آرش مصلح شامگاه چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سد سرپری کهگیلویه در سال ۹۰ کلنگ زنی شد و تاکنون ۲۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: حجم این سد سه میلیون متر مکعب، ارتفاع ۲۷ متر و طول تاج ۲۰۳ متر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: اراضی تحت پوشش ۴۵۰ هکتار شامل روستاهای سرپری چاه بردی، برج بهمنی و چهار مه است.
مصلح تاکید کرد: سد سرپری در مسیر جاده اصلی و کنار جاده اصلی قرار دارد و با هدف گردشکری و کشاورزی در حال ساخت است.
وی عنوان کرد: تاکنون ۶ و نیم میلیارد تومان هزینه ساخت این سد شده و ۱۰ میلیارد تومان مطالبات پیمانکار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: عملیات اجرایی این سد به مدت ۲ سال تعطیل بوده است، اما از روز شنبه عملیات اجرایی آغاز می شود.
مصلح تاکید کرد: با توجه به اهمیت ساخت سد سرپری در منطقه، این سد به طور ویژه در متمم سفر ریاست جمهوری دیده شد.
وی ادامه داد: از محل متمم سفر ۱۲۰ میلیارد تومان برای آن مصوب شد که از این میزان ۴۰ میلیارد تومان آن را به صورت نقدی وزارت نفت به عهده گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: امروز هم تفاهم نامه این ۴۰ میلیارد تومان منعقد شد و امید است ظرف یک سال آینده سد را تا مرحله آبگیری پیش ببریم.
مصلح افزود: عملیات اجرایی سد سرپری هفته آینده مجددا بعد از وقفه چند ساله از سر گرفته خواهد شد.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۱۱ میلیارد مترمکعب بارش سالیانه و نیز ۸.۵ میلیارد متر مکعب رواناب از جمله استان های شاخص کشور در پتانسیل آبی بشمار می رود که آنچنانکه باید تاکنون زیرساخت های لازم برای استفاده از این ثروت خدادادی نصیب ساکنانش نشده است.
این حجم بارش اغلب در چهار ماه سال اتفاق می افتد و در هشت ماه دیگر که بیشترین مصرف آب شرب، صنعت و کشاورزی وجود دارد شاهد کمترین بارش و یا عدم وجود هرگونه بارش در بیشتر نقاط استان هستیم.
شهرستان کهگیلویه جزو شهرستان های گرمسیری استان کهگیلویه و بویراحمد هست که به دلیل عدم توسعه نیافتگی در حوزه های مختلف از محرومیت عمیقی رنج می برند و با احداث این سد در دولت سیزدهم روند توسعه آن همگام با برنامه های محرومیت زدایی دولت شتاب بیشتری خواهد گرفت.
نظر شما