سعید خجستهفر روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ابراز داشت: ۴۰ اثر برای شرکت در سیزدهمین دوره جشنواره «فیلم ۱۰۰» به حوزه هنری استان سمنان ارسال شد که از این تعداد ۲۲ اثر تایید و به حوزه هنری کشور معرفی شد.
وی ادامه داد: جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه در گذشته در مسیر اجرایی خود مسبوق به سابقه بوده و در چند سال اخیر به علت شرایط کرونایی متوقف شده بود و امسال با ساز و کار و فکر و ایده جدید در حوزه تولید محتوای فیلم ۱۰۰ ثانیه ای و ارائه به مخاطبان دوباره آغاز به کار کرده است.
خجسته فر با اشاره به اقدامات استان سمنان در اجرای جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیهای، عنوان کرد: دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان برای پیشبرد اهداف این جشنواره، با تایید و تصویب ستاد مرکزی از ۱۰ طرح برتر تا سقف ۱۵۰ میلیون ریال و سه اثر را نیز بدون در نظر گرفتن سقف حمایتی و با برآورد آزاد هزینههای ساخت یک فیلم ۱۰۰ ثانیهای حمایت خواهد کرد.
مسئول دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان سمنان با بیان اینکه ۴۰ اثر در استان به دفتر هنرهای تصویری ارسال شد، خاطر نشان کرد: پس از اعلام فراخوان عمومی و ارتباط با هنرجویان باشگاه داستان "انگار" در دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان و پس از برگزاری جلسات و پیگیری های متعدد در شهرستان های سمنان، دامغان و شاهرود، از مجموع حدود ۴۰ اثر ، ۲۲ طرح به تهران برای بررسی، تصویب و تخصیص بودجه جهت تولید ارسال شد.
وی افزود: از میان ۴۰ اثر ارسال شده به دفتر هنرهای تصویری استان، ۳۵ طرح و ایده اولیه و پنج فیلمنامه کامل بود که از این بین، ۲۰ ایده و ۲ فیلمنامه در قالب های انیمیشن و داستان، جهت بررسی و تصویب در اختیار دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری کشور قرار گرفت.
خجسته فر با اشاره به کیفیت طرح ها در استان تصریح کرد: برآورد اولیه این است که طرح های استان در ستاد مرکزی استقبال قرار گرفته باشد و امیدواریم سهم بیشتری از طرح های استان مشمول حمایت قرار بگیرد تا شاهد پیشرفت هرچه بیشتر حوزه تصویری و تربیت هنرمندان تراز انقلاب در استان سمنان باشیم.
مسئول دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان سمنان ادامه داد: ساز و کار ساخت این آثار در استان بومی سازی شده و طرحی است که برای اولین بار در دفتر تصویری حوزه هنری استان طراحی شده است که در قالب این طرح، آثار تحت نظر ۶ منتور و استاد راهنما ساخته خواهد شد و فیلمسازان را تحت حمایت های مشاوره ای خود قرار خواهند داد و پایش، رصد و نظارت بر کیفیت تولید آثار نیز بر عهده آنان خواهد بود.
وی با اشاره به زمان تولید این آثار بیان کرد: طرح ها در روزهای آینده مورد داوری قرار خواهند گرفت و پس از تایید، اعتبارات لازم برای تولید هر اثر حداکثر تا ۳۰ آذر ماه در نظر گرفته شده و در مرحله تولید تحت نظر استادان با بهترین کیفیت تولید و با توجه به فرصت محدود ارسال آثار به جشنواره، تولیدات حداکثر تا ۳۰ دی ماه به دبیرخانه جشنواره فیلم ۱۰۰ ثانیه ای ارسال خواهد شد.
خجسته فر اضافه کرد: دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان سمنان یکی از اعضای هیات انتخاب ملی است و بنده بهعنوان مسوول این دفتر، طرح ها و آثار برخی استان ها را مورد بررسی قرار داده و نتایج بررسی آثار حدود ۱۱ استان در کشور به دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری کشور اعلام شده است.
مسئول دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان سمنان با بیان اینکه کار باشگاه فیلم سازی کشف و حمایت از استعداد های استان است تصریح کرد: ارتباط دفتر هنرهای تصویری استان با اعضای باشگاه و هنرمندان این بخش قطع نخواهد شد و هنرمندان در صورت تولید اثر موفق می توانند وارد باشگاه فیلم کوتاه شده و دفتر هنرهای تصویری حمایت های لازم جهت ارتقاء هنرجویان و تولید کار کوتاه تا پایان سال جاری را برنامه ریزی خواهد کرد.
بخشهای سیزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰
وی ابراز داشت: فیلمسازان و علاقمندان به حضور در این دوره از جشنواره فیلم ۱۰۰ میتوانند در سه بخش مسابقه ملی، مسابقه بینالمللی و بخش مخاطب کودک و نوجوان آثار خود را ارائه کنند.
وی گفت: ارسال آثار در بخش مسابقه ملی باید در یکی از قالبهای مستند، داستانی و یا پویانمایی و با رویکرد «ایران عزیز» و حداکثر تا ۱۰۰ثانیه (با احتساب تیتراژ) باشد. موضوعات این بخش با رویکرد «ایران عزیز» عبارتند از: پیشرفت، اخلاق، زیباییها، اقتصاد و ثروت ملی، امید، خانواده، میهندوستی، عدالت و آزادی.
خجسته فر افزود: ارسال آثار در بخش مسابقه بین المللی باید در یکی از قالبهای مستند، داستانی و یا پویانمایی و با رویکرد فیلمهای اخلاقمحور و حداکثر تا ۱۰۰ثانیه (با احتساب تیتراژ) باشد.
وی ادامه داد : هر اثر از هنرمندان ایرانی فقط میتواند در یکی از بخشهای مسابقه ملی یا مسابقه بینالملل شرکت کند. هنرمندان غیرایرانی تنها در بخش بینالملل مجاز به ارائه اثر هستند.
وی تاکید کرد: در بخش مخاطب و نوجوان ویژه آثار تا ۱۰۰ثانیهای با مخاطب کودک و نوجوان است. ارسال اثر در این بخش از نظر فرم و ساختار محدودیتی ندارد و شرکتکنندگان میتوانند آثار خود را با هر قالب دلخواهی در محدوده ۱۰۰ثانیه ارسال کنند. نکته حائز اهمیت در این بخش که فیلمساز را مجاز میسازد تا علاوه بر سه قالب مستند، داستانی و پویانمایی از هر قالب تصویری دیگری که مناسب انتقال مضمونش میداند استفاده کند آن است که آثار در این بخش حتما باید برای مخاطب کودک و نوجوان ساخته شود.
مسئول دفتر هنرهای تصویری حوزه هنری استان سمنان گفت: آثار ویژه این بخش اگر در هر کدام از سه قالب مستند، داستانی و پویانمایی ساخته شده باشند، علاوه بر بخش کودک و نوجوان، در یکی از بخشهای مسابقه ملی یا بینالملل هم به انتخاب صاحب اثر شرکت داده خواهند شد.
مهلت ارسال آثار
آخرین مهلت ارسال آثار به سیزدهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ تا پایان دی ماه ۱۴۰۱ خواهد بود. لازم به ذکر است ثبتنام و بارگذاری آثار در جشنواره، فقط از طریق سایت جشنواره به آدرس www.۱۰۰fest.com امکانپذیر است. همچنین علاقمندان برای شرکت در این جشنواره میتوانند برای اطلاع از مقررات جشنواره به نسخه پی دی اف فراخوان در سایت جشنواره مراجعه کنند.
نظر شما