«علیرضا عبدالمحمدی» روز چهار شنبه به ایرنا افزود: سرانجام پس از یک فرایند ۲ ساله در آذر ماه ۱۴۰۱، این اسب ارزشمند به نام زادگاه و مهد پرورش آن، استان کرمانشاه، به ثبت ملی رسید.
دبیر انجمن صنفی اسبداران استان کرمانشاه، با تبریک این موفقیت مسرتبخش، ابراز امیدواری کرد که در آینده بسیار نزدیک بتوان با خبر ثبت جهانی اسب کُرد، جایگاه اصلی این ذخیره ژنتیکی منطقه کرمانشاه، بیش از پیش ارتقا یابد.
وی در خصوص موضوع ارتباط دانشگاه رازی با این صنعت، به اشتغال چندین نفر از اساتید، دانشجویان و دانشآموختگان دانشکده کشاورزی و دامپزشکی دانشگاه رازی در سطح یک این صنعت اشاره کرد و افزود: یکی از راههای تقویت این ارتباط در راه اندازی رشته پرورش اسب در دانشکده کشاورزی است.
به گزارش ایرنا، اسب کُرد ایران طبق نوشتههای جهانگردان و مورخین از هرودت گرفته تا معاصرین، به اقصی نقاط دنیا انتقال یافته و خون آن در شریانهای اسبهای دنیا جریان دارد. اسب کُرد از اسبهای توانای ارزشمند و پرخون دنیا محسوب می شود و مبدا و منشا آن ایران است.
نژاد این نوع اسب یکی از باارزشترین و پرخونترین است. این نژاد اسبی با استقامت بالا است و قدرت عضلانی بالایی دارد. قدرت فوقالعاده این اسب باعث شده که او را در مسافتهای طولانی به کار بگیرند.
پستی و بلندیهای استانهای کردنشین نشان از این دارد که پیش از اختراع ماشین و انواع خودرو، اسب کُرد برای حمل و نقل و امور کشاورزی و بارکشی استفاده میشده است.
اسب کُرد سه تیره معروف جاف، افشاری و سنجابی دارد. تیره جاف بیشترین جمعیت را دارد و بیشتر به رنگ سیاه و سفید بوده و طایفه های نگهدارنده در طی زندگی خود این ۲ رنگ را انتخاب و نگهداری کرده اند و در کردستان موجود است. تیره افشاری، دومین جمعیت را دارا می باشد و عمدتاً کهر و قره کهر می باشند و تیره سنجابی هم عمدتاً کرنگ و نیله و به ندرت سمند می باشند و در منطقه کرمانشاه و اسلام آبادغرب وجود دارند.
نظر شما