«فرهاد شریفی» روز سهشنبه به ایرنا افزود: کشاورزان گندمکار آبی در قالب کشت قراردادی به ازای تحویل هرکیلوگرم گندم ۱۵۰۰ تومان یارانه کشت دریافت خواهند کرد.
وی سپس به سایر مزایای کشت قراردادی گندم آبی پرداخت و خاطرنشان کرد: کشاورزان در قالب این قرارداد همچنین به ازای تحویل هر کیلوگرم گندم ۱۰۰ تومان هزینه حمل دریافت می کنند.
خرید تضمینی کشت، حذف واسطهها و کاهش ریسک تولید با بیمه مزارع از دیگر مزایای کشت قراردادی گندم آبی است که شریفی به آنها اشاره کرد.
وی در ادامه با اشاره به سیاست های اعمال شده در کشت قراردادی گفت: دولت در قالب کشت قراردادی مزارع گندم آبی را بیمه می کند و در ابتدا کشاورزان پولی پرداخت نمی کنند و پول آن را در زمان تحویل محصول از حساب کشاورزان کسر خواهد کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه در قالب کشت قراردادی گندم آبی کودهای فسفره و پتاسه بصورت نیم بها به کشاورزان ارایه می شود، افزود: پول کود دریافتی مذکور نیز در زمان تحویل محصول پرداخت می شود.
وی سپس با بیان اینکه در استان کرمانشاه امسال در سطح ۹۸ هزار گندم آبی برنامه ریزی شده تا در قالب کشت قراردادی انجام بگیرد، گفت: کشاورزان گندمکار آبی لازم است در سامانه Gtc.ir شرکت خدمات بازرگانی دولتی، اپلیکیشن کشت قراردادی را بر روی گوشی اندرویدی با شماره همراهی که به اسم خود اوست نصب نماید و در سامانه با رویت مشخصات در پیش نویس قرارداد سطح زیرکشت مزرعه خود را ثبت نماید.
شریفی در ادامه افزود: هر نوع مزایای دیگر دولت برای خرید گندم یا حمایت از کشاورزان گندمکار آبی فقط به کسانی تعلق می گیرد که کشت خود را زیرپوشش کشت قراردادی ببرند.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.
نظر شما