپزشکی با زیربنای ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع در حال احداث است.

هزینه‌کرد ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای دانشکده دندانپزشکی

وی با اعلام اینکه حدود ۱۰ میلیارد تومان اعتبار تاکنون برای این پروژه هزینه شده است افزود: فضای مورد نیاز دانشکده موجب شد موافقت‌نامه ساختمان از چهار هزار و ۸۰۰ مترمربع به ۹ هزار و ۸۰۰ مترمربع افزایش یابد و برای اجرای هفت هزار مترمربع باقیمانده ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برآورد شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر برای تکمیل ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع زیربنای ساختمان ۳۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اعتبار آن در صورت ابلاغ از محل ردیف ملی تامین فضاهای آموزشی، مصوبات سفر استانی رئیس جمهور، درآمدهای اختصاصی و از محل تملک و اوراق تامین خواهد شد.

وی اظهار داشت: ساختمان شماره ۲ دندانپزشکی در ۲ طبقه در حال احداث است که در طبقه همکف بخش‌های رادیولوژی، رادیوگرافی، تصویربرداری CBCT، کلینیک‌های فانتوم، لابراتور و آسیب‌شناسی، طبقه اول شامل فضای استریل و ۲۴ یونیت دندانپزشکی و طبقه دوم نیز شامل یک کلاس تئوری ۲۰ نفره و ۳۸ نفره است.

دانشکده دندانپزشکی بیرجند از جمله مراکز تازه‌تاسیس دندانپزشکی در ایران است که سال ۱۳۹۰ تاسیس شد و با جذب ۲۹ دانشجو در رشته دکترای عمومی دندانپزشکی از مهر سال ۱۳۹۰ شروع به کار کرد.

خراسان جنوبی نیازمند ۲۶۰ پزشک متخصص

اما یکی از مهمترین دغدغه‌های مردم خراسان جنوبی همواره کمبود پزشک متخصص و ماندگاری نبودن پزشکان در این استان کم‌برخوردار به ویژه چهار شهرستان مرزی استان است که بارها مورد انتقاد و گلایه مسوولان استان از جمله استاندار و نمایندگان مجلس نیز قرار گرفته است.

استاندار خراسان جنوبی شهریور امسال در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که با هدف بررسی آخرین وضعیت بهداشت و درمان استان صورت گرفت، کمبود شدید پزشک را از مهمترین دغدغه‌های حوزه درمان در خراسان جنوبی برشمرد.

جواد قناعت افزود: با توجه به اینکه شاهد توسعه فضاهای بیمارستانی و ‌راه‌اندازی بیمارستان‌های جدید در سطح استان هستیم، لذا موضوع کمبود پزشک متخصص به ویژه در برخی تخصص‌ها از جمله بیهوشی، زنان و زایمان کاملا محرز است.

به گفته وی براساس آخرین برآوردهای صورت گرفته، خراسان جنوبی به ۲۶۰ پزشک متخصص نیاز دارد.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال گذشته ۷۵ پزشک متخصص سهمیه استان بوده است، گفت: این تعداد پزشک در مناطق مختلف استان مستقر شده و به خدمات‌رسانی مشغول شده‌اند اما نیاز استان را برآورده نمی‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند هم به خبرنگار ایرنا گفت: در چندین نوبت به صورت حضوری و نامه‌نگاری کمبود پزشک متخصص در خراسان جنوبی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده است.

سید محمد موسوی میرزایی ضمن قدردانی از استاندار خراسان جنوبی بابت پیگیری مشکلات حوزه درمان استان، افزود: امسال ۱۲۰ پزشک نیاز داریم و با توجه به اینکه چه تعداد پزشک وارد سامانه وزارت بهداشت شوند به استان‌ها اختصاص می‌یابد.

وی بیان کرد: پارسال در کشور هزار و ۵۰۰ دانش‌آموخته پزشک داشته‌ایم که از این تعداد ۷۵ نفر به خراسان جنوبی اختصاص یافته و تعدادی از پزشکان به‌زودی وارد استان خواهند شد.

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و واحدهای وابسته به آن، ۱۱ شهرستان استان خراسان جنوبی با جمعیت حدود ۸۰۰ هزار نفر را زیر پوشش دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha