برنامه مشترک فرانسه و آمریکا برای بررسی آب های سطحی زمین

تهران - ایرنا - ماهواره مشترک فرانسه و آمریکا بامداد روز پنجشنبه برای بررسی همه منابع سطحی آب کره زمین برای نخستین بار و کمک به تحقیق در باره تاثیر آنها بر آب و هوای زمین، وارد مدار خواهد شد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانس پرس؛ ماموریت یک میلیارد دلاری ماهواره ۲ هزار و ۲۰۰ کیلویی "ای دبلیون او تی"، با دقت بی سابقه، شناسایی آب های سطحی و توپوگرافی اقیانوس ها، بررسی سطح اقیانوس ها، دریاچه ها و رودخانه ها به ویژه در مکان های دورافتاده است.

این ماهواره به بررسی تاثیر جریان های محلی و گرداب های اقیانوس ها و تاثیر آنها بر دمای سطح آب دریاها، انتقال گرمایی و همچنین جذب گازکربنیک توسط آب اقیانوس ها از جو زمین، خواهد پرداخت.

به گفته ناسا؛ این ماهواره برای نخستین بار همه آب های سطحی کره زمین و سطح آب ها، مناطق سطحی و مقادیر آب دریاچه ها با طول ساحلی بیش از ۲۵۰ متر و همه رودهای دارای عرض بیشتر از ۱۰۰ متر را بررسی خواهد کرد.

ای دبلیون او تی بامداد پنجشنبه در راستای همکاری ۳۰ ساله سازمان های فضایی آمریکا و فرانسه یعنی ناسا و سی ان ئی اس، با یک راکت فالکون ۹ اسپیس ایکس از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا در سواحل غربی آمریکا، به مدار منتقل خواهد شد.

تاپسک/پوزیدون ماهواره فرانسوی و آمریکایی که در سال ۱۹۹۲ با ماموریتی مشابه در مدار قرار گرفت و سطح آب های اقیانوس هارا با دقت ۴.۲ سانتی متر اندازه گیری می کرد، به پیش بینی پدیده ال نینو میان ۱۹۹۷ تا ۱۹۹۸ و درک بهتر چرخه اقیانوس ها و تاثیر آن بر آب و هوای زمین کمک کرد.

جنگ اوکراین برای این پروژه نیز دردسر ایجاد کرد، زیرا برای انتقال ماهواره از تاسیسات فضایی کن در جنوب فرانسه به وندنبرگ به هواپیمای آنتونوف ۱۲۴ روسیه نیاز بود که در دسترس قرار نداشت و به ناچار از هواپیمای سی - ۵ گالاکسی نیروی هوایی آمریکا استفاده شد.

طول عمر این ماهواره نزدیک به سه سال پیش بینی شده است، هر چند مانعی برای ادامه این ماموریت تا پنج یا هشت سال وجود ندارد و نزدیک به ۹۰ درصد از سوخت ۴۰۰ کیلویی اش تا ان هنگام مصرف خواهد شد و پس از ان برای نخستین بار به صورت هدایت شده به جو زمین بازمی گردد تا هیچ زباله فضایی بر جا نگذارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha