علیاکبر محمدپناه روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ میلیون و ۵۹۹ هزار و ۸۵ هکتار از اراضی ملی و دولتی استان در حال حاضر دارای سند تک برگ است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۲۸ پلاک به مساحت ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار حدنگاری نشده است، افزود: با ابلاغ دستورالعمل اجرای کاداستر اراضی ملی و دولتی در اواسط سال ۱۳۹۴، اصلاح نقشههای سنواتی تفکیک انفال و تبدیل اسناد دفترچهای به اسناد تک برگی به عنوان اولویت کاری در کنار وظایف اصلی در دستور کار اداره کل قرار گرفت.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: پلاکهای فاقد اجرای مقررات در حریم شهرها که اداره کل راه و شهرسازی همکاری لازم را برای آزادسازی ماده ۲ قانون حفظ و حمایت از منابع طبیعی و ذخایر جنگلی به عمل نیاورده، ۲ پلاک به مساحت ۵۰۰ هکتار است.
محمدپناه ادامه داد: ۱۱ پلاک به مساحت ۱۵ هزار هکتار هم خارج از حوزه ثبتی کردستان(موضوع انتزاع از استانهای کرمانشاه و زنجان) فاقد قراراداد برای برداشت نقاط شمیم (شبکه ملی یکپارچه مالکیت) است.
وی اظهار داشت: اصولیترین راهکار جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی توسط افراد سودجو و فرصت طلب اخذ اسناد مالکیت اراضی ملی به صورت تکبرگ و کاداستر است.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: ۵۶ هزار و ۵۶۶ هکتار از زمینهای ملی به تایید کمیته فنی ممیزی رسیده و در مرحله صدور سند مالکیت از سوی اداره کل ثبت اسناد و املاک است.
محمدپناه با بیان اینکه مساحت کل کردستان ۲ میلیون و ۹۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار است، ادامه داد: مساحت زمینهای ملی استان ۲ میلیون و ۱۳۲ هزار و ۵۱ هکتار است.
روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان هم از شهروندان خواست هر گونه تخریب و تصرف مراتع، جنگل ها و اراضی ملی را از طریق سامانه ۱۵۰۴ اطلاع دهند.
کاداستر منابع طبیعی عبارت است از نقشههای رقومی دارای مختصات با دقت هندسی استاندارد، که بر اساس تشخیص سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور از محدوده منابع ملی و اراضی مستثنیات تهیه شده و باید در محدودههای ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به همراه نوع پوشش گیاهی در محدوده منابع ملی سند صادر شود.
از مجموع ۸۱ هزار بهره بردار عرصههای منابع طبیعی در کردستان، ۶۷ هزار خانوار بهره بردار بخش مراتع و ۱۴ هزار دیگر هم بهره بردار عرصه جنگلی کردستان است.
از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل میدهد، جنگل های این استان که جزو جنگل های زاگرس شمالی به حساب میآید، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی های اکوتوریستی و ارزش های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.
نظر شما